Bedste haver i Tyskland
Bedste haver i Tyskland

Video: Bedste haver i Tyskland

Video: Bedste haver i Tyskland
Video: Du kom med alt det der var dig // DR Pigekoret (LIVE) 2024, Kan
Anonim

Efter en travl dag med sightseeing kan et besøg i en af Tysklands parker og haver være beroligende for din sjæl. Uanset om du er en ivrig gartner eller bare leder efter lidt fred og ro, holder disse afslappende grønne områder Tysklands travleste byer en oase af afslapning.

Fra paladshaver og botaniske haver til byparker, her er Tysklands bedste grønne steder at slentre, lege og nyde livet.

Englischer Garten i München

Image
Image

Midt i Münchens travle bymidte finder du den engelske have (Englischer Garten). Dette er en af de største byparker i Europa.

Oprettet af amerikanske Benjamin Thompson i det 18. århundrede, denne grønne oase er et vidunderligt sted at udforske gratis. Lej en padlebåd, slentre langs de skovklædte stier og se den tyske version af bysurfing på strømmene af vandvejen kaldet Eisbach.

Højdepunkterne i Englischer Garten omfatter den kinesiske pagode og dens ølhave, som har plads til tusindvis af mennesker, det japanske tehus, det græske tempel og den berygtede Schönfeldwiese, plænen, hvor lokalbefolkningen kan lide at solbade nøgen.

Mainau Island i Bodensøen

Øen Mainau i Bodensøen
Øen Mainau i Bodensøen

Fra det smaragdgrønne vand i Bodensøen (Bodensee på tysk) i den sydvestlige del afTyskland fremkommer Mainau Island, også kaldet "Blomsternes Ø".

Det er hjemsted for et palads, bygget i 1853 af storhertug Frederick I. Men den virkelige grund til at besøge er de rigelige blomsterhaver og parker, som byder på både tropiske og subtropiske planter takket være Mainaus milde klima. Du kan også besøge et sommerfuglereservat, et arboret med 500 eksotiske træer og en italiensk rosenhave med eksotiske pergolaer, springvand og skulpturer.

Blomstersæsonen starter om foråret, med en million tulipaner, der blomstrer fra marts til maj. Øen er åben hver dag fra solopgang til solnedgang, regn eller solskin (kortere timer for interiøret kan være gældende). Entré om sommeren er €21,50; vinterrabat til €10.

Sanssouci-paladset og haverne i Potsdam

Sansoucci haver i Potsdam
Sansoucci haver i Potsdam

Da Frederik den Store ønskede at undslippe sit livs formaliteter i Berlin, trak han sig tilbage til sit sommerpalads i Potsdam. Kaldet Sanssouci, "uden bekymringer" på fransk, rokoko-stil palads ligger på toppen af en terrasseret vingård med udsigt over 700 acres af kongelige haver.

Det blev designet efter Versailles i Frankrig med udsmykkede haver fyldt med templer, marmorskulpturer, springvand og et kinesisk tehus. Sanssouci-paladset og dets omkringliggende haver er et elsket UNESCOs verdensarvssted.

Vandre rundt i paladsområdet og mange skulpturelle haver gratis, selvom adgang til bygningerne kræver en billet (samlet indgang til alle bygninger €19).

Tiergarten i Berlin

Menneskercykle rundt i Tiergarten
Menneskercykle rundt i Tiergarten

Tiergarten i Berlin plejede at være jagtmarker for de preussiske konger, før den blev omdannet til byens største park i det 18.th århundrede..

I dag er Berlins grønne hjerte åbent for offentligheden gratis og omkranset af topattraktioner som Rigsdagen, Brandenburger Tor, Potsdamer Platz og Berlins Zoo. På mere end 600 acres kan du nyde frodige græsplæner, grønne stier, små åer, biergartens og udendørs caféer.

Hvis du vil se Tiergarten fra et andet perspektiv, så gå op ad de 285 trapper i den slanke Siegessäule (Sejrssøjle), som toppes af den gyldne statue af gudinden Victoria. Monumentet er placeret i centrum af parken og tilbyder en af de bedste udsigter over den tyske hovedstad.

Palmengarten i Frankfurt

Indgang til Palmegarten
Indgang til Palmegarten

Grundlagt i 1868 af en gruppe Frankfurt-borgere, tager Palmengarten dig med på en havebrugsrejse fra den afrikanske savanne til de eksotiske planter i regnskovene til Europas blomstrende blomsterhaver.

På 50 acres og i forskellige drivhuse kan du se mere end 6.000 forskellige botaniske arter fra hele verden. Frankfurts Palmengarten tilbyder guidede ture samt klassiske udendørskoncerter og forskellige festivaler i løbet af året.

Entré er 7 euro for voksne, og der er rabatter for børn.

Planten un Blomen i Hamborg

Planten un Blomen i Hamborg
Planten un Blomen i Hamborg

Tag en dyb indånding i Hamborgs grønne scene, parkenPlanten un Blomen (Hamburgsk dialekt for "Planter og blomster"). Parken har en botanisk have og den største japanske have i Europa.

I løbet af sommermånederne kan du nyde gratis koncerter på vandet (maj – september), klassisk musik i rosenhaven og udendørs teaterforestillinger for børn. Om vinteren er Planten un Blomen hjemsted for Europas største udendørs skøjtebane.

Anbefalede: