Vandre Koko Head Stairs på Hawaii

Indholdsfortegnelse:

Vandre Koko Head Stairs på Hawaii
Vandre Koko Head Stairs på Hawaii

Video: Vandre Koko Head Stairs på Hawaii

Video: Vandre Koko Head Stairs på Hawaii
Video: Hiking sa Diamond Head Crater | active volcano pa rin daw to sabiii?! 2024, Kan
Anonim
Koko Head Trail
Koko Head Trail

Når det kommer til at besøge Hawaiis hovedstad Honolulu, er det blevet en fast tradition for turister at vandre på Koko Crater Trail, også kendt som Koko Head Stairs.

Med 1.048 trin til toppen følger stien den stejle bakke, der rejser sig 1.200 fod over Kawaii Kai og har udsigt over Hanauma-bugten. Stien er anslået til halvanden mil tur/retur fra parkeringsområdet og er norm alt vurderet til et moderat til mellemniveau.

Koko Head kaldes ofte naturens Stairmaster, men mennesker hjalp med udviklingen af hældningen ved at tilføje en jernbane under Anden Verdenskrig for at transportere militært personel og forsyninger op til udkigsposter bygget på toppen. I dag er der kun rester af de gamle udkigsposter og et spor foret med jernbaneforbindelser.

Hvad kan du forvente

Selv om der er mange vandreture på Hawaii at vælge imellem, er vandringen op ad Koko Head Stairs en af de hurtigste, nemmeste og mest underholdende vandreture på øerne.

Trappen klatrer lige op ad bjergsiden, og de første 500 jernbaneforbindelser er sat til en moderat hældning, men du bør prøve at gå i tempo, da den anden halvdel af stien bliver stejlere for opstigningen til toppen. Omtrent på dette tidspunkt er der også en træbro, som du enten kan krydse direkte eller tage ensti til højre, der undgår broen, hvis du er bange for højder.

Efter broen er stigningen betydeligt stejlere. En taktik til at erobre trappen er at tage 10 eller 20 skridt og derefter pause i et minut eller deromkring (hvilket også fungerer som en perfekt mulighed for at tage billeder) - bare sørg for at træde af stien, så andre kan passere.

Nedstigning kan vise sig at være noget udfordrende og belastende, især på dine knæ. At tage det et skridt ad gangen og prøve en side skræve ned er en god strategi for at undgå belastning på vejen ned. Brug hvilken som helst metode, der giver en sikker og komfortabel nedstigning, og vær forberedt på at undvige sprintere, når de kommer flyvende ned ad bjergsiden.

Sådan forbereder du dig

Bliv ikke overrasket over at støde på et stort tværsnit af vandreevner på denne vandretur. Du vil finde ivrige trailløbere, der spurter op tre gange om ugen på under 20 minutter, og besøgende på øen, der tager det et par rolige skridt ad gangen.

Uanset hvilken stil eller niveau du har, er udsigterne værd at træne. Det er ikke alles kop te, men du kan blive overrasket over, hvor hurtigt du ønsker at adoptere den som en ny tradition.

Selvom godt fodtøj anbefales, ser du måske lejlighedsvise veteranvandrere klatre i hjemmesko - det afhænger virkelig af din erfaring og komfortniveau for, hvad du skal pakke. Under alle omstændigheder bør du også tage forholdsregler i dårligt vejr, da jernbaneforbindelserne og trappetrin bliver glatte, når de er våde.

Anbefalede: