De 7 bedste vandreture i Haleakalā National Park

Indholdsfortegnelse:

De 7 bedste vandreture i Haleakalā National Park
De 7 bedste vandreture i Haleakalā National Park

Video: De 7 bedste vandreture i Haleakalā National Park

Video: De 7 bedste vandreture i Haleakalā National Park
Video: Hike in Haleakalā National Park. #weekendexplorer #waterfall #haleakala #hike #Maui #hawaii #lahaina 2024, Kan
Anonim
Peles Paint Pot i Haleakala National Park
Peles Paint Pot i Haleakala National Park

Maui's Haleakalā Nationalpark byder på så meget mere end betagende solopgange og solnedgange. Der er tætte regnskove, bjergrige dale, tørre vulkanske landskaber og mindst fem separate klimazoner, hvilket hjælper den med at vinde sin titel som en af de mest unikke nationalparker i USA.

Det kan være 30.000 hektar stort, men langt størstedelen består af beskyttet indfødt vildmark, som måske ikke er sikkert eller ansvarligt at vandre i. Derudover er det lovpligtigt at blive på afmærkede stier for at bevare områdets flora og fauna. Derfor er det vigtigt at undersøge de bedste stier og vandreture at følge, før du træder ind i parken (men hvis du ikke kom forberedt, bare rolig, de to besøgscentre er fuldt udstyret med et væld af informationer og kort for at komme dig på vej).

Uanset om du holder dig til det populære topområde eller tager den endnu længere rejse til det nedre Kīpahulu-distrikt, har den barske Haleakalā Nationalpark noget for alle vandrere. Så snup masser af vand og solbeskyttelse, snør vandrestøvlerne og udforsk nogle af de bedste vandreture i Haleakalā National Park.

Pipiwai Trail

Bambusskov inde i Pipiwai Trail på Maui
Bambusskov inde i Pipiwai Trail på Maui

I modsætning til hvad mange tror, behøver Mauis berømte Road to Hana roadtrip ikke nødvendigvis at ende i byen Hana. Faktisk vil du følge vejen lidt længere til en af øens mest fantastiske regioner, det skovklædte Kīpahulu-distrikt i Haleakalā National Park. Når du er der, parker du nær besøgscentret og krydser gaden for at finde sporet til Pipiwai Trail. Knap 4 miles frem og tilbage byder denne moderate vandretur på en tyk bambuslund og to vandfald, hvoraf det højeste er 400 fods Waimoku Falls. Stien er forholdsvis flad og er velholdt, takket være dens førsteklasses beliggenhed inde i nationalparken. Vandrere bør dog stadig give sig selv god tid (alt fra to til fem timer) til at drage fordel af de mange muligheder for udsigt og fotos undervejs.

Sliding Sands Trail

Sliding Sands Trail i Haleakala National Park på Maui
Sliding Sands Trail i Haleakala National Park på Maui

Sliding Sands Trail er også kendt under sit hawaiianske navn, Keonehe‘ehe‘e, og ligger nær toppen af Haleakalā-krateret. Den er i alt omkring 11 miles lang og kan prale af en stor højdestigning på omkring 2.700 fod, så denne vandretur er bedst at overlade til den erfarne. Startende fra topmødets besøgscenter tager stien vandrere ned i det dybe Haleakalā-bassin på tværs af dalbunden og ender ved stihovedet til Halemau'u. På vejen dertil kommer du forbi rigelige vilde blomster, en 65 fod dyb vulkansk grube og et farverigt skrånende sted kendt som Peles Paint Pot. (Pele er den gamle hawaiianske gudinde for ild og vulkaner.) Manglen på skygge ogAlene afstanden fra den frem og tilbage vandretur giver Keonehe‘ehe‘e et temmelig hårdt ry, så mange vandrere vælger at parkere deres bil ved Halemau'u først og blaffe til stihovedet for at halvere længden.

Pā Ka‘oao

Pā Ka'oao Trail nær det vigtigste Haleakala Besøgscenter
Pā Ka'oao Trail nær det vigtigste Haleakala Besøgscenter

For noget mere enkelt er Pā Ka‘oao Trail en tur-retur-vandring på en halv mil med kun en stigning på 100 fod. Find stien op ad en lille bakke lige ved siden af topmødets besøgscenter, og tag den korte gåtur forbi gamle klippevægge og fri udsigt over Haleakalā-krateret. På trods af sin mindre anstrengende beliggenhed har løkkestien ved Pā Ka'oao nogle af de højeste udsigter i parken, så den er bestemt et besøg værd.

Halemau’u Overlook Trail

Haleakala-krateret på Maui
Haleakala-krateret på Maui

Der er mange forskellige måder at bruge Halemau'u Overlook Trail på, afhængigt af dit vandreniveau og tidsbegrænsninger. På den ene side kan vandrere vælge at tage en 2,2-mile tur-retur vandretur på den stenede sti til kraterudsigtspunktet ved kanten af Haleakalās rand, forbi en naturlig landbro kendt som "Rainbow Bridge." Eller vælg at tilføje denne sti til den førnævnte Sliding Sands Trail for at skabe en vanskelig heldagsvandring til toppen. For at få en helt unik oplevelse kan vandrere fra landlandet endda ansøge om tilladelse til at bo i en af Hōlua, Kapalaoa eller Palikū vildmarkshytterne. Hytterne blev oprindeligt bygget i 1937 for at give indkvartering til Haleakalās mest eventyrlystne besøgende.

Leleiwi Overlook

Acceptabel til praktisk t altalle færdighedsniveauer, vandreturen til Leleiwi Overlook starter i næsten 9.000 fods højde nær milemarkør 17,5 på den snoede Haleakalā Highway inde i nationalparken. Det er omkring 0,3 miles, og efter en kort afstand vil du blive belønnet med en fantastisk udsigt over krateret, forbi Koʻolau Gap og videre gennem kysten af Mauis nordkyst. Der er et beskyttet udkigssted, hvor vandrere også kan nyde en flot udsigt over de skyede kløfter, samt to af de seneste udbrud (inden for de sidste tusind år), et fra Puʻu o Māui og et andet fra Ka Luʻuoka ʻŌʻō. Den familievenlige natursti her er også kendt for sin fuglekikkeri.

Hosmer Grove

Placeret i nærheden af milemarkør 10,5 giver denne sti en frodigere kontrast til det golde landskab, der er karakteriseret ved resten af Haleakalās topmøde - som er mere beslægtet med et månelandskab end en skov. Denne sløjfesti på en halv kilometer er en favorit for naturentusiaster, da den giver vandrere mulighed for at sammenligne hjemmehørende buske med de ikke-hjemmehørende træer, der blev plantet før nationalparken blev etableret for at kontrollere erosion. Endnu bedre, det er et af de få steder på jorden, hvor du kan se Hawaiian Honeycreepers, en lille art af truede fugle endemisk til Hawaii. Hosmer Grove huser også den eneste drive-in-campingplads i nationalparken, der ligger lige under 7.000 fods højdemærket i topmødeområdet.

Kūloa Point Trail

'Ohe'o Gulch på Maui
'Ohe'o Gulch på Maui

Startende fra Kīpahulu Besøgscenter fører den 0,6 mil lange Kūloa Point Trail til en af de smukkeste dele af parken, en gruppe af naturligepools kendt som 'Ohe'o Gulch. Også omt alt som de "syv hellige bassiner", blev bassinerne faktisk doneret af private grundejere til nationalparksystemet for at holde det særlige sted åbent for offentligheden. Vandreturen dertil vil tage dig forbi havudsigt og arkæologiske steder, før den slutter ved naturlige bassiner (det tal i snesevis i stedet for kun syv). Husk, at bassinerne ofte er lukket for svømning på grund af farlige vejrforhold, så tjek med besøgscenteret, før du tager afsted for at sikre, at det er sikkert.

Anbefalede: