Hvor sikre er rutsjebaner og andre forlystelser? (Tip: Meget)

Indholdsfortegnelse:

Hvor sikre er rutsjebaner og andre forlystelser? (Tip: Meget)
Hvor sikre er rutsjebaner og andre forlystelser? (Tip: Meget)

Video: Hvor sikre er rutsjebaner og andre forlystelser? (Tip: Meget)

Video: Hvor sikre er rutsjebaner og andre forlystelser? (Tip: Meget)
Video: Derfor kan hestehuller være livsfarlige 2024, Kan
Anonim
Scream coaster ved Six Flags Magic Mountain
Scream coaster ved Six Flags Magic Mountain

Forlystelsesindustrien er fanget i et bizart marketing- og imagedilemma. På den ene side ønsker den at tiltrække adrenalinjunkier til at køre på de nyeste, bedste og ondeste spændingsture i dens forlystelsesparker og forlystelsesparker. For at tiltrække spændingssøgende placerer parker frækt deres rutsjebaner som ekstreme eventyr, der fremkalder rædsel og frygt med navne som "Flight of Fear", "Scream", "Mind Eraser" og "Lethal Weapon". Forlystelsesparker er også i en slags våbenkapløb med hinanden. De forsøger rutinemæssigt at overgå hinanden og generere hype og buzz ved at bygge nye forlystelser og placere dem som de hurtigste coasters eller de højeste coasters. Det handler om at få pulserne til at køre og adgangsdrejekorserne til at klikke.

På den anden side ønsker industrien at forsikre parkgængere om, at på trods af de vilde navne, behårede højder, vanvittige hastigheder og uhyggelig akrobatik, er spændingsture faktisk ret sikre og ufarlige. Faren er kun en illusion. Eller er det? Hvor sikre er rutsjebaner og andre spændende forlystelser?

Hver gang der er en hændelse i en park, uanset om det resulterer i en enkelt skade eller ej, har det en tendens til at generere en urimelig mængdeomtale og opmærksomhed. Det er til dels, fordi rutsjebane- og tur-hændelser spiller ind i vores værste frygt (som, som coasternes navne attesterer, er en del af deres appel). På grund af frygtfaktoren har medierne en tendens til at sensationalisere parkhændelser. Dette kan få den brede offentlighed til at tro, at ulykker og skader i parker er udbredt, og at kystbaner og andre spændende forlystelser er usikre. Ligesom tog- og flykatastrofer stemmer hypen dog ikke overens med fakta.

Bundlinjen: Rutsjebaner og spændingsture i forlystelsesparker og forlystelsesparker er bemærkelsesværdigt sikre. På trods af det farlige ry, er der meget lidt at frygte, når man kører i en rutsjebane.

Forlystelsesparker er betydeligt sikrere end andre fritidsaktiviteter

Faggruppen International Association of Amusement Parks and Attractions anslår, at 369 millioner mennesker besøgte 383 parker i 2017 i USA og Canada og gik ombord på omkring 1,7 milliarder forlystelser. Ifølge en rapport udarbejdet af National Safety Council var chancerne for at pådrage sig en alvorlig skade i 2017 i en park omkring 1 ud af 17 mio. Chancen for at blive ramt af lynet? 1 ud af 775.000. Og chancerne for at komme til skade i en bilulykke eller mens du går rundt er endnu højere end det.

Faktisk er den farligste tur, du vil tage i løbet af din dag i en forlystelsespark, bilturen til og fra parken. I 2015 rapporterede National Highway Traffic Safety Administration 37.133 dræbte på amerikanske veje. Her er nogle andre statistikker og info, der hjælper med at sætteparker sikkerhed i kontekst:

  • Ifølge National Sporting Goods Association er skadesraten for golf, billard, fiskeri og camping højere end for forlystelser. I 2013 var der 912 skader pr. million mennesker, der kørte på rulleskøjter, og 799 skader pr. million mennesker, der spillede basketball.
  • Sammenlignet med de vedvarende kræfter, som astronauter eller jagerpiloter oplever, er G-styrkernes coastere korte. Mens coasterhøjder og -hastigheder har været stigende, har accelerationshastigheder og G-kræfter forblevet relativt konstante og godt inden for tolerable niveauer.
  • Ifølge undersøgelser kan det at blive ramt med en pude eller falde på en træningsmåtte forårsage meget højere G-kræfter end at køre i en rutsjebane.

Alt dette betyder, at de rutsjebaner er utrolig sikre. Selvom de katastrofer, der sker, er godt omt alt, så lad det ikke stoppe dig fra at spænde ind i en tur. Nu hvor du ved, at det er sikkert, kan du begynde at planlægge din næste forlystelsesparktur. Uanset om du vil opleve verdens 10 hurtigste coastere, eller du vil tjekke nogle klassiske forlystelser fra din bucket-liste, så har vi dig dækket.

Anbefalede: