Sovjetiske seværdigheder i Moskva – Moskva USSR-websteder

Indholdsfortegnelse:

Sovjetiske seværdigheder i Moskva – Moskva USSR-websteder
Sovjetiske seværdigheder i Moskva – Moskva USSR-websteder

Video: Sovjetiske seværdigheder i Moskva – Moskva USSR-websteder

Video: Sovjetiske seværdigheder i Moskva – Moskva USSR-websteder
Video: Goodbye Soviet Moscow! Досвидание советская Москва! 2024, Kan
Anonim

Moskva var selvfølgelig Sovjetunionens hjerte og sjæl, hvor Lenin, Stalin og mange andre vigtige politiske personer traf beslutninger, der ændrede verden og holdt landet under kommunistisk styre i mere end 70 år. Moskva husede hovedkvarteret for den sovjetiske efterretningstjeneste, KGB, og de udviklende atom- og rumfartsgennembrud i Sovjetunionen under den kolde krig. Hvis du er en historieinteresseret – eller bare nysgerrig efter Moskvas seværdigheder og attraktioner, der er relikvier fra Sovjetunionen – her er en USSR-tur i Moskva:

Red Square

Rød firkant
Rød firkant

Den Røde Plads har altid været hjertet af Moskva (og måske endda Rusland selv). Under sovjettiden var Den Røde Plads sæde for den sovjetiske regering, og pladsen blev brugt til militærtrafik og demonstrationer; Kazan-katedralen og Iverskaya-kapellet blev endda ødelagt for at give mere plads på pladsen. Disse blev genopbygget efter USSR's fald. Efter Lenins død blev hans lig balsameret og placeret i et mausoleum lige på selve Den Røde Plads (det er der stadig og kan besøges).

Lubyanka Square

Lubyanka bygning
Lubyanka bygning

Denne plads huser en stor bygning, der tjente som KGB-hovedkvarteret og dets fængsel under sovjettiden. Chefens kontor lå på tredje sal, mens fængslet var på første. Bygningen har ikkeændret meget; det huser nu Federal Security Service (FSB) og Lubyanka-fængslet. Der er også et KGB-museum, som er åbent for offentligheden – gå ind, hvis du tør…

Cosmonauts Alley

Kosmonaut statue
Kosmonaut statue

Denne gade i Moskva plejede at være området, hvor en stor del af Ruslands rumprogram udviklede sig. Nu huser det adskillige monumenter dedikeret til pionerer i Ruslands luftfartsindustri, med Museum of Cosmonautics og Monument to the Conquerors of Space i den ene ende af det (og VDNKh metrostation i den anden ende). Monumentet til erobrerne af rummet blev bygget efter en designkonkurrence for at udvælge den billedhugger og arkitekt, der bedst kunne konstruere det; det stod færdigt i 1964. Museum of Cosmonautics blev først åbnet i 1981.

Muzeon Sculpture Park

Denne "Park of Fallen Monuments" eller "Park of Fallen Heroes" er placeret nær forlystelsesparken Park Kultury og Krymsky Val-bygningen. Parken er en spøgende samling af over 700 skulpturer, der blev lavet under sovjettiden. Da Sovjetunionen kollapsede, blev mange statuer med sovjetisk tema bogstaveligt t alt fjernet fra gaderne, slæbt hertil og efterladt liggende på jorden (deraf navnet). I 1995 blev en anden verdenskrigsafdeling tilføjet, med skulpturer installeret, som aldrig havde været udstillet før. Langt det mest forvirrende stykke er Evgeny Chubarovs monument til de faldne ofre fra sovjettidens koncentrationslejre, som er en samling af 300 skulpturer vist som ansigter i et enkelt bur. Selvom denne park ikke er i mange Moskva-guidebøger, er den bestemt et must-besøg,da det ser ud til at have bevaret meget af den sovjetiske atmosfære i et hastigt udviklende Moskva.

Mosfilm

Indgangsskilt til Mosfilm Studios
Indgangsskilt til Mosfilm Studios

Moskvas ældste og største filmstudie, Mosfilm, sørgede for placeringen og kulisserne for alle Ruslands mest berømte film lavet under sovjettiden. I dag kan du tage en rundvisning i studiet (selvom du skal abonnere på det på forhånd) og tage et kig på originale rekvisitter, kostumer og kulisser fra film fra sovjettiden. De har endda en samling af gamle biler udstillet. Dette var et enormt vigtigt sted i USSR, eftersom sovjetiske film var et af de eneste medier, hvor en vis grad af ytringsfrihed overlevede under det kommunistiske styre.

Anbefalede: