Bastia Corsica Rejseguide
Bastia Corsica Rejseguide

Video: Bastia Corsica Rejseguide

Video: Bastia Corsica Rejseguide
Video: Bastia Corsica France travel film / Bastia Corse vidéo de voyage 2024, Kan
Anonim

Bastia, Korsikas næststørste by med en befolkning på omkring 40.000 mennesker, ligger smukt på Korsikas østkyst, vendt mod Italien med udsigt ud til den toscanske øgruppe. Direkte mod nord og tilgængelig med bil eller bus er le Cap Corse, en vild halvø besat med genuesiske tårne og et stort naturreservat, der er blevet et paradis for vandrere.

Bastia bliver ofte overset for andre destinationer, der anses for at være mere maleriske. Da vi besøgte byen, var der folk, der gik i gang med deres forretninger - og det er en af nøglerne for os, når vi måler en bys "autentiske karakter". Det, der bygger bro mellem sådan en "rigtig" by og en turistdestination, er opmærksomheden på detaljer, der tjener til at forbedre alles fritid - det enorme Place St. Nicolas, foret med caféer, butikker og restauranter med udsigt over færgehavnen er blot ét eksempel. De mange barokke kirker, nogle med småstenmosaikker foran, der identificerer dem med Ligurien og genovesiske traditioner, tilbyder den rejsende kølighed, skygge og fri kunst at tænke over. Så er der Citadellet og de gamle huse, der udgør den farverige "nye by", med udsigt ud over vieille ville, den gamle by og havet. Her bor og handler stadig folk; Bastia er en rigtig by.

Køkkenet i Bastia er enkelt og i vid udstrækning baseret på, hvad havet tilbyder. Den sprødeKorsikanske hvidvine er et godt match til en tallerken muslinger, men på din tur vil du prøve en øl kaldet Pietra, en ravfarvet kastanjeøl. (Brugeriet har et brasserie på Route de la Marana i Furiani, hvis det viser sig, at du virkelig kan lide det.)

Så tag med os på en lille rundtur i Bastia, fra hvordan man kommer dertil til hvor man skal bo, og hvad man skal gøre

At komme til og komme rundt i Bastia

Den gamle havn i Bastia
Den gamle havn i Bastia

Bastia har en lufthavn kaldet Bastia Poretta, der ligger i Lucciana sydøst for Bastia. Autobus Bastiais-busser kører fra 6.30-20.30 til byens centrum og hovedbanegården på cirka 35 minutter.

Budgetselskabet EasyJet bringer dig til Bastia fra Genève, London Gatwick, Lyon, Paris Charles de Gaulle eller Manchester, mens Germanwings bringer dig fra Stuttgart, Berlin eller Köln-Bonn.

Dag og nat vil du se en række færger krydse horisonten for at lande i Bastias kommercielle havn. Du kan få færger fra Livorno, Italien (4 timer) eller Toulon, Frankrig på Corsica Ferries. Andre færger kan bringe dig til Bastia fra Marseille, Nice og Savona.

Der er en meget behagelig overgang fra Livorno til Bastia, som passerer øerne Capraia og Elba. Skibet har en lounge og beskæftiger en klaverspiller til en del af rejsen, og det er et godt sted at slå sig ned og få en af disse Pietra-øl. Du kan få en snack eller et formelt måltid på båden.

Du vil finde busstationer spredt gennem byen, afhængigt af deres destinationer. Det er bedst at spørge på turistkontoret i hjørnet af Place St. Nicolas, dvsnærmest færgehavnen. Du finder busser til alle større byer.

Den (meget søde) togstation ligger lidt op ad bakke fra havnen ved av Maréchal Sébastiani. Tog betjener Ajaccio, Ile Rousse, Corte og Calvi.

Bastia-attraktioner - starter ved Place Saint Nicolas

Statue af Napoleon Bonaparte på Place St-Nicolas, Bastia, Le Cap Corse, Haute-Corse Department, Corsica, Frankrig
Statue af Napoleon Bonaparte på Place St-Nicolas, Bastia, Le Cap Corse, Haute-Corse Department, Corsica, Frankrig

Det første sted, en turist bør besøge, er Place St. Nicolas, den vidtstrakte plan med træer, hvor du finder alt, hvad du har brug for, fra butikker til caféer og barer til turistkontoret på nordsiden af pladsen. Omkring det er mange busstoppesteder. Lær det at kende. Det er lige overfor, hvor færgerne lægger til i Bastia.

Søndage afholdes et loppemarked på Place Saint Nicolas, og der er et tøjmarked den anden fredag hver måned. Det traditionelle friluftsmarked afholdes i weekenden på Place de l'Hotel de Ville, syd for Place St. Nicolas.

Fra turistkontoret, en tur mod vest ad den brede Av. Mal Sebastiani bringer dig til den lille togstation, som er omgivet af busstoppesteder. Det er centr alt for at komme rundt på korsikanske destinationer fra Bastia.

Gaden på den vestlige side af Pace Saint-Nicolas er Boulevard De Gaulle, som følger den sydpå bringer dig til de små butikker langs Rue Napoleon. Stop ved Oratoire St-Roch og tag et kig på det rige barokinteriør. Lidt længere henne er Oratoire de l'Immaculee Conception (1611), som har en stenmosaik foran, entegn på, at genueserne lod kirken bygge.

Derfra, hvis du føler dig fit nok til op ad bakke, fortsætter du til den noget ramponerede Vieux Port, som er blevet pudset lidt op og er omgivet af restauranter, næste stop på vores tur.

Bastias gamle havn

Den gamle havn med marina og Saint Jean-Baptiste kirken, Port de Plaisance eller Vieux Port, historiske centrum, Bastia, Haute-Corse, Corsica, Frankrig
Den gamle havn med marina og Saint Jean-Baptiste kirken, Port de Plaisance eller Vieux Port, historiske centrum, Bastia, Haute-Corse, Corsica, Frankrig

Vieux Port er hjertet af det gamle Bastia. Kærende over de faldefærdige bygninger er Korsikas største kirke, Saint-Jean Baptiste fra det 17. århundrede. Du vil sandsynligvis finde folk, der fisker i bassinet blandt yachter. For en god udsigt over den gamle havn, mens du spiser, ville et udendørs bord på den noget dyre Chez Huguette gøre godt.

Bastias markedsplads

Hotel De Ville (rådhuset) og pladsen du Marche i Bastia, Korsika
Hotel De Ville (rådhuset) og pladsen du Marche i Bastia, Korsika

Bastias markedsplads er virkelig Place de l'Hôtel de Ville eller Rådhuspladsen. Det er lige ved siden af den tidligere kirke, Saint-Jean Baptiste.

Hvis du ikke vil nyde et afslappet måltid på en af områdets restauranter, kan du købe noget på det lille marked mellem La Table du Marche og Saint-Jean Baptiste. De er meget nyttige, hvis du skal vælge en vin eller ost.

Citadel og Palais des Gouverneurs

Tårnet af den genovesiske guvernørpalads, Citadel, Bastia, Korsika
Tårnet af den genovesiske guvernørpalads, Citadel, Bastia, Korsika

Gå op fra den gamle havn, og du kommer til det genovesiske citadel. Inden for murene ligger en landsbykaldet Terra Nova, den nye by. Bygningen af citadellet begyndte i 1378 og fortsatte indtil omkring 1530.

Her er her guvernørerne fra Genova havde deres palads, Palais des Gouverneurs, som nu huser Musée à Bastia, hvor du kan lære om samfundsudviklingen i Bastia og Korsika.

Der er mange restauranter med en fordelagtig udsigt over havet og den gamle havn her; det er et godt sted at stoppe til frokost.

Shopping i Bastia

Interiør i Cap Corse Mattei delikatesseforretning. Bastia, Korsika, Frankrig, Europa
Interiør i Cap Corse Mattei delikatesseforretning. Bastia, Korsika, Frankrig, Europa

Du vil have mange muligheder for at købe korsikanske varer på din Bastia-ferie. Ligesom det nærliggende Sardinien (faktisk en del af samme landmasse som Korsika), er knive en specialitet her. På vej op til Citadellet vil du støde på en del butikker, der sælger dem.

Du vil måske også prøve aperitiffen kaldet Cap Corse på en restaurant. Det er en vin med appelsin og andre frugter, der findes på øen. Hvis du vil købe en flaske, er Cap Cose Mattei en meget velfungerende butik, hvor du kan købe denne aperitif - eller andre korsikanske vine.

Hvor skal man bo i Bastia

Hotel l'Alivi
Hotel l'Alivi

Du kan måske nyde et ophold på Hotel l'Alivi, lige uden for Bastia i den lille landsby Ville-di-Pietrabugno. Det har en fin restaurant med terrasse ved havet kaldet l'Archipel, som har udsigt over havet og de italienske øer i horisonten. God mad, god service og udsigt. Du kan nemt gå ind til byen fra hotellet.

Et populært hotel i byen er Best WesternCorsica Hotels Bastia Centre.

Anbefalede: