De 10 bedste parfumebutikker i Paris
De 10 bedste parfumebutikker i Paris

Video: De 10 bedste parfumebutikker i Paris

Video: De 10 bedste parfumebutikker i Paris
Video: TOP 10 Things to Do in PARIS | France Travel Guide 2024, Kan
Anonim
Fragonard Parfume Museum i Paris, Frankrig
Fragonard Parfume Museum i Paris, Frankrig

Fans af unikke, elegante og endda skræddersyede dufte vil sandsynligvis finde Paris som en drøm: nogle af verdens mest prestigefyldte og ekspertnæser arbejder der og formulerer dufte, der ofte bliver globale bestsellere. Men det betyder ikke, at det er en ren virksomhedsbestræbelse: den franske hovedstad har sammen med den sydlige by Grasse været et blomstrende centrum for en parfumefremstillingstradition, der går århundreder tilbage til middelalderen, hvor duften mest blev brugt til medicinske formål.

I dag tilbyder de mest prestigefyldte parfumebutikker i Paris - nogle klassiske og verdensberømte som Fragonard og Guerlain og andre niche og trendy som Serge Lutens - muligvis ikke dufte til billige priser, men du kan være sikker at du kommer derfra med noget af enestående kvalitet. Hos disse eftertragtede duftbutikker er du også sikret fremragende service og opmærksomhed fra det højtuddannede personale, hvis ekspertise kan hjælpe dig langt med at finde den perfekte duft til dig eller en du holder af.

Du bemærker måske, at mange af disse eftertragtede butikker er samlet i det første arrondissement (nær Palais Royal og Opera) og i det trendy Marais nær Rue des Francs-Bourgeois, så det kan være en god idé at vælge en af disse områder og gennemse flere butikker for din duftjagt.

Guerlain

'Guerlain' Perfumery' under 'Les Rives De La Beaute 2014' lanceringsfest på Le Marais den 18. september 2014 i Paris, Frankrig
'Guerlain' Perfumery' under 'Les Rives De La Beaute 2014' lanceringsfest på Le Marais den 18. september 2014 i Paris, Frankrig

Et virkelig klassisk navn i det franske "art du parfum" er Guerlain, lanceret i 1828 af Pierre-François Pascal Guerlain som en enkelt butik på Rue de Rivoli i Paris, og nu et glob alt kendt mærke. Husets karakteristiske dufte nævnes ofte som et udtryk for fransk elegance blandet med et strejf af sexethed, selvfølgelig. Der er adskillige butikker rundt i byen, inklusive i Marais og Champs-Elysées-kvarteret, så uanset hvor du bor i hovedstaden, vil du sandsynligvis ikke være for langt væk fra de berusende, berusende dufte, der stolt lagerfører butikshylderne i udsmykkede glasflasker.

Fragonard

Fragonard Parfume Museum i Paris
Fragonard Parfume Museum i Paris

Når de fleste tænker på traditionelle franske parfumehuse, er det mere end sandsynligt, at de fremtryller navnet Fragonard. Fragonard blev grundlagt i 1926 i Grasse og har bygget sit ry på klassiske, elegante dufte blandet med traditionen fast i tankerne. Hvis du føler dig nostalgisk eller leder efter en gave til en person med en decideret klassisk smag, er dette måske det ideelle hus at flyve til. Tjek også Fragonard-parfumemuseet nær Opera Garnier for et fascinerende kig på historien om duftfremstilling og den komplekse udvikling af parfumer fra perioden, hvor det syntetiske molekyle blev udviklet. Fra den periode og fremefter blev kemi en væsentlig komponent i den moderne formulering afdufte og for altid ændrede fremtiden for parfumefremstilling ved at fusionere botaniske stoffer med moderne videnskab.

Serge Lutens på Les Salons du Palais Royal

Serge Lutens er en favoritparfumør i Paris
Serge Lutens er en favoritparfumør i Paris

Serge Lutens, en mangeårig stjerne i nicheduftbranchen, skabte sit navn ved at skabe næsten 80 karakteristiske unisex-dufte baseret på nostalgiske og finurlige temaer. En, der er særligt tillokkende for alle med smag for varme, krydrede, sensuelle dufte er "Five o' clock au Gingembre", en varm, forfriskende duft med stærke ingefærnoter og et strejf af citrus.

Den store, overdådige butik på Palais Royal tilbyder 28 eksklusive dufte ud over mærkets fulde samling af tilgængelige dufte, så en tur dertil er det værd, hvis du leder efter noget eksklusivt og specielt. Designet til at ligne en tryllekunstners apotek eller endda en astronoms laboratorium, der er en drømmende, men elegant kvalitet til butikken. Du kan prøve så mange parfumer, du ønsker, på papirprøver, og personalet der hjælper dig gerne med at vælge en parfume, der passer til et bestemt humør, personlighed eller lejlighed. Du kan endda komme væk med mere end én.

Annick Goutal

Parfumeflasker vist som juletræ, Paris
Parfumeflasker vist som juletræ, Paris

En nyere ankomst til boutique-duftscenen, Annick Goutal og dens boudoir-stil, romantiske æstetiske sensibiliteter gjorde den "pige kvinde-frou-parfume" hip igen. Bestsellere fra mærket inkluderer signaturdufte som Eau d'Hadrien, Petite Cherie og Tenue deSoiree, der spænder fra dybt træagtige til romantiske blomsterdufte, alt sammen solgt i gammeldags flasker, der ser ud, som om de kan være gået i arv gennem tiderne. Butikkerne sælger også mærkets karakteristiske lingerikollektion, så dette kan være et ideelt stop til gaveindkøb forud for Valentinsdag.

Diptyque

Det franske parfumemærke Diptyque er en favorit blandt niche-duftfans
Det franske parfumemærke Diptyque er en favorit blandt niche-duftfans

Diptyque blev lanceret i 1961 og er et fransk parfumehus, der hjalp med at føre hele forretningen ind i moderniteten og tilbyder unisex-dufte og hjemmedufte i sobre, elegante flasker og med vægt på subtile, komplekse og friske noter. Deres kollektion af duftlys og hjemmedufte er også vildt populær, så dette er et stop, hvis du leder efter gaveartikler udover personlige dufte.

Jo Malone

Jo Malone: En engelsk parfumør elsket i Paris
Jo Malone: En engelsk parfumør elsket i Paris

Dette åh-så-britiske parfumehus grundlagt i London har formået at vinde franskmændene (som ofte hævder at have et semi-monopol på kvalitetsparfumer) med sin samling af elegante, for det meste unisex cologne. Disse dufte er organiseret af duftfamilier (træagtig, krydret, blomstret, let blomstret, frugtagtig) og gør kraftig brug af botaniske og naturligt forekommende dufte (vanilje, tonkabønne, vetiver, rose og grøn hvede). Dette har vundet det nu ikoniske mærke anerkendelser fra fans, da duftene i kollektionen tilbyder både personlighed og stikord fra naturen, og de vender aldrig mod det åbenlyst kemiske.

Maison Francis Kurkdjian

Absolut pour lesoir af Francis Kurkdjian
Absolut pour lesoir af Francis Kurkdjian

I en ung alder af 25, opdigtede parfumeren Francis Kurkdjian den bedst sælgende duft til mænd til Jean Paul Gaultier, "Le Male", og lancerede sin karriere som en superstjerne-næse. Han har siden været ansvarlig for skabelsen af velkendte hæfteklammer såsom Guerlains "Rose Barbare" og Armanis "Mania."

Disse anerkendelser gav ham mulighed for at slå igennem og skabe sit eget udvalg af dufte til mænd og kvinder, smukt præsenteret i hans nye butik. En favorit er APOM (A Piece of Me), der byder på en hæsblæsende, men subtil kombination af cedertræ, appelsinblomst og ylang-ylang, og tilbydes i både herre- og dameversioner. For dem, der har råd til den høje pris, laver han også helt skræddersyede dufte til kunder.

Maître Parfumeur et Gantier

jardin blanc maitre parfumeur et gantier
jardin blanc maitre parfumeur et gantier

En anden meget traditionel parfumer (og handskemager, som navnet afslører), Maître Parfumeur et Gantier tilbyder klassiske dufte til kvinder og mænd i gammeldags flasker lavet af tungt, dekorativt glas med overdådige gyldne hætter. Dufte i denne ikoniske parisiske kollektion har en tendens til det berusende, modige og romantiske med stærke og klassiske blomster- eller krydrede noter.

Frédéric Malle

Frederic Malle er en af Frankrigs mest respekterede parfumører
Frederic Malle er en af Frankrigs mest respekterede parfumører

Ikke langt fra det smarte og engang litterære Saint-Germain-des-Pres-distrikt finder du flagskibsbutikken for en af Frankrigs mest elskede moderne næser, Frédéric Malle. Lancerer sin unisex-duftlinje ind2000, har Malle skabt dufte med stærke krydrede, blomsteragtige eller "orientalske" noter; hans moskus til både kvinder og mænd er særlige favoritter.

Traditionelle parisiske stormagasiner

Galleries Lafayette, Paris, Frankrig
Galleries Lafayette, Paris, Frankrig

Endelig, hvis du ikke har tid eller energi til at besøge de førnævnte duftbutikker individuelt på jagt efter den perfekte duft, en tur til et af byens lækre stormagasiner eller store magasiner vil tillade bekvemmeligheden ved at gennemse flere luksus- og håndværksduftmærker under ét tag. Galeries Lafayette og Bon Marche på venstre bred tilbyder særligt brede udvalg af dufte fra både internation alt anerkendte dufthuse og mere håndværksmæssige, lokale men højkvalitets parfumører. Au Printemps er også et meget godt bud på duftjagt, ligesom mange parisiske konceptbutikker.

Anbefalede: