Visitor's Guide to George Street Sydney

Indholdsfortegnelse:

Visitor's Guide to George Street Sydney
Visitor's Guide to George Street Sydney

Video: Visitor's Guide to George Street Sydney

Video: Visitor's Guide to George Street Sydney
Video: Sydney Australia Walking Tour - George Street Evening Rush | 4K HDR 2024, Kan
Anonim
George Street Sydney med rådhuset til højre
George Street Sydney med rådhuset til højre

George Street i Sydney er den ældste gade i Australien. Det startede som et spor fra stedet for kaptajn Arthur Phillips bosættelse ved det, der nu er The Rocks, der fører sydpå ind i området af dagens hovedbanegård.

Det blev det koloniale Sydneys hovedgade og fik navnet High Street, som det var engelsk skik på det tidspunkt.

Den nuværende generation af Sydneysidere, såvel som besøgende i Sydney, kan blive tilgivet, hvis de tror, at George Street, som denne færdselsåre nu er kendt, blev opkaldt for at ære kong George VI af England, far til Elizabeth II.

Da der også er en større færdselsåre parallelt med George Street, der hedder Elizabeth Street, er det let at tro, at Elizabeth Street ærer Elizabeth II, som også er dronning af Australien. George Street blev faktisk navngivet af New South Wales guvernør Lachlan Macquarie i 1810 for at ære George III (1738-1820), den regerende engelske monark på den tid.

Hvad angår Elizabeth Street, blev dette ikke opkaldt efter en engelsk dronning, men efter guvernør Macquaries kone, Elizabeth Henrietta Macquarie (1778–1835).

George Street, som starter i byens syd ved krydset mellem Harris Street, fortsætter mod vest som Broadway og til sidstParramatta Road, som er en del af Great Western Highway. Mod byen går den en kort afstand til Railway Square - så navngivet, fordi Sydneys største jernbane-, bus- og sporvognsudveksling, Central Station, er lige der - og derefter nordpå gennem byen hele vejen til The Rocks.

Central Station

Hovedbanegården
Hovedbanegården

På Central, som det forkortede navn Central Station er populært kendt, kan du tage bytog til forstæderne samt landetog til byer og byer i New South Wales og andre stater og territorier. Disse tog omfatter langdistance-transkontinentale Indiske Stillehav til Perth med forbindelser i Adelaide på Ghan til Darwin.

Sporvognen, på Sydneys letbanesystem, har sit udspring i Central og tager i Chinatown, Darling Harbour, The Star-spilkomplekset ved Pyrmont Bay og Sydney Fish Markets i Pyrmont på sin rute til de indre vestlige forstæder til Rozelle og Lilyfield.

Busstoppesteder er placeret ved Central Square og langs Eddy Avenue ud for Pitt Street og på Chalmers Street på den østlige side af Central.

Haymarket og Chinatown

Sydney Chinatown i Dixon Street
Sydney Chinatown i Dixon Street

Ved George Street, mod vest gennem Hay Street, ind i Sydneys Haymarket-område og Chinatown. Markederne er et populært sted for tilbudsjægere, og restauranterne i nærheden af gågaden Dixon Street tilbyder en række forskellige retter for elskere af kinesisk mad.

Hvis du går mod øst på Campbell Street, er Sydney's Capitol Theatre, som er hjemsted for iscenesættelse af musicals gennem årene, etkort afstand.

Tæt på, på vej nordpå ad George Street, ligger Event Cinema-komplekset, hvor du måske vil se en af de nyeste film i byen.

Sydney Town Hall

Sydney rådhus
Sydney rådhus

Dette er hjemstedet for den lokale regering i City of Sydney, som omfatter Sydneys centrale forretningsdistrikt og de omkringliggende indre byforstæder. Hele hovedstadsområdet i Sydney falder ikke ind under den lokale regerings jurisdiktion.

Byens lokale regering ledes af en overborgmester, som kan være enten en mand eller kvinde på trods af det maskuline udtryk.

Udover rådskamrene og rådskontorerne bruges Sydney Town Hall også ofte som et mødested for koncerter, baller, udstillinger og andre begivenheder. Dens hovedtrin foran George Street er et velkendt mødested.

Queen Victoria Building

Dronning Victoria Bygning
Dronning Victoria Bygning

Denne bygning fra 1898, truet af nedrivning i slutningen af 1950'erne, blev renoveret og restaureret til sin tidligere romanske arkitektoniske storhed.

Bygningen er et monument over den længe regerende engelske dronning Victoria (1819–1901), der regerede som monark i Det Forenede Kongerige Storbritannien og Irland fra den 20. juni 1837.

I dag er Queen Victoria Building et kompleks af butikker og en række spisesteder, der er let tilgængelige fra Town Hall-togstationen og det centrale Sydney, og med busser, der kører gennem George Street.

Martin Place

Sydney Cenotaph fundet på Martin Place
Sydney Cenotaph fundet på Martin Place

Martin Place, uden tvivl Sydneys mest kendte gågade, ligger mellem George Street og Macquarie Street i hjertet af byens forretningsdistrikt.

Et velkendt træk ved Martin Place er cenotafen til ære for Anzacs fra Første Verdenskrig, som er det traditionelle sted for Sydneys Anzac Day-daggry-ceremonier.

Martin Place er også et mødested for festivaler og andre særlige begivenheder.

De nærmeste togstationer er ved Wynyard med en George Street-indgang og i den østlige ende af selve Martin Place.

Martin Place er et populært mødested for både byarbejdere og besøgende, især ved frokosttid på hverdage.

Circular Quay

Luftfoto af klipperne, Circular Quay og Sydney Downtown-distriktets skyline ved Sydneys havn i Australiens største by
Luftfoto af klipperne, Circular Quay og Sydney Downtown-distriktets skyline ved Sydneys havn i Australiens største by

Tæt på den nordlige ende af George Street ligger færgebroerne, togstationen og busstoppestederne ved Circular Quay, som er et bekvemt udgangspunkt for besøg i Sydney Opera House, Royal Botanic Gardens, The Rocks og Museum of Contemporary Art Australia.

På hver side af Circular Quay, især på vej til Operahuset i øst og ved Overseas Passenger Terminal i vest, ligger en række fine restauranter.

The Rocks

The Rocks
The Rocks

Hvor ellers end The Rocks, som er fødestedet for det moderne Australien, for at fuldføre en udforskning af George Street, der ender under den sydlige ende af Sydney Harbour Bridge?

Det var her, det hele begyndte i 1788 medankomsten af den første flåde og starten på den europæiske bosættelse ved Sydney Cove af admiral Arthur Phillip (1738–1814), leder af den første flåde og første guvernør i New South Wales.

Her begyndte det, der nu er Sydneys George Street.

Anbefalede: