De bedste statsparker på Hawaii
De bedste statsparker på Hawaii

Video: De bedste statsparker på Hawaii

Video: De bedste statsparker på Hawaii
Video: 10 лучших занятий на Большом острове, Гавайи 2024, April
Anonim
Surf og sand ved Polihale Beach, Polihale State Park, øen Kauai
Surf og sand ved Polihale Beach, Polihale State Park, øen Kauai

Der er mere end 50 statsparker spredt ud over Hawaii-øerne, hver især speciel på sin egen måde. Alene mængden af fantastiske parker kan være overvældende for nytilkomne. For at hjælpe dig med at beslutte, hvilke du vil besøge, har vi samlet Hawaiis bedste statspark.

Heʻeia State Park

Heeia State Park på Oahu
Heeia State Park på Oahu

Der er ikke mange, der kommer til Heʻeia uden at komme på vandet. Krystalklar og fuld af Hawaiis tropiske havdyreliv er det et af parkens bedste aktiver. Denne kystpark ligger på Kaneohe Bay Sandbar på Oahus vindside og byder på Heʻeia Fish Pond og Heʻeia Kea lille bådhavn. For virkelig at få en fornemmelse af stedet, parrer du en kajak- eller katamarantur med noget snorkling. Den lokale non-profit Kamaʻaina Kids administrerer parken og tilbyder rundvisninger, der sætter overskuddet til at bevare området og Hawaiis ungdomsprogrammer.

Kaʻena Point State Park

Kaena Point State Park på Oahu
Kaena Point State Park på Oahu

Samles ved det smukke Kaʻena Point - den vestligste spids af Oahu - denne statspark fungerer som et beskyttet fristed for nogle af de mest truede fugle på jorden, inklusive den majestætiske albatros. Punktet kan nås ved at vandre tre milesfra enten Keawa'ula-sektionen på den vestlige side af øen og Mokuleia-sektionen i syd, med begge retninger. Prøv at få øje på den store havgrotte fra vestsiden, og hold øje med spinner-delfiner, hvis du begiver dig ud i parken tidligt om morgenen.

Ahupuaʻa ʻO Kahana State Park

Ahupuaʻa ʻO Kahana State Park
Ahupuaʻa ʻO Kahana State Park

Denne frodige dalpark er også kendt som Kahana State Park og er Hawaiis eneste offentlige ahupuaʻa-landopdeling. Med tæt på 5.300 acres fra havoverfladen ved Kahana Bay til 2.670 fod ved Puʻu Pauao i Koʻolau-bjergkæden er Kahana State Park et af de vådeste steder på Oahu. Stedet ser en gennemsnitlig årlig nedbør på 75 tommer langs kysten til 300 tommer mod bagsiden af dalen. Kahana Bay og det omkringliggende område var meget vigtigt for de indfødte hawaiianere, og parken fungerer fortsat som en "levende park" med omkring 30 familier, der stadig bor på dens grund. Besøgende kan nyde adskillige vandrestier, sightseeing-steder og campingpladser.

Puʻu ʻUalakaʻa State Wayside Park

Puu Ualakaa State Park på Oahu
Puu Ualakaa State Park på Oahu

Puʻu ʻUalakaʻa State Wayside Park, et af de mest naturskønne steder på Oahu, har udsigt over hele øens sydkyst inklusive Diamond Head og Waikiki Beach. Beboere omtaler også dette sted som Tantalus Lookout, da det er placeret på Tantalus-bjerget, kun få kilometer fra centrum af Honolulu gennem en regnskov og en vej med omskiftning. På klare dage kan Pearl Harbor og endda den frodige Manoa Valley være synlige i det fjerne. Den fotogene park er en skjultperle og har fantastiske solnedgange, når vejret er godt.

ʻĪao Valley State Park

Iao Valley State Park på Maui
Iao Valley State Park på Maui

ʻĪao Valley State Park ligger i West Maui-bjergene, hvor kong Kamehameha I erobrede Maui-hæren i 1790 under slaget ved Kepaniwai. En asf alteret sti på 0,6 mil fører dig til det bedste udsigtspunkt med udsigt over Kuka'emoku, med tilnavnet "ʻĪao-nålen", der stiger 1.200 fod højt. Den nederste del af parken indeholder en lille botanisk have med indfødt hawaiiansk flora, og den midterste del vil tage vandrere forbi en fredelig flod og lund af træer.

Mākena State Park

Mākena State Park på Maui
Mākena State Park på Maui

Denne statspark er kendt for to ting, den ikoniske sovende vulkanske kegle Pu‘u Ola‘i og den tilstødende populære hvide sandstrand kendt som Big Beach eller "Oneloa Beach". De 165 acres lige syd for Wailea på Maui er fantastisk til familier, og den 1,5 mil lange Oneloa Beach er en af de mere populære på øen. Besøgende nyder bodysurfing, surfing, kystfiskeri og svømning i roligt vejr.

Waiʻānapanapa State Park

Waiʻānapanapa State Park, Maui
Waiʻānapanapa State Park, Maui

Kun omkring tre miles fra centrum af Hana by, den 122 hektar store Waiʻānapanapa State Park er et stort højdepunkt langs Road to Hana roadtrip på øen Maui. Denne statspark er kendt for sin betagende sorte sandstrand, vulkanske klipper, havfuglereservat, et hawaiisk heiau (religiøst tempel) og lavagrotter. Den smukke natur og tidevandsbassinerne kan nydes fra en række vandreturestier langs den forrevne kystlinje.

Akaka Falls State Park

Vandfald ved Akaka Falls State Park
Vandfald ved Akaka Falls State Park

Akaka Falls State Park, omkring 18 miles nord for Hilo på Big Island, er primært kendt for det tordnende 442-fods Akaka-vandfald. Bredt tilgængeligt takket være den 0,4-mile asf alterede gangsti med gelændere, byder parken på masser af muligheder for at se kaskaden langs stien. Også synlig fra statsparken er 300 fod Kahūnā Falls, samt adskillige andre mindre vandfald, indfødte træer og eksotiske planter.

Wailuku River State Park

Wailuku River State Park, Hawaii Island
Wailuku River State Park, Hawaii Island

Muligvis det nemmeste vandfald at se i hele staten, udkigsstedet for at se Rainbow Falls inde i Wailuku River State Park i Hilo er kun en kort gåtur fra parkeringspladsen. De 80 fods vandfald er måske ikke så store som nogle af de andre vandfald på Big Island, men chancen for at fange nogle regnbuer, når vandets sprøjte møder solskinnet, gør det det hele værd. Når nedbøren ikke har været for stor, kan du se den naturlige lavahule bag vandet, der menes at have været hjemsted for den gamle hawaiianske gudinde Hina.

Hāpuna Beach State Park

Hāpuna Beach State Park på Big Island, Hawaii
Hāpuna Beach State Park på Big Island, Hawaii

Hāpuna ligger på den vestlige side af Big Island, og mens selve parken omfatter over 60 hektar jord, kommer de fleste her for den hvide sandstrand. En del af den populære Ala Kahakai National Historic Trail løber gennem parken langs kystlinjen ifat solbade eller slappe af er ikke din stil, men husk på, at stranden ved Hāpuna betragtes som en af de bedste på øen. Med fire A-ramme shelters, der kan lejes natten over fra Division of State Parks, kan man nemt tilbringe en hel weekend her i solen.

Wailoa River State Park

Wailoa River State Park i Hilo
Wailoa River State Park i Hilo

Med en bekvem beliggenhed mellem centrum af Hilo og Hilo Bay er den 131 hektar store Wailoa River State Park det perfekte sted at søsætte en båd eller tilbringe dagen med at fiske. Eller gå en tur rundt i den afslappende, anlagte park og giv din respekt til kong Kamehameha I (en kopi af de berømte Thomas Gould-statuer kan findes her). Tag dig tid til at gå over de unikke broer eller benyt et af picnicbordene til frokost. Du vil ofte se små forsamlinger i parken, da beboerne kan leje pavillonerne ud til arrangementer.

Waimea Canyon State Park

Waimea Canyon State Park på Kauai Island
Waimea Canyon State Park på Kauai Island

Placeret på den vestlige side af Kauai-øen giver Waimea Canyon en spektakulær udsigt over vandfald i det fjerne, med stænk af grønt i den røde og guld-jord. Med sin fejende canyon, der måler 10 miles på tværs og 3.000 fod dyb, lever denne statspark op til sit kaldenavn, "Grand Canyon of the Pacific." Der er adskillige vandreture at nyde på forskellige oplevelsesniveauer i hele området, såvel som udkigssteder for at se en flot udsigt fra kanten af kløften, der blev dannet for millioner af år siden.

Nā Pali Coast State Wilderness Park

Udsigt over Napali-kysten fra Kalalau-udsigten
Udsigt over Napali-kysten fra Kalalau-udsigten

Et af de mest ikoniske og smukke områder i Kauai, Nā Pali Coast State Wilderness Park er en legeplads for eventyrlystne og naturelskere. Kærlige havklipper rejser sig over dalen så højt som 4.000 fod over havets overflade, og resterne af indfødte hawaiianske bosættelser kan stadig findes langs kystlinjen. Den berygtede Kalalau Trail inde i parken er en af de sværeste vandrestier i staten, men selv mellemliggende vandrere kan nyde dele af stien til Hanakapiai Beach. Denne statspark er dejlig fra landsiden, men helt fantastisk fra vandet.

Kōkeʻe State Park

Kōkeʻe State Park, Kauai Island
Kōkeʻe State Park, Kauai Island

Kōkeʻe State Park ligger i det nordvestlige Kauai og byder på vandrestier og campingpladser i den frodige dal i den indre region af Garden Isle. Hvis du ikke går efter de tropiske planter og dyreliv, så gå efter de historiske aspekter såsom Kōkeʻe-museet, der tilbyder undervisningsudstillinger om vejret, vegetationen og dyrelivet i regionen.

Polihale State Park

Bjerge og strand i Polihale State Park
Bjerge og strand i Polihale State Park

Spørg enhver beboer i Kauai om de bedste campingpladser på øen, og de vil højst sandsynligt nævne Polihale State Park på den vestlige side. Den fjerntliggende strand er kun tilgængelig via firehjulstrækker og giver en utrolig lang, isoleret kystlinje med dræbende solnedgange og udsigt over Nā Pali-kysten i det fjerne. Svømning er muligt, når bølgerne er mindre, men vær forberedt på farligesurf, når der er stærke offshorestrømme.

Anbefalede: