Sådan undgår du plettet alkohol, når du rejser

Indholdsfortegnelse:

Sådan undgår du plettet alkohol, når du rejser
Sådan undgår du plettet alkohol, når du rejser

Video: Sådan undgår du plettet alkohol, når du rejser

Video: Sådan undgår du plettet alkohol, når du rejser
Video: Hvordan reagerer børn, når man fortæller, at der ikke er råd til at holde jul? 2024, Kan
Anonim
Flaske spiritus
Flaske spiritus

Når du rejser, er det altafgørende at have sikkerhed i tankerne, uanset hvor i verden du er. Mens mange rejsende er opmærksomme på de mere almindelige problemer, man skal være på vagt over for, såsom lommetyveri eller svindelkunstnere i travle turistområder, er der andre potentielt fatale bekymringer, der går mere under radaren - for eksempel indtagelse af forurenet alkohol. Forurenet alkohol er blevet sat i forbindelse med en række dødsfald på populære turistdestinationer rundt om i verden, herunder Mexico og Indonesien.

Hvad er plettet alkohol?

Plettet alkohol - også kaldet forfalsket, ureguleret eller forfalsket alkohol - er spiritus, der er blevet produceret ulovligt via en række forskellige metoder, typisk med det formål at minimere omkostningerne og maksimere fortjenesten. Dette kunne være så simpelt som at erstatte en high-end spiritus med en low-end en eller at fortynde flasker med vand, som både er relativt harmløse, eller så farlige som at blande kemikalier som ufordøjelige alkoholer i det rigtige produkt, hvilket kan føre til døden, hvis forbruges. Et almindeligt tilsætningsstof er methanol, som er en form for alkohol, der almindeligvis anvendes i frostvæske, og som er dødeligt giftig for mennesker i små doser. Det kan også forårsage permanent blindhed. Bootleggers kan putte plettet alkohol i flasker med forfalskede etiketter af populære spiritusmærker ellerlæg dem i ægte flasker fra disse mærker, før du lukker låget igen.

Hvor er plettet alkohol et problem?

Plettet alkohol er blevet fundet over hele verden, inklusive dele af Asien, Europa og Latinamerika. I 2017 beslaglagde myndighederne 10.000 liter forurenet alkohol i Mexico efter en undersøgelse af dødsfaldet af amerikanske Abbey Conner, som døde på Iberostar Paraiso del Mar i Playa del Carmen efter muligvis at have drukket forurenet alkohol. Den plettede alkohol blev produceret serveret i flere barer, restauranter og hoteller i Cancun og Playa Del Carmen. Og fra juni 2019 undersøger en igangværende undersøgelse af mindst 10 amerikaners dødsfald i Den Dominikanske Republik i løbet af de foregående 12 måneder muligheden for alkoholrelaterede årsager - potentielt plettet alkohol - da mange af de døde faldt syg efter at have drukket fra minibaren. Men plettet alkohol er på ingen måde et problem, der er begrænset til turister: I 2018 rapporterede CNN, at 86 mennesker, primært lokale, døde af at indtage plettet alkohol i Indonesien.

Sådan undgår du plettet alkohol

Husk, at ingen af disse tips er fejlsikre. De er dog et godt udgangspunkt for at være opmærksom på alkohol, når du rejser.

  • Gør din research. Læs onlineanmeldelser for at se, om gæster har klaget over alkoholrelaterede problemer på den restaurant, bar eller hotel, du planlægger at besøge.
  • Køb toldfri alkohol fra lufthavnen for at drikke på dine rejser. Det er meget nemmere at snige plettet alkohol på flasker i barer enddet er til butikkerne i en lufthavn, hvor varer er stærkt reguleret.
  • Undgå stærkt spiritus-den mest almindelige type alkohol, der skal plettes på barer. Hold dig til vin og øl på flaske eller dåse, som er mindre tilbøjelige til at blive forurenet.
  • Se nøje, mens din drink laves eller hældes op. Dette er en god regel at følge på enhver bar, når som helst. Sørg for, at alt, der kommer i dit glas, kommer fra en forseglet flaske, og at der ikke tilføjes noget mistænkeligt til din drink.
  • Vær opmærksom på smagen. Alt, der smager "off", bør ikke indtages.
  • Inspicér flaskerne i din minibar. Tjek etiketterne, forseglingen og indholdet. Etiketter skal fastgøres direkte på flasken med et vandret limmønster, og de må ikke have stavefejl. Drik ikke noget, der er uforseglet. Hvis der er bundfald i bunden af din flaske, kan det indikere tilstedeværelsen af et ukendt stof (selvom det forventes i visse drikkevarer, såsom ufiltrerede øl og visse vine).

Symptomerne på indtagelse af plettet alkohol

Selv hvis du tager alle forholdsregler, er der stadig en chance for, at du drikker plettet alkohol. Hvis du føler dig overdrevent fuld - for eksempel svimmel, kvalme og forvirret - for den mængde alkohol, du har drukket, skal du straks søge lægehjælp og informere personalet, lægerne eller sygeplejerskerne om, at du måske har drukket forurenet alkohol. Andre symptomer omfatter opkastning, uregelmæssig vejrtrækning og bevidstløshed. Hvis du rejser internation alt, skal du beholde telefonnummeret på din lokale ambassadehånd, da embedsmænd muligvis kan hjælpe dig.

Anbefalede: