At komme rundt i Osaka: Guide til offentlig transport

Indholdsfortegnelse:

At komme rundt i Osaka: Guide til offentlig transport
At komme rundt i Osaka: Guide til offentlig transport

Video: At komme rundt i Osaka: Guide til offentlig transport

Video: At komme rundt i Osaka: Guide til offentlig transport
Video: Задача нового пригородного поезда, похожего на космический корабль. 2024, Kan
Anonim
Bredt bybillede i Osaka
Bredt bybillede i Osaka

Osaka er en livlig by, og det er langt fra stressende eller svært at komme rundt. Det kan betragtes som en metropol, men dens størrelse er intet sammenlignet med Tokyos. Med et undergrundssystem, der er let overskueligt, støjsvagt og overskueligt, når det ses på et kort eller en app, er det ekstremt nemt at komme rundt i Osaka. I betragtning af hvor malerisk byen er, og hvor venlige de lokale er, er det en absolut fornøjelse at cykle rundt i Osaka på en cykel og en fantastisk mulighed for at komme rundt i betragtning af Osakas håndterbare størrelse. Selvom det er sjovt at gå og cykle rundt i Osaka, har du brug for offentlig transport for virkelig at få mest muligt ud af byen, især hvis du mangler tid.

Sådan kører man i Osaka-metroen

Osaka har ni farvekodede linjer (otte undergrundslinjer og en person), og selvom den ikke er så omfattende som Tokyo-metroen, rækker den tværs over byen. Osaka-metroen får dig over alt, hvor du skal hen med hensyn til turistattraktioner i byens centrum. Den røde Midosuji-linje (nord til syd) er den travleste og bedst undgås i myldretiden, hvis du ikke har lyst til et klem; den dækker de mest populære stationer sammen med den grønne Chuo-linje (øst til vest). Hver station har også et tilsvarende nummer (såsom M12), hvilket kan gøre det nemmere, hvis du erspørger om vej og ved ikke, hvordan man udtaler stationen!

Du kan også fange JR Osaka-sløjfelinjen, som hurtigt vil tage dig lige til centrum af Osaka. Det er også dækket af JR Rail Pass, så du behøver ikke at købe en separat billet.

    • Sådan betaler du: IC-kort - et af de ti udskiftelige metrokort, der kan bruges over hele Japan (såsom Pasmo eller Suica) - kan bruges og købes i Osaka. Du skal bare fylde dit kort op ved automaterne (de har engelsk vejledning) og derefter banke dig igennem porten. Ellers kan du købe enkeltbilletter (180 til 380 yen) ved automaterne på hver station eller bruge et Osakas nyttige dagskort. Disse fungerer på metroen og busserne og inkluderer:

      The Osaka Amazing Pass: Dette altomfattende pas koster 2.800 yen og inkluderer adgang til mere end 40 af Osakas store attraktioner.

    • The Osaka Enjoy Card: Dette er stort set det samme som Amazing Pass uden adgang til attraktionerne. Det dækker din transport for dagen for 800 yen i weekenden og 600 yen på hverdage, hvilket er en mere overkommelig mulighed.
    • Kansai Thru Pass: Dette vil være nyttigt, hvis du planlægger at rejse i Kyoto og Nara (eller hvor som helst i Kansai-regionen), da det vil dække din metro, tog- og busrejser. Det koster 4.400 yen for to dage og 5.500 yen for tre dage (voksenpriser).
  • Timer: Undergrundstog i Osaka kører fra kl. 05.00 til midnat alle ugens dage.
  • Service Alerts: HyperDia-appen holder dig opdateret om evt.problemer med offentlig transport, og du kan også tjekke JR West Japan Railway-webstedet for opdateringer.
  • Tilgængelighed: Mange af stationerne i Osaka har elevatorer og et minim alt mellemrum mellem toget og perronkanten, du kan tjekke tilgængeligheden af hver station på Japan Accessible Tourism websted.

Sådan kører man med Osaka-busserne

Busserne i Osaka er omfattende og vil tage dig over alt fra turistattraktioner til de mindre, lokale distrikter. Når du fanger bussen i Osaka, kommer du ind i midten (eller bagved) og forlader forrest og betaler, når du forlader bussen. For at komme af skal du bare vente, indtil du har det ønskede stop og trykke på klokken.

Du kan måske bemærke lyse grønne busser i Umeda-distriktet; disse er Umegle turistbusser, og de kører en cirkulær rute, der fører dig til de store turiststeder, herunder shopping og sightseeing. Du kan købe et dagspas til Umegle-bussen for 200 yen.

Ruter og åbningstider: Du kan tjekke busstoppestederne på Osakas metro-websted. Busser kører fra kl. 05.00 til midnat syv dage om ugen.

Brug af taxaer i Osaka

At bruge en taxa i Osaka er en nem mulighed, men bestemt en af de dyreste måder at komme rundt på. Osaka taxachauffører bruger altid måleren og har licens, så du behøver ikke at bekymre dig om at blive snydt. Taxaer er særligt nyttige efter midnat, hvis du vil blive ude for en drink, da dine eneste andre muligheder er at gå eller cykle.

Du vil altid finde taxaer uden for metro- og togstationer, store turisterwebsteder eller indkøbscentre. Det er også fint at praje en taxa på gaden ved at stikke hånden ud. Du vil være i stand til at se, om de er tilgængelige, hvis lyset på forruden er tændt og viser 空車-tegnet. Alternativt, hvis den er fuld, vil den vise 賃走. Du kan også bare tjekke, om der er folk inde.

Det vil hjælpe at få din destination skrevet på japansk eller have dit kort åbent, hvis chaufføren ikke taler engelsk. Turen vil koste dig 660 yen for de første 2 kilometer (1,2 miles) og derefter 80 yen per 296 meter. Forvent at betale kontant, selvom nogle førerhuse vil tage et kreditkort.

Cykling i Osaka

Cykling er ekstremt populær i Osaka, da det er en flad by og ikke er så spredt som andre byer i Japan. Det er også en fantastisk måde at spare penge og se mere af byen. Derudover er chauffører og vandrere godt vant til at rumme folk på cykler. Der er også brede cykelområder i centrum og langs Yodo-floden, som er perfekt på en solskinsdag. Cykeludlejning er tilgængelig over hele byen.

At komme til og fra lufthavnen

Osaka har faktisk to omkringliggende lufthavne: Osaka Lufthavn og Kansai Lufthavn. De har begge gode transportforbindelser til centrum af Osaka, så du starter din rejse på ingen tid. Du behøver ikke reservere pladser på nogen af togene nedenfor.

Fra Osaka Lufthavn: Din bedste mulighed er at tage JR Haruka lufthavnsekspresstog til Tennoji Station (30 minutter, 1.720 yen) eller Shin-Osaka centrum (50 minutter, 2, 330 yen), hvis du bruger JR Pass, bliver denne turinkluderet. Du kan også spare penge ved at tage Nankai Rapid lufthavnsekspresstog til Namba Station (45 minutter, 1, 130 yen).

Fra Kansai Lufthavn: Den nemmeste måde at komme fra KIX lufthavn til centrum af Osaka er med Rapid Express Airport-toget til Namba-stationen (45 minutter, 1.130 yen).

Tip til at komme rundt i Osaka

  • Hvis du vil ud af byen, er der overkommelige motorvejsbusser, der kører fra Osaka Station til mange andre byer og byer i Japan ud over tog, der afgår fra Shin-Osaka station.
  • Det er værd at bemærke, at i ferier som Golden Week og kirsebærblomstsæsonen kan trafikken i Osaka være dårlig i turistområderne, så det vil være hurtigere at tage metroen i disse tider.
  • Op til to spædbørn (1-5) kan rejse med en voksen gratis på Osaka-busser.
  • Hvis du ikke vil tage en taxa, er Uber tilgængelig i Osaka.
  • Du kan nemt bruge Google Maps til at finde vej og navigere i metroen eller bruge dedikerede transportapps som HyperDia, der giver ruter, priser og opdaterede tider og tidsplaner.

Anbefalede: