The Thrombolites of Flower's Cove, Newfoundland Visitor's Guide

Indholdsfortegnelse:

The Thrombolites of Flower's Cove, Newfoundland Visitor's Guide
The Thrombolites of Flower's Cove, Newfoundland Visitor's Guide

Video: The Thrombolites of Flower's Cove, Newfoundland Visitor's Guide

Video: The Thrombolites of Flower's Cove, Newfoundland Visitor's Guide
Video: Thrombolites of Newfoundland 2024, Kan
Anonim
Thrombolitter Newfoundland
Thrombolitter Newfoundland

Flower's Cove (eller Flowers Cove), der ligger på rute 430 i det vestlige Newfoundland, er en smuk, men beskeden kystby med en meget speciel attraktion - trombolitter. Disse formationer, fundet langs kysten, blev skabt, da mikrober i det gamle Iapetus-hav fotosyntetiserede deres mad. Fordi vandet nær kysten indeholdt calciumcarbonat fra kalksten, skabte denne fotosynteseproces de usædvanlige formationer, vi kalder trombolitter.

Trombolitter er typisk flere meter på tværs og ligner en italiensk panini-rosetterulle lavet af sten. Forskere beskriver trombolitter som "koagulerede" strukturer, fordi trombolitter mangler den lagdelte strukturering af strombolitter, som er dannet på en lignende måde og går tilbage til cirka 3,5 millioner år siden. Når man ser på en trombolit, kan det være svært at forestille sig, hvordan levende organismer kunne absorbere nok mineraler fra vandet til at skabe en så stor, stenet formation.

Trombolitter findes kun få steder på Jorden. Trombolitterne i Lake Clifton, Australien, ligner i udseende dem, der findes ved Flower's Cove. De fleste trombolitter ved Flower's Cove har et cirkulært center omgivet af sektioner, der ligner buede skiver af tærte. Nogle harfaldet fra hinanden eller brudt op gennem årene, men du vil finde masser af intakte trombolitter at se.

Rutevejledning til Thrombolites of Flower's Cove

Flower's Cove er et godt sted at strække benene under din køretur på Newfoundland og Labrador Route 430 fra St. Anthony eller L'Anse aux Meadows til Rocky Harbour.

Stien er ret kort og nem at finde. Når du når Flower's Cove, kan du komme til trombolitformationerne ved at parkere ved rute 430 (du vil se en lille, markeret plads, hvor du kan trække fra sidevejen for at parkere) nær begyndelsen af strandpromenaden til Marjories Bridge. Denne overdækkede bro er let at se, fordi den har et rødt tag og et stort identifikationsskilt, der angiver den retning, du skal gå for at finde trombolitterne. Tag strandpromenaden og følg den til strandstien. For at gøre turen kortere skal du parkere ved den hvide kirke nord for broen på rute 430 og gå over græsset til stien. Drej til højre ad stien og følg den til trombolitterne.

Stien er en strandpromenade på tværs af sumpede områder og en grussti langs kysten. Den er forholdsvis flad og nem at navigere. Hvis vejret er godt, så tag en picnic; du finder et par picnicborde nær vandet, hvor du kan spise og nyde udsigten. Der er ingen adgangsgebyr.

Anbefalede: