Udforsk Italiens huler og grotter
Udforsk Italiens huler og grotter

Video: Udforsk Italiens huler og grotter

Video: Udforsk Italiens huler og grotter
Video: Один из самых старых городов мира - Матера, Базиликата - Италия. 2024, Kan
Anonim

Med mere end 10.000 dokumenterede grotter er Italien et af verdens bedste lande til at besøge grotter, fra dem i bjerge til grotter i havet. De, der er åbne for besøgende, kan norm alt kun ses på en guidet tur, men forudbestilling er ikke altid nødvendigt. Specielt oplyste gangbroer er blevet bygget inde i de fleste af disse huler, og nogle omfatter et antal trapper. Temperaturerne inde i hulerne kan være kølige, og robuste vandresko anbefales. Her er Italiens bedste huler og huler at se.

Frasassi Caves

Foto fra Grotte di Frasassi
Foto fra Grotte di Frasassi

Inde i Grotte di Frasassi er nogle af Italiens mest spektakulære huler. Den guidede tur, der varer 1 1/4 time, besøger flere rum med drypstens- og stalagmitformationer, inklusive et så stort, at Milanos katedral (verdens største gotiske katedral) kunne passe ind i den. Frasassi-hulerne ligger i Marche-regionen i det centrale Italien.

Corchia Underground Cave

Corchia Underground Cave i Apuane Alps Park
Corchia Underground Cave i Apuane Alps Park

Monte Corchia, kaldet det tomme bjerg, har et af Europas største systemer af huler. Grotten ligger i de apuanske alper i det nordlige Toscana, 16 kilometer inde i landet fra badebyen Forte dei Marmi. Det 2 timers guidede besøg dækker næsten 2 kilometer af de 70 kilometerunderjordiske huler, der tager nogle af de bedste drypstens- og stalagmitformationer og små underjordiske søer ind. Equi Terme forhistoriske grotter og Grotta di Vento er også i det nordlige Toscana.

Monte Cucco-hulen

Monte Cucco-hulen
Monte Cucco-hulen

Grotten di Monte Cucco, i Umbrien-regionens Monte Cucco Park, er et af verdens dybeste grottesystemer. En strækning på 800 meter af det cirka 20 kilometer lange hulesystem er åben for besøgende på guidede ture og omfatter tre massive huler: Cattedrale, Sala Margherita og Sala del Becco.

Huleindgangen er nær bjergets top, så besøget kræver et første fald på 27 meter på næsten lodrette trapper. Besøgende kan vælge mellem tre sværhedsgrader, hvoraf to kræver reservation.

Grotte di Pertosa

Uden for Pertosa-hulerne
Uden for Pertosa-hulerne

Syd for Napoli, nær Padula og dets berømte Charterhouse, ligger Grotte di Pertosa. På turen, som tager cirka 2 timer, bliver besøgende ledt gennem en lang hule med smukke huler. Det, der gør et besøg i disse huler unikt, er, at en del af turen foregår i en lille båd, da der er en stor sø inde i hulen.

Grotta Gigante

Grotta Gigante i Italien
Grotta Gigante i Italien

The Grotta Gigante, Giant Cave har været åben for besøgende i over 100 år, optaget i Guinness Book of World Records i 1995 for at være verdens største turistgrotte.

Grottens enorme hovedkammer nås via trapper i en nedadgående tunnel, og indeni er der mange formationer, inklusive Colonna Ruggero, 12meter høj.

Guidede ture varer cirka en time. Det er placeret omkring 10 kilometer uden for Trieste (og kan nås med bus fra byens centrum) i det nordøstlige Italiens Friuli-Venezia Giulia-region.

Grotte di Stiffe Caverns i Abruzzo

Vandfald i Grotte di Stiffe
Vandfald i Grotte di Stiffe

En flod løber gennem Grotte di Stiffe og indeni er et smukt vandfald, der bedst ses om foråret, samt drypstens- og stalagmitformationer. Den 1 times guidede tur dækker 700 meter på en ret let gangbro med nogle trapper. Grotta di Stiffe ligger i det centrale Italiens Abruzzo-region, omkring 17 kilometer sydøst for L'Aquila.

Grotte di Castellana

Gravhulen i Italien
Gravhulen i Italien

Grotte di Castellana er et stort kompleks af huler med smukke stalagmitter og drypsten på et kalkstensplateau. Et af værelserne, der er åbne for besøgende, har et naturligt ovenlysvindue, og et andet er den usædvanlige hvide grotte eller grotta bianca. Besøgende kan vælge en guidet tur gennem hulerne med en kort eller lang rejseplan.

Turene for den delvise rute, der dækker en kilometer, varer 50 minutter, mens de fulde ruteture dækker tre kilometer og varer 2 timer. Også på stedet er et museum og observatorium. Grotte di Castellana ligger i Puglia-regionen i det sydøstlige Italien, 11 kilometer fra havet og 17 kilometer nord for Alberobello.

Blue Grotte

Robåd på vej ind i Blue Grotto på Capri
Robåd på vej ind i Blue Grotto på Capri

Den blå grotte, Grotta Azzurra, er nok Italiens mest kendte havgrotte og en topattraktion på øen Capri. Brydning af sollys ind i hulen giver et iriserende blåt lys i vandet.

Grotten har været brugt siden forhistorisk tid og var romernes yndlingsbassin i den tid, kejser Tiberius havde sine villaer på øen. Det kan kun besøges på robådsture.

Neptuns grotte

Neptuns grotte på Sardinien
Neptuns grotte på Sardinien

Grotte di Nettuno, Neptuns hule, ligger lige over havets overflade ved bunden af en klippe nær Alghero på øen Sardinien (se kort) og er lukket under hårdt hav. Indgangen kan nås med båd fra Alghero (information) eller fra parkeringspladsen ovenfor ved at gå ned ad en trappe, der er skåret ind i klippen med 654 trapper. Besøgende guides ad en oplyst sti for at se drypstens- og stalagmitformationerne og s altvandssøen inde i hulen.

Sassi eller hulebosættelse i Matera

Udsigt over Sassi i Matera
Udsigt over Sassi i Matera

Matera, i det sydlige Italiens Basilicata-region, har et fascinerende huledistrikt, der var beboet i hundreder af år. Adskillige rupestriske kirker er åbne for offentligheden, der er en reproduktion af et typisk hulehus, som du kan besøge, og renoverede huler er endda blevet omdannet til hoteller og restauranter.

Carrara marmorbrud

Carrara marmorbrud
Carrara marmorbrud

Hvis du besøger et område, der producerer marmor, såsom Carrara i Toscana, vil du se ordet Cave på skiltene. Hule på italiensk betyder stenbrud (ental cava), så det er egentlig ikke en hule, men et marmorbrud. Nogle, såsom Fantiscritti, kan besøges på en guidet tur, menselv når du kører forbi vil du få et fascinerende kig på stenbruddene.

Anbefalede: