Getting Around Savannah: Guide til offentlig transport

Indholdsfortegnelse:

Getting Around Savannah: Guide til offentlig transport
Getting Around Savannah: Guide til offentlig transport

Video: Getting Around Savannah: Guide til offentlig transport

Video: Getting Around Savannah: Guide til offentlig transport
Video: 20 Things To Do When You Arrive In THAILAND | Watch Before You Arrive #livelovethailand 2024, Kan
Anonim
Forsyth Park, Savannah, GA
Forsyth Park, Savannah, GA

Selv om det er en mindre sydlig by, har Savannah et overraskende godt offentligt transportnetværk. Gratis for både besøgende og beboere, Downtown Transportation System (DOT) driver shuttlebusser til 24 interessepunkter i det historiske distrikt, foruden en færge til Savannah International Trade & Convention Center på Hutchinson Island. Chatham Area Transit (CAT) tilbyder 20 busruter i Savannah og Chatham amter samt service til og fra Savannah/Hilton Head International Airport og udvalgte hoteller i centrum. Begge er et godt alternativ til at køre i det travle centrum og besøge byens mange parker, restauranter og attraktioner. Her er alt, hvad du behøver at vide om begge muligheder.

Sådan kører man i Downtown Transportation System (DOT)

Med to sløjfer, der løber kontinuerligt gennem centrum, er DOT en hurtigere og billigere mulighed end at køre i det travle historiske distrikt.

  • Billetter: DOT-shuttlebusser og færge er gratis.
  • Ruter og åbningstider: DOT-shuttles kører hvert tiende minut og gør 24 stop ved lokale interessepunkter, herunder besøgscentre, parkeringsfaciliteter, Telfair Museum of Art, Forsyth Park, og City Market. Pendlerkører fra 7.00 til 12.00 mandag til fredag, 10.00 til 12.00 om lørdagen og 10.00 til 21.00. på søndag. Helligdage er de samme som søndage, og der tilbydes ingen service på Thanksgiving, jul eller nytårsdag. Savannah Belles-færgen til Hutchinson Island og Savannah International Trade & Convention Center sejler mandag til søndag fra kl. 7.00 til 12.30, selvom ruten til Waving Girl Landing slutter kl. 18.
  • Serviceadvarsler: Vejret kan nogle gange forstyrre færgedriften, så ring (912) 447-4026 eller besøg DOT-webstedet for at få opdateret information om service og ruter.
  • Tilgængelighed: DOT-shuttlebusser er ADA-kompatible og tillader servicedyr.

Riding Chatham Area Transit (CAT)

Savannahs offentlige transportnetværk, Chatham Area Transit (CAT), driver 20 busruter i Savannah og Chatham amter, samt en shuttle til og fra lufthavnen og udvalgte hoteller i centrum. Selvom det ikke er et udtømmende system, tilbyder det et alternativ til at køre uden bil.

  • Priser: Envejs-CAT-prisen er $1,50. Transitsystemet tilbyder også ubegrænsede dag- ($3), ugentlige ($14), månedlige ($50) og ti ture ($15) kort samt værdikort på $5, $10, $15, $20 og $25. Seniorkunder (i alderen 65 og ældre), børn (6-18 år) og handicappede er berettiget til halv pris (75 cents) lokale billetpriser med korrekt ID. Børn 41 tommer eller kortere kører gratis, med maksim alt to børn pr. betalende kunde. For Airport Express (100X) er billetpriserne $5 én vej og $8tur/retur.
  • CAT SmartCard: Genindlæsbare billetpriser er tilgængelige for ugentlige, månedlige, ti-ture og lagrede priser.
  • Sådan betaler du: Dagspas og enkeltbilletpriser kan kun købes på busser med kontanter og eksakt skift. Meddel venligst chaufføren, hvilken billetpris du ønsker at købe, inden du foretager dit køb. Besøg Joe Murray Rivers, Jr. Intermodal Transit Center på 610 W. Oglethorpe Avenue for at købe billet eller billetkort på forhånd. Åbent på hverdage fra kl. 07.00 til 20.00. Transitcentret accepterer kontanter, større kreditkort og checkbetalinger med gyldigt id.
  • Ruter og timer: CAT driver 60 busser på 20 ruter i hele byen og Chatham og Savannah Counties, inklusive til og fra lufthavnen, centrum, Wilmington Island og Georgetown. Tjenesten starter kl. 05.30 og slutter kl. 01.00 på hverdage og lørdage, mens busserne kører fra kl. 06.00 til 21.00. om søndagen. 100X Airport Express-bussen kører fra kl. 06.00 til 18.30. Mandag til lørdag og 9:30 til 17:00. på søn- og helligdage. Alle busser har begrænsede køreplaner på helligdage og kører ikke på Thanksgiving, jul og nytårsdag.
  • Serviceadvarsler: Byggeri i området såvel som visse særlige begivenheder kan forstyrre normal service, så tjek hjemmesiden for de seneste oplysninger om tidsplanen.
  • Overførsler: Selvom overførsler er gratis, skal de anmodes om, inden der betales for billetprisen og er kun gyldige i 90 minutter på en enkeltrejse.
  • Tilgængelighed: Ud over halvprisrabatter for dem medhandicappede tilbyder alle CAT-busser og shuttles tilgængelighedsfunktioner som ramper, sikre områder til kørestole og prioriterede siddepladser. Besøg CATs websted for at få flere oplysninger om muligheder for passagerer med handicap.

Taxa- og rideapps

Selv om taxaer ikke er så udbredte i Savannah som i andre større byer, er de let tilgængelige i lufthavnen og kan bestilles over alt i byen. Ride-hailing apps som Uber og Lyft er også tilgængelige i hele byen og forstæderne og er den bedste måde at komme rundt uden for centrum.

Leje en bil

Selv om det ikke er ideelt, hvis du planlægger at bruge al din tid i det historiske distrikt, anbefales det at leje en bil, hvis du planlægger at besøge nærliggende strande som Tybee Island (30 minutters kørsel fra centrum) eller Hilton Head Island (60 minutter fra centrum), eller du vil tage på en dagstur til det nærliggende Charleston, SC (ca. to timer væk).

Større udlejningsbilselskaber som Alamo, Enterprise og Hertz har forposter i Savannah/Hilton Head International Airport, såvel som i centrum, Midtown og forstæderne. Husk, at parkering i centrum kan være dyrt, men der er flere bydrevne og private grunde for dem, der vælger at gøre det og planlægger at køre ind fra andre dele af byen. Mange af disse er på den gratis DOT-shuttlelinje.

Tip til at komme rundt i Savannah

  • Vær opmærksom på myldretidstrafikken. Selvom det ikke er en stor by, resulterer Savannahs 150.000 indbyggere kombineret med næsten 15 millioner årlige besøgende ilejlighedsvis trafikprop. Forvent forsinkelser på større ruter som I-16 (Jim Gillis Historic Savannah Parkway), I-95 og Georgia Highway 21 i myldretiden (7.00 til 9.00 og 16.30 til 18.30 på hverdage) og høj turistsæson (marts til juni).
  • Pas på særlige begivenheder, regn og vejbygning. Fra den årlige St. Patrick's Day parade og Savannah Rock 'n' Roll marathon til tropiske storme og motorvejsbyggeri, et hvilket som helst antal særlige begivenheder eller omstændigheder kan resultere i vejspærringer eller forsinkelser. Tjek byens websted for de seneste trafikalarmer.
  • Når du er i tvivl, kan du gå eller bruge DOT. I det mindste i det historiske distrikt er det den nemmeste og billigste måde at nyde dit ophold på at parkere din bil og udforske byen til fods eller med DOT's hop-on, hop-off netværk.

Anbefalede: