Ting at lave til kinesisk nytår i Vancouver
Ting at lave til kinesisk nytår i Vancouver

Video: Ting at lave til kinesisk nytår i Vancouver

Video: Ting at lave til kinesisk nytår i Vancouver
Video: Sådan Fejrer Man Kinesisk Nytår 2024, April
Anonim
Kinesisk nytår i Vancouver
Kinesisk nytår i Vancouver

Kinesisk nytår - månenytåret baseret på den kinesiske kalender - er ikke kun en sædvanlig festival for folket i Kina. Det er også det traditionelle nytårsmærke for koreanske, vietnamesiske og mange andre østasiatiske kulturer, så for multikulturelle Vancouver - som havde indbyggere fra Kina selv før byen blev indlemmet i 1886 - er nytåret en kæmpe fest, og begivenheder strækker sig ind i nærliggende områder i British Columbia, som byen Richmond. Det kinesiske nytår starter den 25. januar i 2020 og hylder Rottens år. I kinesisk kultur symboliserer dyret rigdom, tilfredshed, forandring og kreative projekter. Forvent festligheder i massevis i denne canadiske by, såsom løvedanse, en kæmpe parade, gademesser i Chinatown og multikulturelle forestillinger på Vancouver Chinatown Spring Festival & Cultural Fair.

Vancouver kinesisk nytårsparade og kulturmesse

Image
Image

Hvert år kulminerer Vancouvers kinesiske nytårsbegivenheder i en hel dag med festligheder i hjertet af det historiske Chinatown, startende med den årlige Vancouver Chinese New Year Parade. Siden 1979 har den kinesiske velgørende forening i Vancouver stillet op til paraden. I 2020 finder det sted kl. 11.00 den 26. januar og er en 0,81 mile (1,3 kilometer)lang rute. Den gratis begivenhed er blevet meget populær i Vancouver og tiltrækker over 3.000 kunstnere, dansere og musikere – inklusive den største forsamling af løvedanshold i Canada – og mere end 100.000 tilskuere.

For den bedste udsigt over paraden i fugleperspektiv, gå til bygningen på Keefer Street ved Columbia, som har et kæmpe rød-og-gult Chinatown-skilt på sig.

Vancouver Chinatown Spring Festival & Cultural Fair

Gratis festligheder finder sted på Vancouver Chinatown Spring Festival & Cultural Fair på Sun Yat-sen Plaza (50 East Pender Street) fra kl. 14.00 til 16.00. den 25.-26. januar 2020. Forvent kampsportsdemonstrationer, multikulturelle optrædener, en stor finale med løvedans og mere.

kinesisk nytårsbanket

Den 26. januar 2020 kl. 18.30 vender en særlig årlig kinesisk nytårsbanket tilbage til Floata Seafood Restaurant, den største kinesiske restaurant i Canada, som åbnede efter virksomhedens adskillige restauranter i Hong Kong og Kina. Floatas festligheder, som ligger i hjertet af Chinatown i det lille indkøbscenter Chinatown Plaza, byder på et kinesisk varietéshow med sang og kulturelle danse, live underholdning, løvedanse, hilsener fra Fortune God og meget mere.

Kontakt The Chinese Benevolent Association of Vancouver for at købe billetter på forhånd.

kinesisk nytår i den internationale landsby

Image
Image

En af de største kinesiske nytårsbegivenheder i Vancouver afholdes i Chinatowns International Village-indkøbscenter (bedre kendt lok alt som Tinseltown), som ligger på 88West Pender Street, ved siden af Rogers Arena.

Mere end 100.000 besøgende tager til den internationale landsby for tre gratis dage med festligheder. I 2020 vil begivenheden finde sted den 24.-26. januar og vil omfatte en ceremoniel åbning og løvedans med tilstedeværende regeringsembedsmænd, multikulturelle liveoptrædener, traditionel dans og børneaktiviteter. De vigtigste og øverste niveauer vil byde på stande med festlige nytårsartikler, boligindretning, gaver og mad. Tjek også børnekunstfestivalen på det øverste niveau for at se malerier af unge kunstnere fra forskellige kulturelle baggrunde.

Hvis du vil udforske mere, mens du er der, er indkøbscentret også hjemsted for over 60 butikker, en madbane, restauranter og en biograf.

Year of the Rat Temple Fair

Image
Image

Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden - et fredeligt tilflugtssted i urbane Chinatown, som blev kåret til en af verdens bedste byhaver af National Geographic - er et af de vigtigste steder i Vancouver for at ære det kinesiske nytår.

Den 26. januar 2020 afholder webstedet det familievenlige år for rottetemplet fra kl. 11.00 til 16.00 til ære for rotten. Nyd den årlige fest, som vil byde på levende musik, traditionelt kunsthåndværk og aktiviteter, en kalligrafikonkurrence, tesmagninger og meget mere.

Begivenheden har en foreslået donation på $5 og er åben for offentligheden.

Nyd nytår i Richmond

Richmond, også i British Columbia, og kun cirka 30 minutters kørsel syd fra Vancouver, byder på masser af sjove måder at fejremånenytåret. Besøgende og lokale vil finde rød- og gulddekorationer, fantastiske blomster og traditionelle løve- og dragedanseforestillinger.

Det prisbelønnede internationale buddhistiske tempel, et af de største og mest autentiske templer i Nordamerika, er bygget i traditionelt kinesisk imperialistisk design i begyndelsen af 1980'erne, og byder alle velkommen til The Great Compassion Repentance Ceremony i Gracious Hall fra kl. 11.00 den 25. januar 2020, den første dag i månemåneden. Arrangementet inkluderer en gratis vegetarisk frokost kl. 11:00

Lokale kinesiske restauranter serverer 10-12 retter i én fancy fest og er et populært sted at være, så foretag dine reservationer på forhånd.

Anbefalede: