De bedste pizzabutikker i New Haven

Indholdsfortegnelse:

De bedste pizzabutikker i New Haven
De bedste pizzabutikker i New Haven

Video: De bedste pizzabutikker i New Haven

Video: De bedste pizzabutikker i New Haven
Video: I Visited The Most Historical And Best Pizzeria In U.S.A. 2024, April
Anonim
Tæt på en musling Pizza fra Frank Pepe i New Haven
Tæt på en musling Pizza fra Frank Pepe i New Haven

Glem politik. I byen New Haven er Connecticut-hjemmet til Yale University og fødestedet for hamburger-pizzaen det mest omstridte emne for debat. Nå, i New Have er det faktisk apizza (udtales "ah-BEETS"). Byen har sin egen tærtestil, der ikke kun er karakteristisk, den får konstant byens pizzabutikker omtale blandt de bedste pizzasteder i landet.

Der er dog lidt enighed blandt beboerne om, hvilket New Haven-pizzasted, der er den ultimative destination for byens karakteristiske aflange, kulfyrede, sprøde og blærede tyndskorpe-tærter. I denne guide tager vi et nærmere kig på de bedste konkurrenter og tager et stykke væk for at sikre, at du ikke går glip af andre værdige pizza-lækkerier, mens du besøger Connecticuts næststørste by.

Frank Pepe Pizzeria Napoletana

Kokke tilbereder og bager pizzaer på Frank Pepe's Pizzeria
Kokke tilbereder og bager pizzaer på Frank Pepe's Pizzeria

Hvis du ikke har tid til at smage dem alle, for historiens skyld, så tag direkte til hjemmet til den originale apizza. Frank Pepe, en italiensk immigrant, er krediteret for at have opfundet New Havens stil med tomattærte, drysset med revet ost og kogt til kulsort i bunden og kanterne. Det var i 1925, og i dag, Franksbørnebørn fortsætter med at drive flagskibsrestauranten på Wooster Street i New Havens Little Italy samt 11 yderligere steder i det nordøstlige. Purister vil prøve Franks opfindelse, toppet blot med knuste tomater, olivenolie, revet Pecorino Romano og krydderurter. Bestil derefter en anden tærte toppet med mozzarella og dit yndlingskød, grøntsager eller skaldyr. Tålmodighed er en dyd her: Smagene frigivet af butikkens single, 600 grader F murstensovn er ventetiden værd.

Sally's Apizza

To pizzatærter på et bord på Sally's Apizza Outdoor Patio New Haven
To pizzatærter på et bord på Sally's Apizza Outdoor Patio New Haven

Rivaliseringen mellem Pepe's og Sally's er legendarisk. Selv Frank Sinatra valgte side (Sally's). De to pizzabutikker ligger et kvarter fra hinanden på Wooster Street, så det er nemt selv at sætte dem head-to-head. Sally's, der debuterede i 1938, har fortsat modtaget stor ros, siden virksomheden skiftede hænder i 2017, og dens overdækkede udendørs terrasse med walk-up bestilling er en velkommen tilføjelse. Fans af Sally's har en tendens til at kreditere den smagfulde, mindre forkullede skorpe som kilden til deres kærlighed.

Den fremragende tærte at prøve her, er den hvide kartoffel: Den er toppet med tynde skiver kartoffel, løg, rosmarin, mozzarella og parmesan. Der er et andet sted i Stamford, Connecticut.

Modern Apizza

White Clam Pizza med citronbåde på Modern Apizza i New Haven
White Clam Pizza med citronbåde på Modern Apizza i New Haven

Modern fuldender den "hellige treenighed" af pizzabutikker i New Haven siden 1936. Hvis du kan lide hvide muslingetærter - eller en hvilken som helst smagfuldt toppet pizza -du kan finde Modern's din favorit blandt flokken. Her er murstensovnen drevet af olie, ikke kul, så den tynde skorpe er sprødere og mere gyldenbrun end sort, uden den forkullede smag, der konkurrerer med toppings som hvidløgsagtige, citronsprøjtede muslinger. Skorpen holder også under topping pileups som den italienske bombes bacon, pølse, pepperoni, svampe, løg, peberfrugter og hvidløg. Vask lækkerheden ned med en gammeldags Foxon Park-sodavand som hvid birkeøl eller fløde, lavet i East Haven i næsten 100 år.

BAR

Mos kartoffel og broccoli Pizza i BAR i New Haven
Mos kartoffel og broccoli Pizza i BAR i New Haven

New Havens pizzasted fra 21 år og derover er en natklub, der tilfældigvis også har skide gode tærter i New Haven-stil med et twist. BARs krav på berømmelse er dens kartoffelmos-pizza, bestil den som en hvid tærte med hvidløg, mozzarella og bacon. Det er en dekadent combo, men den tynde skorpe holder dig fra at føle dig for tynget til at danse efter spisning. Overse ikke BARs karakteristiske grønne salat med pæreskiver, karamelliserede pekannødder og smuldret blåskimmelost. Kom tilbage til en brunchpizza med æg i weekenden.

Zuppardi's Apizza

Hvid muslingpizza på en metalbakke
Hvid muslingpizza på en metalbakke

Over i West Haven, kun 5 miles fra Wooster Street, finder du traditionel pizza i New Haven-stil uden folkemængderne i byens tre store butikker. Gå ind under det grøn-hvid-og-rød-stribede fortelt og ind i det varme miljø i en virksomhed, der har været drevet af den samme familie siden 1934.

Zuppardi's er berømt for sin friske muslingpizza, der svømmer i frisk-shucked littlenecks og for "The Special": en rød tærte prydet med mozzarella, svampe og Zuppardis egen hjemmelavede fennikelpølse. Her er en anden ting, der adskiller Zuppardi's fra konkurrenterne: Dens tærter i New Haven-stil kan bestilles online til forsendelse til dig over alt i de 50 stater.

Roseland Apizza

Person, der holder en pizz med mange toppings på en pizzaskal af metal
Person, der holder en pizz med mange toppings på en pizzaskal af metal

Det er en halv times kørsel vest for New Havens Wooster Street, men Roseland Apizza burde være med i blandingen, hvis du virkelig ønsker at få din tyndskorpepizza, mens du er i området. Beliggende i New Haven County-byen Derby, har denne restaurant været drevet af den samme familie siden 1935, og alt, hvad de serverer her, er i top. Både i kvalitet og portionsstørrelse. Du vil finde de bedste pizzamuligheder du jour på en "special" tavle bagerst. Roseland er kendt for sin skaldyrs-ponsinella-tærte toppet med et pund hummer, plus kammuslinger og rejer. Den kommer med en lidt tykkere skorpe og en stor pris.

Da Legna x Nolo

Svampe- og ricottapizza serveret med citron på mørkt træbord
Svampe- og ricottapizza serveret med citron på mørkt træbord

Hvis du vil forgrene dig fra tærtestilen, der satte Connecticut på pizzakortet, bør du prøve de skønheder med surdejsskorpe, som kokken Daniel Parillo laver i sit scratch-køkken på Da Legna x Nolo. Disse håndværkspizzaer-lignende Honeypot toppet med San Marzano-tomater, peberfrugter, løg, soppressata og trøffelhonning - kan parres med vin eller specialcocktails. Der er veganske muligheder, ogen glutenfri skorpe kan erstatte enhver traditionel eller gourmetpizza, du vælger.

Est Est Est Pizza

bøffel kylling pizza på et udendørs bord
bøffel kylling pizza på et udendørs bord

På et budget? Har du travlt? Kan du ikke blive enig med dine spisekammerater om toppings? Eller på egen hånd og virkelig kun vil have et stykke pizza? Gør som Yale-studerende, og kig ind i Est Est Est for at få overkommelige specialiteter. Beliggende en blok væk fra Yale University Art Gallery og Yale Center for British Art, er dette beskedne steds tyndskorpe tærter ikke traditionel New Haven-stil, men de vil fylde dig med en kniv.

Anbefalede: