5 Louisiana små byer, du helt sikkert skal besøge

Indholdsfortegnelse:

5 Louisiana små byer, du helt sikkert skal besøge
5 Louisiana små byer, du helt sikkert skal besøge

Video: 5 Louisiana små byer, du helt sikkert skal besøge

Video: 5 Louisiana små byer, du helt sikkert skal besøge
Video: Lærke - Vi skal ikke være kærester 2024, Kan
Anonim
Potteplanter på balkonen i bygningen i det franske kvarter
Potteplanter på balkonen i bygningen i det franske kvarter

Fra søvnige sumpfiskersamfund til funky handelsstationer på de gamle Cajun-prærier, Louisiana er fyldt med fascinerende små byer. Du finder det ægte Louisiana, mens du udforsker små byer med gamle træer, der drypper af spansk mos, og lytter til zydeco-musik.

Uanset om du overvejer at tage afsted i en weekend eller tage på en sidetur fra en ferie i New Orleans eller Lafayette, så overvej disse fem små perler.

Abita Springs

Velkommen til Abita Springs
Velkommen til Abita Springs

Abita Springs er ikke langt fra New Orleans - det er placeret på den nordlige bred af Lake Pontchartrain, lige under en times kørsel fra det franske kvarter. Denne landsby har været beboet i hundreder (måske tusinder) af år og har fået sit navn fra Choctaw-ordet for det medicinske vand, der kommer fra dets underjordiske grundvandsmagasiner.

Disse farvande bruges til at lave prisvindende Abita-øl, og nysgerrige øl-elskere kan tage en rundtur i bryggeriet og besøge smagslokalet for at se, hvad der er på fad.

The Abita Springs Opry, et live-musikshow, der udsendes landsdækkende, er optaget i Abita Springs. Opry optræder i forårs- og efterårssæsonerne. Regningen er fyldt med lokale, regionale og nationale kunstnere af folkemusikog roots-musik, og med billetter, der koster mindre end $20, kan rejsende med god timing få en rigtig god handel med intime shows med kunstnere i verdensklasse.

Hvis museer er noget for dig, så tjek Abita Mystery House (UCM Museum), et unikt museum, der huser en excentrisk samlerskat: bizarre memorabilia, gamle arkademaskiner, mærkelige miniaturer, grænseoverskridende sindssyge dioramaer, og… ja, du skal på en måde se det selv. Det er en tur værd.

Breaux Bridge

Breaux Bridge, Louisiana
Breaux Bridge, Louisiana

Breaux-broen (Pont Breaux på fransk) ligger langs den langsomt bevægende, serpentinformede Bayou Teche, som ruller dovent forbi det historiske centrumområde. Besøgende har måske svært ved at tro, at denne strækning af gourmet-cajun-restauranter, antikvitetsbutikker og brassede butikker nogensinde kunne have været alt andet end perfekt fornem, men i 1920'erne var Breaux Bridge et tilflugtssted for speakeasies og spillesaloner.

Brug tid på at slentre i butikkerne og spise, spise, spise, men sørg for at fange noget levende musik i dette kulturelt rige samfund. Cajun-musik er på scenen hver aften i Pont Breaux's Cajun Restaurant (som også serverer fremragende traditionel Cajun-mad), og hver weekend i La Poussière, en gammeldags Cajun-dancehall.

Breaux-broen er også en god base for sumpture og anden øko-turisme. Besøg den nærliggende Lake Martin for at se gator fra en kajak (eller sikkerheden i din bil, hvis du ikke er så modig). Eller gå ud til Henderson-floden for at tage på en bådtur gennem det enorme Atchafalaya-bassin, der blev gjort berømt påtv-programmet Swamp People.

Hvis du planlægger det rigtigt, kan du se den årlige Breaux Bridge Crawfish Festival, en fejring af regionens foretrukne krebsdyr og en sjov tid. Festivalen finder sted hver maj.

Eunice

Celebranter i Mardi Gras Costumes, Eunice, LA
Celebranter i Mardi Gras Costumes, Eunice, LA

Denne lille by ligger i udkanten af Cajun-prærien, en region, der er mere kendt for kvægdrift og stiture end sumpe og bugter, men med den samme dybt rodfæstede akadisk franske og sorte kreolske arv.

Det er et kulturelt knudepunkt for Cajun-musik, som hver lørdag aften præsenteres for et internation alt publikum ved Rendez-Vous des Cajuns, et gammeldags musikalsk varietéshow. Dette show afholdes i det smukt restaurerede art deco Liberty Theatre og udsendes næsten udelukkende på cajun-fransk, så især frankofoner bør ikke gå glip af det. (Anglofoner, ærgr dig ikke over en sprogbarriere - selvom der stadig er folk, der taler fransk som deres første sprog i regionen, tales engelsk stadig af næsten 100 procent af befolkningen.)

Musikalsk tilbøjelige besøgende bør også besøge Marc Savoys musikbutik, hvor jams lørdag morgen ofte byder på Cajun- og Zydeco-musikkongelige, der læner sig tilbage og kaster melodier ned med spillere på alle niveauer. For natteunderholdning, tjek Lakeview Park, en retro-fabelagtig autocamperpark med en dancehall på stedet.

Eunice er også hjemsted for den største Courir de Mardi Gras, den traditionelle Cajun-fejring på den sidste dag før fasten. Skulle du være på udkig efter en fascinerende alternativ til storbyens travlhed i New Orleans Mardi Gras, læs op på denne tradition. På samme tid gammeldags og kun-i-Amerika ligner det virkelig intet, du nogensinde har set før.

Natchitoches

Cane River ved Natchitoches
Cane River ved Natchitoches

Fans af filmen Steel Magnolias fra 1989 vil helt sikkert genkende snesevis af optagelsessteder blandt de statelige palæer og elegante rækkehuse, der har udsigt over den majestætiske Cane River Lake, som plejede at være en del af Red River.

Natchitoches (lettere at udtale, end det ser ud: NACK-uh-dish) er faktisk den ældste franske bosættelse i Louisiana, der blev grundlagt i 1714, hele fire år før sin bedre kendte fætter. Selvom engelsk for længst har overtaget den daglige samtale, er der stadig rester af fransk arv i maden og arkitekturen, og ligesom i New Orleans vil du se den berømte fleur-de-lis dekorere alt.

Tilbring en dag på at slentre i det maleriske centrum, shoppe i de mange butikker på Front Street, og spis den berømte lokale delikatesse, Natchitoches kødtærte - en stegt bagværk halvmåne fyldt med krydret hakket kød.

Historiefans vil også nyde at komme ud af byen og udforske nogle af stederne i Cane Rivers historiske region, især Cane River Creole National Historic Park, en bevaret række plantagebygninger, som omfatter respektfuldt præsenterede slavehytter.

St. Francisville

The Myrtles Plantation, Louisiana
The Myrtles Plantation, Louisiana

Den sløve, spanske mos-draperede bosættelse St. Francisville sandsynligvisdet ser præcis ud, som du altid har forestillet dig, at små byer i Louisiana skal se ud - og det er der god grund til; de har filmet snesevis af film og tv-shows på dette maleriske sted, omkring 2 timer nordvest for New Orleans og 45 minutter nord for Baton Rouge.

Det er lille (befolkning omkring 1500), tilbagelænet og et usædvanligt smukt sted. Kom ikke her med eventyr i tankerne; det er mere et sted at sidde på en veranda i en flettet gyngestol og nippe til afkølede drinks, mens du læser en bog eller sladrer med andre rejsende.

Der er en række ekstraordinært gode antikvitetsbutikker i byen, såvel som adskillige restaurerede plantager og historiske huse at besøge, inklusive Myrtles Plantation, kendt som det mest hjemsøgte hotel i USA

Golfspillere vil måske besøge The Bluffs, den eneste Arnold Palmer-designede bane i Louisiana. Ud over det er en tur i St. Francisville dog en mulighed for at slappe af i smukke omgivelser og lade dine bekymringer gå forbi dig.

Anbefalede: