De bedste julegaver fra Ungarn

Indholdsfortegnelse:

De bedste julegaver fra Ungarn
De bedste julegaver fra Ungarn

Video: De bedste julegaver fra Ungarn

Video: De bedste julegaver fra Ungarn
Video: 30 лучшая классическая музыка всех времен: Моцарт, Бах, Шуберт, Шопен, Лист ... 2024, Kan
Anonim

At handle julegaver i Budapest eller en anden by i Ungarn kan være givende for både dig og modtageren af gaven. Ungarske gaver spænder fra traditionelle folkloreartikler til spiselige souvenirs, der skal bruges i køkkenet.

I Budapest er et af de bedste steder at lede efter ungarske julegaver den store markedshal.

Paprika

Ungarsk paprika
Ungarsk paprika

Har du en gourmand på din liste eller en, der simpelthen kan lide at spise? Ungarn er berømt for sin paprika, som giver smag til retter som gullaschsuppe og også giver et kick til andre nationale retter. Dette velsmagende krydderi sælges i dåser for nem transport og kan findes, hvor ungarske souvenirs sælges.

Ungarsk vin eller spiritus

Ungarsk vin
Ungarsk vin

Ungarn producerer lækre røde og hvide vine, der kan købes over alt, hvor der sælges vin og spiritus. Mange mennesker kan lide den sprøde, rene smag af ungarsk chardonnay, så hvis din tiltænkte modtager foretrækker hvidvin, er dette et sikkert bud. Smag et par vine på en restaurant eller bar, hvis du stadig er usikker, og skriv navnet på din foretrukne vin ned og tag den med dig, når du handler. Vin fra Tokaj er også en favorit.

Palinka, eller ungarsk frugtbrandy, er også en mulighed. Forskellige varianter og smag af palinka kan væreopnået.

Ungarsk broderi

Broderede duge fra Ungarn
Broderede duge fra Ungarn

Ungarsk broderi er ofte modigt og farverigt. Det pryder beklædningsgenstande som bluser og sjaler samt bordlinned og andre dekorative klæder. Julegaver med ungarsk broderi vil helt sikkert gøre indtryk - folkelige motiver og blomster stammer fra generationer af traditioner og kan tilføje et unikt touch til et outfit eller et værelse.

Ungarsk porcelæn

Herend Porcelæn fra Ungarn
Herend Porcelæn fra Ungarn

Ungarsk porcelæn er verdensberømt, og selvom det er potentielt dyrt og tilbøjeligt til at gå i stykker, kan det være en smuk julegave. Porcelæn fra Ungarn er produceret ved hjælp af teknikker og designs udviklet af lokale ungarske porcelænsfirmaer og kan købes i en lang række mønstre og farver. Butikker med speciale i ungarsk porcelæn vil have det største udvalg at vælge imellem. Overvej Herend-porcelæn, som har været kongeliges valg i næsten 200 år.

Ungarske dukker

Ungarske dukker
Ungarske dukker

Dukker klædt i ungarsk kostume er gode gaver til små piger, dukkesamlere eller ungarofile. Ungarske dukker kan købes i en række forskellige størrelser og kvaliteter - fra legetøjskvalitetsdukker til porcelænssamlerkvalitetsdukker. Fancy traditionelle kostumer, komplet med broderi og blonder, gør disse dukker specielle.

Anbefalede: