Pizza i Detroit-stil: Hvad du behøver at vide
Pizza i Detroit-stil: Hvad du behøver at vide

Video: Pizza i Detroit-stil: Hvad du behøver at vide

Video: Pizza i Detroit-stil: Hvad du behøver at vide
Video: Pizza Hut's Detroit Style Pizza is Back! 2024, Kan
Anonim
Detroit stil pizza
Detroit stil pizza

Hvis du er træt af den samme gamle cirkulære pizza, så prøv en pizza i Detroit-stil. En af de ni mest populære pizzatyper i USA, Detroit tilbyder sin egen version af den ikoniske ret, der serveres som en firkant i stedet for en cirkel.

Det er dog ikke kun pizzaens firkantethed, der gør den til Detroit-stil. Tværtimod har denne særlige pizzavariant en rig historie i byen, der går tilbage til bilindustriens boom i Detroit, som er ansvarlig for de ikoniske blå stålpande pizzaer i Detroit-stil bages på.

De essentielle elementer i en pizza i Detroit-stil

Der er fire væsentlige elementer i en pizza i Detroit-stil, der adskiller den fra de andre varianter:

  1. Det skal være "firkantet."
  2. Pizzen skal bages i industrielle blå stålpander.
  3. Den svampede dej bages to gange, hvilket fører til en sprød, men sej skorpe.
  4. Pizzen skal indeholde murstensost.

Mens pizzaer i Detroit-stil typisk er rektangulære i form, kalder lokalbefolkningen dem stadig firkantede pizzaer. Den vigtige del af ligningen er dog metoden til at tilberede pizza på industrielle blå stålpander, som oprindeligt blev brugt til at holde autodele. Deres tykke metalbelægning resulterer ogsåi pizzaskorpens sprødhed.

Pandene kaldes "blåt stål", fordi stålet har en let blålig nuance, når det er nyt, og disse pander var en så integreret del af Detroit pizzafremstillingsprocessen, at lukningen af hovedleverandøren resulterede i Detroit pizzakæder scrambling. I dag fremstilles Detroit pizzapander i blåt stål af et firma i Michigan.

Et andet element, der gør pizza i Detroit-stil unik, er dens medtagelse af murstensost, som er en mild ost, oprindeligt lavet i Wisconsin, som i øjeblikket er en af Wisconsins mest berømte oste. Osten dyrkes ved en højere temperatur end cheddarost, presses under en almindelig byggesten og skæres derefter til en murstensformet træstamme. På grund af denne højere temperatur har osten en mild og sød smag, når den er ung, men efterhånden som den ældes, giver den en meget skarpere finish.

Sådan spiser man det, og hvordan det smager

Pizzaer i Detroit-stil spises med dine hænder eller med en gaffel eller en kniv. Mens newyorkere stejlt slår fast, at pizza skal spises i hånden og foldes sammen, er pizzaens tykkelse i Detroit-stil i stedet for redskaber. Du behøver dog ikke være flov over at bede om en gaffel i Michigan, når du spiser en pizza i Detroit-stil.

En ting, du måske undrer dig over, når du bestiller en pizza i Detroit-stil, er, hvor pepperonien er placeret. De fleste Detroit-pizzeriaer lægger pepperonien under saucen og osten, hvilket betyder, at pepperonien ikke får den s alte sprødhed som en skive i New York-stil. Derudover kan nogle blive overrasket over at finde detdejen minder mere om foccacia-dej eller en siciliansk skorpe end pizza i New York-stil.

Bunden af en skive er tykkere end en skorpe i New York-stil, men kanterne hele vejen rundt skal være sprøde og gyldenbrune (næsten på grænsen til mørkebrune). I modsætning til en cirkulær pizza går toppingset helt ud til kanten af pizzaen og efterlader en minimal skorpe, hvilket betyder, at hver bid har ost og sauce på.

The History of Detroit Style Pizza

I modsætning til pizzaen i napolitansk eller New York-stil, hvor vi ikke ved meget om opfinderen af pizza-stilen, har pizza i Detroit-stil en ung historie og en klar opfinder.

Faderen til pizza i Detroit-stil er Gus Guerra. I 1946 konverterede Gus Guerra sin tidligere speakeasy fra forbudstiden ved navn Buddy's Rendezvous til en fuld restaurant. Guerra besluttede at bruge en gammel pizzaopskrift i siciliansk stil, muligvis fra sin mor, og legenden siger, at han bagte pizzaen i en delegryde, der blev brugt af Detroits bilproducenter. Som et resultat blev pizza i Detroit-stil født.

Buddy's Rendezvous er stadig i dag det mest berømte sted i Detroit at spise byens firkantede pizza, selvom Guerra solgte Buddy's Rendezvous kun syv år efter at have opfundet pizzaen. I dag har Buddy's 16 steder rundt om i Detroit og er konsekvent kåret som et af de bedste steder i Michigan at spise pizza.

Where to Eat Detroit Style Pizza

Selv om der er mange pizzasteder i Detroit-stil over hele landet, er der et par ikoniske steder, der serverer Motor Citys berømte mad:

  • Buddy's Rendezvous (nu Buddy's Pizza): Selvfølgelig skal Buddy's, hjemmet for pizzaen i Detroit-stil, komme på listen. Restauranten blev grundlagt i 1946 i 2016 og fejrede sit 70 års jubilæum. Med 16 lokationer i Motor City går det stadig stærkt. Glutenfri muligheder tilgængelige.
  • Cloverleaf: Da Gus Guerra solgte Buddy's Rendezvous i 1953, gik han tværs over byen for at åbne Cloverleaf i East Pointe-forstaden. Cloverleaf bruger en friluftsovn og Gus' originale opskrift. Interessant nok, mens Cloverleaf har den originale opskrift, foretrækker kritikere Buddys pizza frem for Cloverleaf. Glutenfri muligheder tilgængelige.
  • Loui's Pizza: Et af de mest populære steder at få en solid Detroit-skive, denne pizza fylder på osten, hvilket betyder, at den er heftig, mættende og absolut lækker. Kokken-ejeren, Louis Tourtois, arbejdede engang på Buddy's Rendezvous, men blev udelukket fra at eje restauranten af en anden køber, og arbejdede derefter hos Shield's, men blev udelukket fra at komme ind i restauranten af en ny ejer. Ikke én, der gav op, han åbnede sit eget sted; nu, i sin tredje generation, forbliver Loui's i Hazel Park stædigt restaurantens enkeltsted med fokus på kvalitet og fremragende pizza. Forvent meget lange køer.
  • Shield's: Shield's begyndte at servere pizza, da Louis Tourtois tilbød at lave pizza til deres bargæster i bytte for køkkenplads. Aftalen fungerede, indtil Louis blev låst ude af køkkenet af de nye ejere, som besluttede at kopiere Louis' opskrift. Det er ekstremt tungt med masser af ost ogtoppings, men stamgæster elsker den klassiske Detroit-smag.

Prøv Detroit Style Not In Detroit

Ikke i Detroit, men har du lyst til nogle af de firkantede ting? Ingen problemer. Vi har dig dækket.

  • Emmy Squared, Brooklyn, New York: Emily og Matt Hyland fra den populære Emily Pizza, som Eater beskriver som "et af de irriterende steder, der gør alt godt", har åbnede Emmy Squared, som vil koncentrere sig om den firkantede pizza i Detroit-stil.
  • Tony's Coal Fired, San Francisco, Californien: Ejes af Tony Gemignani, bogstaveligt t alt forfatteren af Pizza Bible, og Tony's Coal Fired serverer lejlighedsvis pizza i Detroit-stil.
  • Northside Nathan's, Las Vegas, Nevada: Denne joint i Las Vegas forsøger at bringe lidt af Michigan til Sin City med masser af Michigan-udstyr og autentiske firkantede skiver i Detroit-stil. Prøv The Works, som kombinerer pepperoni, pølse, bacon og frikadeller på en enkelt pizza.
  • Via313, Austin, Texas: Zane og Brandon Hunt voksede op på Detroit-pizza hos folk som Buddy's, Cloverleaf og Loui's. Nostalgisk til Detroit square skiven åbnede de Via 313 i Austin, som serverer ægte Detroit stil pizzaer med røget pepperoni under osten. Restauranten åbnede for strålende anmeldelser og kom på Eaters liste over hotteste pizzeriaer i Amerika i 2013.
  • Pi-Squared Pizza, Hendersonville, North Carolina: Pi-Squared Pizza er en af de få pizzabutikker i Detroit-stil, der ikke ejes af en Michigander. I stedet besluttede ejeren Karen Rampey at vælge Detroitstil i hendes butik i lille Hendersonville, fordi der allerede var pizzeriaer i New York og Chicago-stil i området. Hun ville tilbyde noget anderledes, og hendes restaurant har været en succes.

Ikke Detroit Style, men fra Michigan alligevel

Mange er ikke klar over, at to af landets mest berømte pizzakæder startede i Michigan: Domino's Pizza og Little Caesars.

Domino's Pizza blev grundlagt af brødrene Tom og Jim Monaghan i 1960. Brødrene købte en lille pizzarestaurant kaldet DomiNick's i Ypsilanti, Michigan. Efter seks måneder byttede James sin halvdel af forretningen til Tom for den Volkswagen Beetle, de brugte til leveringer. Inden for 5 år havde Tom købt yderligere to pizzeriaer og ændret firmaets navn til Domino's. Fra 2018 er Domino's verdens største kæde og har mere end 14.000 pizzasteder over hele verden.

Selv om den ikke er så stor som Domino's, huskes Little Caesars pizzakæde med glæde i universitetsbyer. Mike og Marian Ilitch grundlagde Little Caesars i Garden City, Michigan, i 1959. I dag er Little Caesars den største pizzakæde, der kun kan bæres ud, i verden. Little Caesars forsøger også at sprede Detroit pizza-kærligheden til masserne ved at introducere dens DEEP! DYB! Opret pizza i hele landet.

Anbefalede: