15 Mad at spise i Delhi
15 Mad at spise i Delhi

Video: 15 Mad at spise i Delhi

Video: 15 Mad at spise i Delhi
Video: Exotic Indian Street Food Tour in Delhi, India! Crazy FLAMING FIRE PAAN! 2024, April
Anonim
Skåle med karryretter, ris, kylling og naan, indisk køkken
Skåle med karryretter, ris, kylling og naan, indisk køkken

Delhi er kendt for sine rige Mughlai- og Punjabi-køkkener. Disse smagfulde køkkener blev etableret, da Mughal-kejser Shah Jahan oprettede sin hovedstad i det 17. århundrede, og da folk migrerede til Delhi fra Punjab-regionen efter Delingen af Indien i 1947. De fødevarer, man kan spise i Delhi, er overvejende kødbaserede (og nogle af de mere "eksotiske", såsom bøffeltunge og stegte gedehjerne, vil kun appellere til eventyrlystne spisende), men der er også vegetariske retter. Her er et udvalg af de bedste retter, du kan prøve.

Murgh Makhani (Butter Chicken)

Smør kylling
Smør kylling

Denne allestedsnærværende indiske karry optræder på menuerne på indiske restauranter over hele kloden. Det siges at være blevet skabt i køkkenet på Moti Mahal restaurant i Old Delhis Daryaganj-kvarter efter 1947. Grundlæggeren, fra Peshwar, opfandt tilsyneladende også tandoori kylling. Han lavede de resterende kødstykker til butter chicken for at forhindre dem i at fordærve. Som navnet antyder, er rettens tomatbaserede sovs fortykket med tilsætning af smør og fløde.

Where to Eat It: Bortset fra Moti Mahal serveres den bedste butter chicken på Gulati og Have More restauranter, der ligger tæt på hinanden i Pandara RoadMarked nær India Gate.

kebab

Nærbillede af kebab, Chandni Chowk, Old Delhi, Delhi, Indien
Nærbillede af kebab, Chandni Chowk, Old Delhi, Delhi, Indien

Kebab blev bragt til Indien af afghanske angribere så langt tilbage som i det 13. århundrede og blev senere populariseret af mogulerne. Der er forskellige typer såsom seekh-kebab (hakket kød tilberedt på lange metalspyd), kakori-kebab (en raffineret, mere mør version af seekh-kebaben), sutli-kebab (kød bundet til et spyd med tråd), galouti-kebab (små, bløde bøffer lavet af krydret hakket kød), shami-kebab (ligner galouti-kebab, men lavet med krydret hakket kød og linser og fyldt med lidt finthakket løg og mynte) og boti-kebab (kødstykker kogt på spyd).

Where to Eat It: Hvis street food er din stil, er Ghalib Kebab Corner i Nizamuddin West berømt for sine kebabs inklusive shami-kebabs. Alkauser betragtes som hjemstedet for kakori-kebaberne, som Khan Chacha er en eksklusiv mulighed på Khan Market og Connaught Place. Great Indian Kebab Factory er en anden eksklusiv kæde med speciale i kebab. Rajinder da Dhaba i Safdarjung Enclave laver lækre galouti kebabs. Kale Baba ke Kebabs bod, på Gali Suiwalan nær Chitli Kabar i Daryaganj, er stedet for sutli kebabs.

Biryani

Fårekød Biryani
Fårekød Biryani

Biryani er almindeligvis forbundet med Mughals i Indien, selvom det menes at have sin oprindelse i Persien. Denne aromatiske ret er en fristende kombination af basmatiris, kødstykker og krydderier. Den mest overdådige version af den, begunstiget af roy alty, er kendt som dumbiryani og koges langsomt i en forseglet gryde.

Where to Eat It: Spurt on dum biryani på den prisvindende Dum Pukht i Chanakyapuri. For et billigere sted er Babu Shahi Bawarchi i Matka Peer Dargah-området ved Pragati Maidan legendarisk for sine biryani (og galouti-kebabs). Nizams har en bekvem Connaught Place-placering og gør også stor biryani. Biryani Badshah og Biryani Blues er mere eksklusive muligheder i området.

Dal Makhani (Smør Dal)

Dal Makhani
Dal Makhani

D al makhani består af røde kidneybønner og hele sorte linser tilberedt med tomat, smør og fløde. Bestil noget smør naan sammen med det.

Where to Eat It: Den langsomt tilberedte dal makhani (kaldet Dal Bukhara) på den prisvindende Bukhara restaurant i Chanakyapuri anses af mange for at være den bedste dal i verdenen. Dal makhani på Masala Art i Chanakyapuri er også højt prissat. Dal Baluchi (en type dal makhani) er signaturretten på The Lalit's Baluchi restaurant på Connaught Place. Gulati er en mere overkommelig løsning.

Mutton Korma

Fårekød korma på et tan og gult bord
Fårekød korma på et tan og gult bord

Denne populære type Mughlai-karry er typisk en mildere karry. Det er lavet ved at marinere fårekødet i yoghurt og krydderier såsom ingefær og hvidløg, og derefter langsomt koge det i sit eget fedt med tomater og andre skarpe krydderier såsom hel kardemomme og kanel. Vær opmærksom på, at fårekød er ged i Indien, ikke lam!

Hvor skal man spiseIt: Fårekød korma er en favorit på Lakhori, den fine-dining restaurant på Haveli Dharampura heritage hotel i Old Delhi. Alternativt kan du tage til Karim's nær Jama Masjid eller Ashok & Ashok Meat Dhaba ved Sadar Bazaar for at få en billig og velsmagende fårekødskorma.

Tandoori Raan (Lammeben)

Tandoori raan på en orange tallerken
Tandoori raan på en orange tallerken

Tandoori raan er den saftige indiske version af et lammesteg. Kødet krydres med indiske krydderier og steges langsomt i en lerovn, indtil det er så mørt, at det falder af benet. Det er officielt kendt som Sikandari Raan, opkaldt efter en ret, der er tilberedt for at fejre venskabet mellem Alexander den Store (kaldet Sikandar af perserne) og den indiske konge Porus af Takshila.

Where to Eat It: Sikandari Raan er signaturretten på Bukhara, og det er bestemt værd at forkæle dig selv med det. Punjabi by Nature på Connaught Place laver et fremragende lam Raan-e-Punjab.

Makki di Roti og Sarson ka Saag

Makki di roti og sarson ka saag i en skål
Makki di roti og sarson ka saag i en skål

Sarson ka saag er en let krydret, men tyk karry lavet med sennepsgrønt, en vegetarisk punjabi-ret, der er almindeligt indtaget om vinteren. Den serveres ofte med makki ki roti (majsmel fladbrød) toppet med en klat smør.

Were to Eat It: Den skæve dhaba-stil Garam Dharam på Connaught Place, inspireret af veteranen fra Bollywood-skuespilleren Dharmendra, laver en fantastisk sæsonbestemt sarson ka saag. Pind Balluchi er en anden god mulighed i området.

Shahi Paneer

Metalskål af Shahi paneer i en kurv med roti
Metalskål af Shahi paneer i en kurv med roti

Hvis du er fan af indisk hytteost, så gå ikke glip af at fortære denne let søde cremede tomatkarry, der kom fra mogulernes kongelige køkkener. Den indeholder bidder af paneer i en sovs lavet med malede cashewnødder, ghee (klaret smør), fløde og krydderier.

Where to Eat It: Du kan ikke gå g alt hos groovy Desi Vibes på Connaught Place.

Bheja Fry (Fried Brains)

Bheja yngel, stegte gedehjerne
Bheja yngel, stegte gedehjerne

Bheja-yngel anses for at være en delikatesse, men det er bestemt en erhvervet smag! Hakkede gedehjerner lynstegtes i krydderier for at lave denne islamiske ret. De er ret fede, svampede og velsmagende at spise.

Where to Eat It: Brian karry er en specialitet på Kake da Hotel på Connaught Place. Det er et budgetsted, så forvent ikke fancy indretning.

Chole Bature

Chole-bature på en metalbakke med channa masala og syltede grøntsager
Chole-bature på en metalbakke med channa masala og syltede grøntsager

Chole-bature består af krydret kikærte (chole) karry ledsaget af friturestegt sprød, hævet bature (brød lavet af raffineret hvidt mel). Det indtages populært af punjabierne til morgenmad.

Where to Eat It: Sitaram Diwan Chand i Paharganj har kun ståpladser og uden tvivl den mest autentiske koldbugt i Delhi. Den fornyede vartegnsrestaurant Kwality i Connaught Place hævder, at deres kolde sygdom er verdensberømt. Det har været deres signaturret siden 1947.

Fortsæt til 11 af 15 nedenfor. >

Chaat

Chaat
Chaat

Denterm chaat inkorporerer alle slags nordindiske streetfood-snacks, hvoraf mange har sprøde bunde toppet med chutney og yoghurt. Nogle af de mest almindelige er papri chaat (sprødstegte wafters med en række forskellige toppings), aloo tikki (en krydret hash brown i indisk stil), samosa (dybstegt trekantformet wienerbrød med krydret kartoffel- og ærtefyld), kachori (dybstegt rund wienerbrød med krydret fyld), dahi bhalla (dybstegte linsekugler toppet med yoghurt) og gol gappe (sprøde skaller fyldt med krydret vand).

Where to Eat It: Der er mange snackboder i Delhi, der har specialiseret sig i forskellige typer chaat. Gå ikke glip af vodka gol gappe på Punjabi by Nature på Connaught Place for noget andet.

Fortsæt til 12 af 15 nedenfor. >

Deep Fried Paratha

En stegt paratha på den berømte Parawthe Walla i Old Delhi
En stegt paratha på den berømte Parawthe Walla i Old Delhi

Dette flagende fuldkornsfladbrød er ofte fyldt med fyld såsom kartofler og serveret med en række tilbehør, herunder forskellige chutneys. Det tilberedes typisk på en pande, men friturestegning tilføjer et twist. Overraskende nok absorberer friturestegte parathas mindre olie end pandekogte.

Where to Eat It: Parathe Wali Gali (Lane of Fried Parathas) i Chandi Chowk, Old Delhi. Babu Ram Paranthe Wale er en af de mest berømte forhandlere i denne bane, selvom Pandit Gaya Prasad Shiv Chara er mere populær.

Fortsæt til 13 af 15 nedenfor. >

Naan

Nærbillede af Naan
Nærbillede af Naan

Naan er et fladbrød lavet af raffineret hvidt mel ogtraditionelt bagt i en tandoor (lerovn). Tilsætning af yoghurt til dejen giver den en unik tekstur. Smør naan er den mest elskede type, men hvidløgs naan og almindelig naan er også almindeligt tilgængelige.

Where to Eat It: Kake Di Hatti hos Chandni Chowk hævder at lave den største tandoori naan i verden.

Fortsæt til 14 af 15 nedenfor. >

Jalebi

Bunke af orange Jalebis
Bunke af orange Jalebis

En populær indisk sød, jalebi vil tilfredsstille din sukkertrang. Disse friturestegte dejspiraler er lavet af raffineret hvidt mel og gennemblødt i safransukkersirup. Det er slet ikke sundt, men meget vanedannende!

Where to Eat It: Gamle og berømte Jalebiwala på Dariba Kalan Road i Chandni Chowk har tjent mange berømtheder.

Fortsæt til 15 af 15 nedenfor. >

Kulfi

Pistacie Kulfi på en pind
Pistacie Kulfi på en pind

Denne is i indisk stil er super cremet og er meget tættere end almindelig is, da den ikke piskes før frysning. Det opstod i Persien og blev introduceret af mogulerne. Traditionelt er kulfi smagt til med kardemomme. I disse dage kan du få det i mange andre smagsvarianter såsom mango, pistacie, safran, vanilje og rose.

Where to Eat It: Roshan di Kulfi på Ajmal Khan Road i Karol Bagh. I Old Delhis Chawri Bazaar tilføjer den innovative Kuremal Mohanlal Kulfiwale stykker frugt til kulfien, før den fryses.

Anbefalede: