7 ungarske retter, du skal prøve i Budapest

Indholdsfortegnelse:

7 ungarske retter, du skal prøve i Budapest
7 ungarske retter, du skal prøve i Budapest

Video: 7 ungarske retter, du skal prøve i Budapest

Video: 7 ungarske retter, du skal prøve i Budapest
Video: Tager i ØL SPA i UNGARN! 2024, April
Anonim

Spis som en lokal i Budapest ved at bestille nogle af disse klassiske ungarske retter, fra solide kødfyldte hovedretter til søde sager og s alte snacks.

Lángos

ungarsk f altbrød
ungarsk f altbrød

Til klassisk hyggemad på farten, tag en Lángos, et dybstegt dejagtigt fladbrød, der spises lunt og drysses med creme fraiche og revet ost eller med hvidløgssmør (eller alle ovenstående). Disse solide snacks serveres hele året rundt og giver en overkommelig velsmagende godbid. Den perfekte Lángos skal være sprød udenpå og blød og fyldig i midten. Nogle gange er de lavet med kartoffel (krumplis lángos) og serveres lejlighedsvis med pølse (kolbász) på toppen.

Hvor kan man spise Lángos i Budapest: Retro Bufe har forposter i hele byen, med nogle steder, der åbner så tidligt som kl.

Kürtőskalács (skorstenskage)

Skorstenskage
Skorstenskage

Disse søde sager er lavet af lange strimler af sukkerholdig dej viklet rundt om kegleformede spytter, der er penslet med smør og ristet over trækul. Sukkeret karamelliserer og danner et sprødt overtræk, og når dejen fjernes fra spyttet, frigives der damp fra midten som en skorsten (den engelske oversættelse af kürtőskalács er 'skorstenskage'). Før servering støves de norm alt medtoppings som kanel eller malede valnødder og er designet til at blive delt, hvor hver person river en stribe af den varme, søde, sprøde dej af. De er især populære i højtiden og sælges på julemarkeder i hele byen.

Hvor kan man spise kürtőskalács i Budapest: Der er tonsvis af boder, der sælger disse søde sager over hele byen. Kvaliteten er ret ensartet, men sørg for at bestille en kürtőskalács, der er blevet frisklavet i stedet for en, der har stået udstillet i et stykke tid. Boden på hjørnet af Andrássy Avenue og Bajcsy-Zsilinszky Street er populær blandt lokalbefolkningen.

Töltött káposzta (fyldkål)

Ungarsk fyldt kål
Ungarsk fyldt kål

Fyldt kål er en populær ret i store dele af Østeuropa såvel som dele af Asien. Den ungarske specialitet byder på kogte kålblade fyldt med hakket svine- og oksekød, ris, tomater og surkål. Som med mange ungarske retter er den generøst smagt til med paprika. Denne trøstende ret spises norm alt om vinteren og er bestemt værd at prøve, når man er i Ungarn, da den er besværlig at samle derhjemme.

Hvor kan man spise töltött káposzta i Budapest: Százéves Restaurant har serveret traditionelle ungarske retter som fyldte kål siden 1831. Det er byens ældste restaurant og er ofte vært for levende sigøjnerbands.

Gulyás (Gulasch)

Gulasch
Gulasch

Ungarns nationalret plejer at blive serveret som en gryderet i de fleste dele af verden, men en autentisk gulyás er faktisk en tynd bouillon lavet afbidder af oksekød kogt med løg, paprika, tomater og peber. Det serveres norm alt med frisk hvidt brød og hakket varm paprika ved siden af. Det er traditionelt en bonderet og blev oprindeligt tilberedt af hyrder i støbejernskedler over åben ild. Du vil stadig opleve, at retten bliver tilberedt på denne måde i rustikke restauranter i hele Ungarn, da det anses for at være den bedste måde at lave denne velsmagende grydede suppe på.

Hvor kan man spise gullasch i Budapest: B altazar Budapest er en hip skjult perle i byens Castle District, der serverer klassiske ungarske retter i moderne omgivelser. Gullashen her er meget højt vurderet.

Dobos Torta (trommeslagerkage)

Dobos Torta
Dobos Torta

Denne spektakulære søde lækkerbisken serveres på caféer og bagerier over hele landet og er en populær festkage til bryllupper og fester. Den består af mellem fem og syv delikate svampelag, hver fordelt med chokoladesmørcreme og toppet med et tykt lag karamelliseret sukker (for en tilfredsstillende knæk, når der bankes med en gaffel). Kagens sider er norm alt belagt med jordnødder som hasselnødder, valnødder eller mandler. Den blev opfundet af (og opkaldt efter) den bedste konditor Jozsef C. Dobos og blev første gang serveret for kong Franz Joseph I og dronning Elisabeth ved den nationale generaludstilling i Budapest i 1885.

Hvor kan man spise Dobos torta i Budapest: I hjertet af det jødiske kvarter er Fröhlich Cukrászda et simpelt kosher-bageri, der har bagt traditionelle kager i over et halvt århundrede.

Kolbász (pølse)

Budapest, Ungarn. Szimpla marked
Budapest, Ungarn. Szimpla marked

Pølser er en stor ting i Ungarn. De er med i retter, der serveres til morgenmad, frokost og middag og dukker op i gryderetter, supper, salater og kager. Kolbász er samlebetegnelsen for ungarsk pølse, og der tilbydes mange forskellige varianter, der serveres kogt, kogt, s altet eller røget. Gå ikke uden at prøve csabai kolbász, en krydret pølse smagt til med paprika; Gyulai kolbász, en bøgetræ-røget pølse fra byen Gyula; og májas hurka, en kogt leverpølse.

Hvor kan man spise kolbász i Budapest: For det bedste udvalg af pølser, tag til Budapests centrale marked, en stor tre-etagers neogotisk bygning fyldt med boder, der sælger fremragende kolbász, pålæg og traditionelle ungarske råvarer.

Gyümölcsleves (kold frugtsuppe)

Kirsebær frugtsuppe
Kirsebær frugtsuppe

Selvom det måske lyder som noget, du ville have i slutningen af et måltid, serveres Gyümölcsleves typisk som en afkølet forret eller en let sommerret. Den mest populære version af denne forfriskende delikatesse er meggyleves, lavet af surkirsebær, creme fraiche og lidt sukker. Denne form for suppe spises i hele Central- og Østeuropa, hvor udstensfrugt vokser rigeligt om foråret og sommeren.

Hvor skal man spise i Gyümölcsleves Budapest: Kispiac Bisztro er en sød lille restaurant nær basilikaen, der serverer fremragende frugtsuppe hele sommeren.

Anbefalede: