Hovedbyerne i North Carolina
Hovedbyerne i North Carolina
Anonim
Charlotte, North Carolina, ved solnedgang
Charlotte, North Carolina, ved solnedgang

Da Charlotte er den største by i North Carolina med en anstændig stor margin, antager mange mennesker automatisk, at det er statens hovedstad, eller at det i det mindste var det på et tidspunkt. Det var aldrig statens hovedstad. Det er det nu heller ikke. Raleigh er hovedstaden i North Carolina.

Charlotte var en uofficiel hovedstad i konføderationen helt i slutningen af borgerkrigen. Det var blevet etableret som konføderationens hovedkvarter efter faldet af Richmond, Virginia, i 1865.

Current State Capital

Raleigh er omkring 130 miles fra Charlotte. Det har været North Carolinas hovedstad siden 1792. I 1788 var det blevet valgt til at være statens hovedstad, da North Carolina var ved at blive en stat, hvilket det gjorde i 1789.

Fra og med 2015 anslår U. S. Census Bureau Raleighs befolkning til omkring 450.000. Det er den næststørste by i North Carolina. Derimod har Charlotte omkring dobbelt så mange mennesker i byen. Og det umiddelbare område omkring Charlotte, der betragtes som Charlottes storbyområde, omfatter 16 amter og har en befolkning på næsten 2,5 millioner.

Tidligere hovedstæder

Før der var en nord eller syd før dens navn, var Charleston hovedstaden i Carolina, en britisk provins, og senere enkoloni fra 1692 til 1712. Navnet Carolina eller Carolus er den latinske form for navnet "Charles". Kong Charles I havde været konge af England på det tidspunkt. Charleston var tidligere kendt som Charles Town, tydeligvis en henvisning til den britiske konge.

I de tidlige koloniale dage var byen Edenton hovedstad for området, der almindeligvis er kendt som "North Carolina" fra 1722 til 1766.

Fra 1766 til 1788 blev byen New Bern valgt som hovedstad, og en guvernørbolig og kontor blev bygget i 1771. North Carolina-forsamlingen i 1777 mødtes i byen New Bern. Efter den amerikanske revolution begyndte, blev regeringssædet anset for at være over alt, hvor den lovgivende forsamling mødtes. Fra 1778 til 1781 mødtes North Carolina-forsamlingen også i Hillsborough, Halifax, Smithfield og Wake Court House.

I 1788 blev Raleigh valgt som stedet for en ny hovedstad, primært fordi dens centrale beliggenhed forhindrede angreb fra havet.

Charlotte som hovedstad i konføderationen

Charlotte var en uofficiel hovedstad i konføderationen i borgerkrigen. Charlotte var vært for et militærhospital, et Ladies Aid Society, et fængsel, statskassen i de konfødererede stater og endda den konfødererede flådeværft.

Da Richmond blev overtaget i april 1865, tog leder Jefferson Davis vej til Charlotte og oprettede det konfødererede hovedkvarter. Det var i Charlotte, at Davis i sidste ende overgav sig (en overgivelse, der blev afvist). Charlotte blev betragtet som den sidste hovedstad i konføderationen.

På trods af at det lyder meget somCharles, byen Charlotte, blev ikke opkaldt efter kong Charles, i stedet blev byen opkaldt efter dronning Charlotte, dronningens konsort af Storbritannien.

North Carolinas historiske hovedstader

De følgende steder er blevet betragtet som statens magtsæde på et eller andet tidspunkt.

City Description
Charleston Officiel hovedstad, da Carolinas var én koloni fra 1692 til 1712.
Little River Uofficiel hovedstad. Forsamlingen mødtes der.
Wilmington Uofficiel hovedstad. Forsamlingen mødtes der.
Bad Uofficiel hovedstad. Forsamlingen mødtes der.
Hillsborough Uofficiel hovedstad. Forsamlingen mødtes der.
Halifax Uofficiel hovedstad. Forsamlingen mødtes der.
Smithfield Uofficiel hovedstad. Forsamlingen mødtes der.
Wake Court House Uofficiel hovedstad. Forsamlingen mødtes der.
Edenton Officiel hovedstad fra 1722 til 1766.
New Bern Officiel hovedstad fra 1771 til 1792.
Raleigh Officiel hovedstad fra 1792 til i dag.

Anbefalede: