De bedste ting at gøre i Seattles Chinatown-internationale distrikt
De bedste ting at gøre i Seattles Chinatown-internationale distrikt

Video: De bedste ting at gøre i Seattles Chinatown-internationale distrikt

Video: De bedste ting at gøre i Seattles Chinatown-internationale distrikt
Video: Аризона, Юта и Невада - Невероятно красивые места Америки. Автопутешествие по США 2024, April
Anonim
Seattle Washington Chinatown gate ved solnedgang
Seattle Washington Chinatown gate ved solnedgang

Seattles Chinatown-International District (CID) er mere end nogen gammel Chinatown. Mens kvarteret startede som et kinesisk-dominerende område i løbet af 1800-tallet, har det siden forvandlet sig til en blanding af mange kulturer, for det meste asiatiske, der samles om interkontinentale traditioner og lækker mad. Restauranterne i dette distrikt er rigelige og værd at udforske.

Enhver dag om året er dette mangfoldige distrikt et glimrende sted at shoppe, museumshoppe eller gå en tur i naturen med en boblete i hånden. Selvom CID ikke altid er et travlt sted, tag ikke fejl: Dette kvarter ved, hvordan man holder en god fest. Hold øje med Seattle Chinatown-International District Preservation and Development Authority (SCIDpda) kalender for farverige, multikulturelle begivenheder.

Beundre kirsebærtræerne på Kobe Terrace

Kirsebærtræer blomstrer på Kobe Terrace
Kirsebærtræer blomstrer på Kobe Terrace

Det er måske kun en hektar, men Kobe Terrace er et elsket CID-grønt område med to hovedfunktioner: dens fire tons, 200 år gamle Yukimidoro-stenlanterne og Mt. Fuji-kirsebærtræerne, begge gaver fra Seattles søsterby, Kobe, Japan, som terrasseparken er opkaldt efter. Prydet med charmerende stier gennem fyrretræer og lyserøde blomster-ideel til visning i foråret - Kobe Terrace er en fantastisk vandredestination; det giver endda udsigt over Mount Rainier mod syd. På det nederste niveau er Danny Woo Community Garden, der består af 88 grunde, der passes af lokale, asiatiske gartnere.

Syng karaoke i Bush Garden

Bush Garden er et hotspot for karaoke
Bush Garden er et hotspot for karaoke

En vigtig institution i Seattle, Bush Garden, var angiveligt den første restaurant i hele landet, der havde en karaokebar. Det ejendommelige japanske tilholdssted har serveret sushi, donburi, ramen og teriyaki siden 50'erne (og alligevel har facaden ikke ændret sig), men folk kommer virkelig her for at synge. Happy hour er fra 17 til 19. Mandag til lørdag og indtil 8:30. om søndagen. Karaoke starter klokken 21.30. nat.

Køb hos Uwajimaya

En bunke asiatisk slik fra Uwajimaya
En bunke asiatisk slik fra Uwajimaya

Som de fleste Seattle-kvarterer er CID fantastisk til shopping. Du finder intime urtebutikker, et par gallerier og andre enestående shoppingmuligheder, men hvis du kun går til én butik i området, så gør det til Uwajimaya. Dette massive asiatiske supermarked er spækket med importerede lækkerier og klar-til-spise fødevarer, fra sushi til traditionelle japanske slik. Det har også en madbane med hawaiiansk, kinesisk, koreansk og japansk smag, og en japansk boghandel, Kinokuniya, fyldt med manga, anime, samlergenstande og plys i massevis.

Besøg Wing Luke Museum

Vinge Luke Museum
Vinge Luke Museum

Forvent ikke tørre, indelukkede, store museer her. Det samfundsbaserede Wing Luke Museum of the Asian PacificAmerican Experience fokuserer på byens asiatiske historie og kultur og viser alt fra Bruce Lee's værker til den koreansk-amerikanske oplevelse. Det er bestemt til den lille side, men udstillingerne er mægtigt oplysende, og en tur gennem et historisk hotel er inkluderet i entréprisen.

Deltag i en festival

Månenytår i det internationale Chinatown-distrikt, Seattle
Månenytår i det internationale Chinatown-distrikt, Seattle

CID ved, hvordan man fester. Det er hjemsted for en række kulturelle festivaler i løbet af året, fra Bon Odori, en del af den enorme Seafair sommerfestival, traditionelt for at ære forfædre med Taiko-trommer, mad, en ølhave og dans i gaderne - til Dragonfest, en storslået kulmination af mad, forestillinger og markeder. Begge er i juli.

Anime-elskere vil gerne holde øje med aprils Sakura-Con Anime-kostumekonkurrence og madelskere til det årlige natmarked og Autumn Moon Festival i efteråret, hvor mere end 30 foodtrucks samles i distriktet med alverdens asiatiske retter på tilbud. Årets største fejring er imidlertid månenytårsfejringen, der garanterer løvedanse, kampsport, japansk Taiko-trommespil, en madvandring på $3, hvor lokale restauranter kan prøves, og kulturelle forestillinger på en stor scene i CID.

Bliv en Pinball Wizard

Interiør af Seattle Pinball Machine
Interiør af Seattle Pinball Machine

Det har intet at gøre med asiatisk kultur, men Seattle Pinball Museum ligger tilfældigvis i Chinatown-International District, og tilbyder vildt nostalgisk underholdning, mens de venter på, at restauranter skalrydde ud eller på anden måde. Forvent ikke plakater og udstillinger om pinball her; snarere huser dette "museum" mere end 50 vintage flippermaskiner og sælger kolde øl for optim alt spil. Du får ubegrænset adgang til et fast adgangsgebyr.

Dip Into Dim Sum

Harbour City Dim Sum i Seattle
Harbour City Dim Sum i Seattle

Dim sum er et måltid med små tallerkener fra et udvalg af orientalske delikatesser. Dumplings, der serveres i bambus-damperkurve, og saucer til at dyppe dem i, serveres fra små vogne, der kører rundt i restauranten. De fleste store kinesiske restauranter i Chinatown-International District - såsom Jade Garden, Harbour City, Honey Court, Ocean Star og Purple Dot - serverer den traditionelle kantonesiske specialitet morgenmad til frokost.

Slentre gennem Hing Hay Park

Hing Hay Park i Chinatown, Seattle
Hing Hay Park i Chinatown, Seattle

Hing Hay Park, hvis navn oversættes til "Park for Pleasureable Gatherings", sidder i hjertet af CID. Trappen fra Maynard Street fører til en rød murstensplads med en smuk Grand Pavillion i kinesisk stil designet og bygget i Taipei, Taiwan. På den ene side er et dragevægmaleri, og rundt omkring er der picnicsteder på den store plads med caféborde, træer og oplyste asiatiske figurer. Hing Hay Park er stedet, hvor der afholdes mange festivaler, inklusive Lunar New Year og Dragonfest.

Refresh With a Bubble Tea

Boba på Young Tea
Boba på Young Tea

Bubble tea er en populær drik, hvor mælk og sukker tilsættes traditionel brygget te. Denne taiwanske drik blev opfundet i Tainanog Taichung i 1980'erne og har spredt sig internation alt siden. Det meste bubble tea starter med friskbrygget te, varm eller kold, og så kan du få den blandet med mælk og toppings som tapiokaperler, buddinger eller geler. Se efter godbidderne hos Young Tea, Oasis Tea Zone og Ambrosia.

Bo på Panama Hotel

Lobbyen og loungen på Panama Hotel, International District, Seattle, Washington er nu et kaffehus
Lobbyen og loungen på Panama Hotel, International District, Seattle, Washington er nu et kaffehus

CID er også hjemsted for det historiske Panama Hotel, som oprindeligt åbnede i 1910 med fem etager med enkeltværelser til japanske arbejdere. Det blev designet af Seattles første arkitekt af japansk afstamning, Sabro Ozasa, og indeholdt et japansk badehus, eller sento, i sin kælder, stadig udstillet. De renoverede værelser er små, og der er fælles badeværelser, men du får den fulde oplevelse af, hvordan det var at bo på Panama for et århundrede siden. Hotellet har også en restaurant og en bar.

Anbefalede: