Alfred Hitchcocks Vertigo Movie Tour of San Francisco

Indholdsfortegnelse:

Alfred Hitchcocks Vertigo Movie Tour of San Francisco
Alfred Hitchcocks Vertigo Movie Tour of San Francisco

Video: Alfred Hitchcocks Vertigo Movie Tour of San Francisco

Video: Alfred Hitchcocks Vertigo Movie Tour of San Francisco
Video: VERTIGO | Filming Locations 2024, Kan
Anonim
Legion of Honor Museum, San Francisco
Legion of Honor Museum, San Francisco

I 1957 optog den 58-årige instruktør Alfred Hitchcock, som dengang havde mere end 40 film til gode, sin film Vertigo i San Francisco.

Filmen har James Stewart som Johnny (Scottie) Ferguson, Kim Novak som Madeleine Elster/Judy Barton og byen San Francisco som sig selv.

Ifølge Herbert Coleman, Vertigo associeret producer, valgte Hitchcock ofte et sted og udviklede derefter en historie, der skulle filmes der. Han kunne godt lide at vise et kendt sted og introducere et twist af ondskab. Da han første gang så San Francisco, sagde han, at det ville være et godt sted for et mordmysterium, og han valgte en fransk roman, D'Entre les Morts (Fra blandt de døde). Det er en historie om bedrag og besættelse, om kærlighed tabt og genvundet, og den slutter selvfølgelig med Hitchcocks karakteristiske plottwist.

Filmen blev ikke godt modtaget, da den blev udgivet i 1958, men den har udviklet sig. Martin Scorsese er citeret for at sige, at Vertigo er "som at blive trukket ind i en meget, meget smuk behagelig, næsten mareridtsagtig besættelse." Klassisk filmekspert Brad Lang siger: "Jeg er stadig ikke helt kommet til en konklusion om filmen, men uanset om du synes, filmen er Hitchcocks mesterværk, eller en forvirrende tur gennem hans snoede psyke, må du indrømme, at detviser en masse af San Franciscos vartegn."

Nogle af filmens placeringer var ægte, men der var også 50 studiesæt. Af de rigtige steder overlever de fleste relativt uændret. Jesse Warr fra A Friend in Town, der tilbyder en Vertigo Tour, beskriver dem på denne måde: "Vertigos lokationer forbinder San Franciscos epoker, stilarter og tider". At besøge dem alle vil tage det meste af en dag, og du skal bruge et køretøj (eller en reservation hos Jesse) for at nå dem alle.

Nob Hill, San Francisco
Nob Hill, San Francisco

Vertigo-optagelsessteder i San Francisco

  1. Mission Dolores: (3321 Sixteenth Street) Madeleine besøger Carlotta Valdes' grav her (også et studierekvisit). Grundlagt i 1776, var det den tredje i en kæde af 21 californiske missioner og tjente områdets oprindelige indbyggere, Ohlone-indianerne.
  2. Palace of the Legion of Honor: (Lincoln Park nær 34th Avenue og Clement) Madeleine stirrer på maleriet af Carlotta Valdes indeni (maleriet var en filmrekvisit). Grundlagt af Alma de Bretteville Spreckels og hendes mand Adolph B. Spreckels (sukkermagnaten,) blev det bygget til Panama Pacific International Exposition i 1915, men det blev fra begyndelsen udtænkt som et museum for fin kunst.
  3. Fort Point: (under den sydlige forankring af Golden Gate Bridge) Madeleine hopper i vandet her. Gå ikke på udkig efter de trin, Scotty bærer hende op; de blev bygget til filmen. Fort Point blev påbegyndt i midten af 1800-tallet og blev forældet, før det stod færdigt. Joseph Strauss, far tilGolden Gate Bridge, insisterede på, at broens forankring ikke forstyrrede det historiske fort.
  4. Palace of Fine Arts: (3301 Lyon Street) Scotty og Madeleine spadserer nær den ensomme rest af Pan-Pacific-udstillingen fra 1915, som stadig er et populært sted for elskere.
  5. Scottie's Apartment: (900 Lombard Street ved Jones) Det er lige ned ad bakken fra den berømte "skæveste" gade.
  6. Ernie's: (847 Montgomery) Scottie møder først Madeleine her, men baren er nu lukket, og bygningen er ved at blive omdannet til ejerlejligheder.
  7. Nob Hill: Du finder Madeleines lejlighedsbygning, The Brocklebank Apartments, på 1000 Mason overfor Fairmont Hotel og Empire Hotel, hvor Judy boede på 940 Sutter Street, tæt på Hyde. Navnet er ændret, men bygningen er der stadig.

I en scene, der er klippet fra filmen, siger Gavin Elster, Madeleines mand: "Du ved, hvad San Francisco gør ved folk, der aldrig har set det før… Alt ved byen begejstrede hende; hun måtte gå hele vejen bakkerne, udforsk kanten af havet, se alle de gamle huse og vandre i de gamle gader, og da hun stødte på noget uforandret, noget, der var, som det havde været, var hendes glæde så stærk, så voldsomt besiddende! Disse ting var Hendes." Måske vil du få lidt af Madeleines kærlighed til byen, når du er færdig med turen.

I en tidlig scene siger Scottie: "Jeg kan ikke gå til baren på toppen af mærket, men der er masser af barer på gadeplan i dennetown." Hvis du ikke lider af Scotties lidelse, ville en drink på Top of the Mark i Mark Hopkins Hotel (1 Nob Hill, California ved Mason) og en skål for Scottie og Madeleine være en fantastisk måde at afslutte dag.

Anbefalede: