Vancovuer Vaisakhi Day Parade

Indholdsfortegnelse:

Vancovuer Vaisakhi Day Parade
Vancovuer Vaisakhi Day Parade

Video: Vancovuer Vaisakhi Day Parade

Video: Vancovuer Vaisakhi Day Parade
Video: Vancouver’s Vaisakhi parade returns after 3 years 2024, April
Anonim
Vaisakhi fejret i Vancouver
Vaisakhi fejret i Vancouver

Hver april fejrer millioner af sikher rundt om i verden Vaisakhi-dagen, en dag, der markerer både nytår og årsdagen for en af sikhismens vigtigste begivenheder: dannelsen af Khalsa i 1699. Vancouver, British Columbia, er værter. to Vaisakhi-parader på det nedre fastland. Vancouver Vaisakhi Parade tiltrækker omkring 50.000 tilskuere, og Surrey Vaisakhi Parade tiltrækker omkring 300.000, hvilket gør den til en af de største Vaisakhi parader uden for Indien.

Vancouver metroområde har en af de største sikh-befolkninger uden for Indien og det største sikh-samfund i landet. I Surrey identificerer det meste af byens asiatiske befolkning sig som sikh, og en af de største og ældste gurdwaraer (sikh-templer) i Nordamerika kan findes her.

Hvad er Vaisakhi-dagen?

I 1699 dannede sikhernes 10. Guru, Guru Gobind Singh, Khalsa-kampen af krigere for at forsvare religiøse friheder. Dette var et afgørende vendepunkt i den religionsgivende vej til en ny Khalsa-måde at leve i sikh-religionen - og det mindes stadig i dag gennem Vaisakhi.

Traditionelt markerer Vaisakhi i hinduismen også begyndelsen på solnytåret og er en fejring af forårets høst. Selvom det går under mange navne - som varierer efter region,fra Baisakhi til Vaishakhi - højtiden fejres typisk på nogenlunde samme måde, uanset hvor du går.

Under Vaisakhi dekoreres sikhtemplerne, og sikherne vil bade i lokale vandveje til ære for floders hellighed i sihk-kulturen. Derefter vil de tage til gurdwaraerne for at deltage i kirtaner (religiøse forestillinger) og måske endda samles for at dele traditionel mad.

British Columbia er hjemsted for en stor sikh-befolkning, hvilket giver besøgende masser af muligheder for at opleve disse aktiviteter og få en smagsprøve på en anden kultur gennem fejring af musik, dans og mad.

Parader og festligheder i Vancouver og Surrey

Vaisakhi-dagen falder mandag den 13. april i 2020, og Vancouver Vaisakhi-paraden er planlagt til den følgende lørdag, den 18. april. Surreys fejring - den største af de to - er planlagt til lørdag den 25. april.

East Vancouver er hjertet af byens sikh-samfund. Vancouver Vaisakhi Parade starter kl. 11 ved Ross Street-templet og bevæger sig derefter sydpå ad Ross Street til Southeast Marine Drive, zigzaggende langs Main Street, 49th Avenue, Fraser Street, 57th Avenue og tilbage til Ross Street, før de vender tilbage til templet.

Surrey-paraden, der starter fra Gurdwara Sahib Dasmesh Darbar-templet kl. 9.00, finder sted den følgende weekend. Ud over optoget vil der være Nagar Kirtan-salmer, flydere, gratis mad, levende musik og karnevalsture. Af sikkerhedsmæssige årsager er heliumballoner og droner ikke tilladt på festivalen, da de kan forstyrre flytrafikken. For entenbegivenhed, ville det være klogt at rejse med offentlig transport (TransLink er Vancouvers metrosystem) i stedet for at køre, da parkering er begrænset, og vejene vil være lukkede.

Anbefalede: