Den komplette guide til nationalparkerne på Sumatra
Den komplette guide til nationalparkerne på Sumatra

Video: Den komplette guide til nationalparkerne på Sumatra

Video: Den komplette guide til nationalparkerne på Sumatra
Video: Yellowstone National Park Vacation Travel Guide | Expedia 2024, Kan
Anonim
Et vandfald i en regnskov på Sumatra
Et vandfald i en regnskov på Sumatra

Mange af nationalparkerne på Sumatra er svære at nå, men rejsende, der gør en indsats, høster frugterne. Vildskaben og biodiversiteten på Indonesiens største ø er forbløffende. Orangutanger, tigre, elefanter og endda nogle få næsehorn gemmer sig stadig dybt i Sumatrans regnskov. Indtil relativt for nylig levede ukontaktede oprindelige stammer også i regnskoven.

Desværre vurderer bevaringsgrupper, at mellem 40 og 50 procent af Sumatras regnskove allerede er blevet ryddet, selv i beskyttede områder; de fleste blev erstattet med uholdbare palmeolieplantager. Nationalparkerne på Sumatra - sammen med mange kritisk truede arter - står over for en firedobbelt trussel fra skovhugst, papirmøller, krybskytter og slash-and-burn-landbrug. Som sådan bør besøgende udvise ekstrem forsigtighed, når de besøger en Sumatran nationalpark og søge efter bæredygtige og etiske rejsearrangører.

Gunung Leuser National Park

En baby orangutang i Sumatra, Indonesien
En baby orangutang i Sumatra, Indonesien

Med 3.061 kvadratkilometer tæt skov er Gunung Leuser den næststørste nationalpark på Sumatra og mest populær blandt internationale besøgende. Økoturisme er vigtig i området, og tilgængeligheden fra Medan gør det muligt at komme dertilret nemt. Nærheden til Toba-søen hjælper også.

Besøgende går om bord fra Bukit Lawang for at se rehabiliterede orangutanger i nationalparken. Selvom disse semi-vilde orangutanger er frie til at strejfe omkring, kommer de ofte på platforme, hvor de bliver fodret med frugt. Med lidt held kan vandrere også se vilde orangutanger dybere inde i skoven. Elefanter, tigre, næsehorn og en lang række andre arter indtager et fristed i Gunung Leuser National Park, men det er en udfordring at finde dem.

Where Is It: Gunung Leuser National Park ligger i det nordlige Sumatra. De fleste besøgende kommer ind i parken fra Bukit Lawang, en turist-orienteret landsby tre timer vest for Medan.

Sembilang National Park

Flod i en sumpet nationalpark på Sumatra
Flod i en sumpet nationalpark på Sumatra

Et ord beskriver bedst Sembilang National Park: våd. Parken er 792 kvadratkilometer med mangrover, sumpe og mudret skov. Mindst 213 arter af kystfugle lever der sammen med overskyede leoparder, tigre, elefanter og gibboner. Truede Irrawaddy-delfiner svømmer i floderne!

Hvor er det: Sembilang National Park ligger på østkysten af det sydlige Sumatra, nord for hovedstaden Palembang.

Kerinci Seblat National Park

En sumatransk tiger går en sti
En sumatransk tiger går en sti

Kerinci Seblat National Park fylder hele 5.310 kvadratkilometer på tværs af fire provinser, hvilket gør den til den største nationalpark på Sumatra. Barisan-bjergene løber gennem parken og inkluderer Mount Kerinci (12.483 fod), den højeste vulkan på Sumatra, og ja, du kan bestige den! Med mindst fem aktive vulkaner i nærheden,Kerinci Seblat er en legeplads for geologer.

Vigtigere er det, at Kerinci Seblat National Park er hjemsted for den største bestand af Sumatran-tigre, der er tilbage i verden (stadig færre end 200 tigre). Kerinci Seblat National Park er en af tre vigtige nationalparker, der udgør UNESCOs tropiske regnskovsarv på Sumatra.

Hvor er det: De fleste besøgende får adgang til nationalparken fra Padang, hovedstaden på Vestsumatra.

Siberut National Park

En kano på Mentawai-øerne, West Sumatra
En kano på Mentawai-øerne, West Sumatra

Siberut Islands isolation fra den større ø har givet den mulighed for at udvikle et helt unikt økosystem. Sammen med gibboner, langurer og andre primater er nationalparken på 735 kvadratkilometer vært for mindst 864 arter af kendte planter. Siberut National Park er måske bedst kendt som et af hjemstedene for Mentawai, en semi-nomadisk gruppe af oprindelige folk. Mange Mentawai praktiserer stadig en jæger-samler livsstil.

Where Is It: Nationalparken ligger på Siberut Island, en del af Mentawai-øerne i Vestsumatra.

Batang Gadis National Park

En leopard i et træ i Indonesien
En leopard i et træ i Indonesien

Selvom meget af området i Batang Gadis Nationalpark har været beskyttet siden 1921 - da Indonesien stadig var under hollandsk kolonistyre - står nationalparken over for nogle udfordringer. Krybskytteri og ulovlig skovhugst er værre end nogensinde før, og Batang Gadis støder op til en australsk guldmine, der gør krav på en 49.420 hektar stor koncession i parken.

Batang Gadis National Park er en af devigtigste flygtninge tilbage til Sumatran-tigre. Nationalparken er også hjemsted for asiatiske guldkatte og leopardkatte.

Where Is It: Batang Gadis National Park ligger i den sydvestlige del af det nordlige Sumatra, omkring 483 miles syd for Medan.

Berbak National Park

Turister i en båd udforsker Berbak National Park på Sumatra
Turister i en båd udforsker Berbak National Park på Sumatra

Ligesom Sembilang National Park mod nord er Berbak lavt og forbliver vådt, selv i den tørre sæson. Tørvelavlandet krydses af adskillige floder, der periodisk oversvømmes, men en matrix af plankegange og opstyltede strukturer holder besøgende over vandet og vadehavet.

Du vil mest udforske parken med båd. Hold øje med skildpadder og s altvandskrokodiller, mens du glider langs det mørke, sumpede vand. Farverige isfugle og vandfugle elsker parken.

Where Is It: Berbak National Park ligger i Jambi-provinsen nær Sumatras østkyst.

Bukit Barisan Selatan National Park

Luftfoto af Bukit Barisan Selatan National Park i Sumatra
Luftfoto af Bukit Barisan Selatan National Park i Sumatra

Denne nationalpark på Sumatra er en af tre, der kollektivt er erklæret som UNESCOs tropiske regnskovsarv på Sumatra. En betydelig bestand af Sumatran elefanter bor inden for parkens grænser sammen med en håndfuld Sumatran næsehorn og Sumatran tigre - alle kritisk truede arter på IUCN's rødliste.

Infrastrukturen i Bukit Barisan Selatan National Park er begrænset, men det er en god ting. Når det er sagt, den kurvede junglevej fra BandarLampung er overraskende glat og behagelig til motorcykling.

Where Is It: Bukit Barisan Selatan National Park ligger på den meget sydvestlige spids af Sumatra. Krui, et populært sted at surfe på Sumatra, er i nærheden.

Bukit Duabelas National Park

Høje træer i en Sumatran regnskov
Høje træer i en Sumatran regnskov

Med kun 234 kvadratkilometer er den bakkede Bukit Duabelas Nationalpark en af de mindste nationalparker på Sumatra. Tilflugtsstedet er hjemsted for Orang Rimba, en indfødt, semi-nomadisk gruppe. De tropiske træer der kan blive over 260 fod høje, hvilket tiltrækker en masse uheldig opmærksomhed fra skovhuggere. Bukit Duabelas blev erklæret en nationalpark i 2000 som en del af et forsøg på at bremse skovrydningen.

Where Is It: Bukit Duabelas National Park ligger midt på Sumatra i Jambi-provinsen.

Bukit Tigapuluh National Park

En solbjørn holder et træ på Sumatra
En solbjørn holder et træ på Sumatra

Bukit Tigapuluh National Park er omkring 553 kvadratkilometer beskyttet skov lige nord for Bukit Duabelas National Park. Ligesom sin bakkede nabo mod syd er Bukit Tigapuluh også hjemsted for medlemmer af den oprindelige gruppe Orang Rimba. Sumatranelefanter, orangutanger og solbjørne er blandt den imponerende liste over dyr, der strejfer rundt i nationalparkens bakker.

Desværre bliver Bukit Tigapulug National Park konsekvent ryddet af APP, en af de største papirvirksomheder i verden.

Hvor er det: Det meste af Bukit Tigapuluh National Park ligger i Riau-provinsen, otte timer øst for Padang.

Tesso Nilo NationalPark

Luftfoto af en flod i Tesso Nilo National Park på Sumatra
Luftfoto af en flod i Tesso Nilo National Park på Sumatra

De 386 kvadratkilometer inde i Tesso Nilo National Park er hjemsted for et elefantbevaringscenter. Elefanter er flyttet dertil fra andre dele af Sumatra. Omkring en tredjedel af nationalparken er allerede blevet ryddet af skov; Men det, der er tilbage, vrimler absolut med flora og fauna. Tesso Nilo er også et vigtigt tilflugtssted for sumatranske tigre.

Hvor er det: Tesso Nilo National Park ligger omkring tre timer syd for Pekanbaru, hovedstaden i Riau.

Fortsæt til 11 af 11 nedenfor. >

Way Kambas National Park

En elefantfamilie i Way Kambas National Park, Sumatra
En elefantfamilie i Way Kambas National Park, Sumatra

Way Kambas er 500 kvadratkilometer lavlandsskov, sump og mangrover, der er hjemsted for mange sjældne fugle, inklusive den truede hvidvingede skovand. Tilflugtsstedet blev erklæret en ASEAN Heritage Park i 2016. Mere end 400 fuglearter lever i Kambas National Park, men de fleste besøgende kommer for de omkring 180 Sumatran-elefanter. Way Kambas National Park er også hjemsted for Sumatran Rhino Sanctuary (lukket for offentligheden), der er etableret for at støtte forskning og yngleforsøg.

Where Is It: Kambas National Park ligger i Lampung-provinsen, på Sumatras sydøstlige spids ud mod Jakarta.

Anbefalede: