Clifden Castle: The Complete Guide

Indholdsfortegnelse:

Clifden Castle: The Complete Guide
Clifden Castle: The Complete Guide

Video: Clifden Castle: The Complete Guide

Video: Clifden Castle: The Complete Guide
Video: CONNEMARA | Complete Travel Guide | County Galway | Ireland 2024, Kan
Anonim
Clifden Castle i Irland
Clifden Castle i Irland

Historie

Clifden Castle er en ruineret herregård, der engang var John D'Arcys statelige hjem. D'Arcy grundlagde den nærliggende by Clifden og byggede slottet til sin familie i begyndelsen af 1800-tallet. Den velhavende godsejer fik slottet designet i en gotisk genoplivningsstil, komplet med falske tårne. Jorden omkring slottet blev udlejet til fattige lejere, og huslejen var med til at betale for, at familien D'Arcy boede i Clifden Castle i to generationer.

John D'Arcy overlod slottet til sin ældste søn, da han døde i 1839. Desværre havde John optaget pant i ejendommen et par år tidligere, og hans arving Hyacinth D'Arcy havde ikke samme evner til ejendomsadministration, som hans far engang havde.

Da kartoffelafgrøden mislykkedes og hungersnøden ramte i 1845, blev familiens svindende indkomst ved at leje jorden næsten ikke-eksisterende. De udsultede lejere iscenesatte en gruppeprotest foran slottet i 1846 for at kræve mad. I 1850 var D'Arcy-familien konkurs, og Clifden Castle blev solgt til Eyre-familien.

The Eyres brugte slottet som et feriehus, indtil familiens overhoved døde i 1894. Da ingen kom for at besøge ejendommen, forfaldt Clifden Castle hurtigt. Landbrugsjorden omkring herregården blev fortsat bortforpagtet, men ingen har boet islottet siden slutningen af det 19. århundrede.

En lokal slagter købte slottet og jorden i 1917, men bønderne, der forpagtede det kuperede landskab omkring ruinerne, anlagde snart sag mod den nye ejer for, hvad de mente var et ulovligt salg af jord, som med rette var deres. Et kooperativ af landmænd blev dannet i 1921 for at overtage fælleseje af godset, og det har været ejet af en gruppe lige siden.

Slottet ejes stadig af Clifden Cooperative, men er blevet overladt til elementerne.

Hvad skal du se

Tvisten om ejerskab af Clifden Castle handlede mere om landbrugsjorden på godset end om det smukke stenhus. Af den grund er slottet nu en ruin uden tag for at beskytte det mod vejr og vind.

De indvendige møbler blev bortauktioneret for længe siden, og nogen fjernede til sidst bygningen for alt resterende værdifuldt tømmer og glas. De fleste ydervægge står stadig, hvilket giver en god idé om, hvordan herregården ville have set ud i 1800-tallet.

Et bemærkelsesværdigt træk er serien af stående sten, som John D'Arcy havde placeret førende hjem for at efterligne de tusindvis af stensøjler, der blev rejst omkring Irland for tusinder af år siden. Mange af disse store sten har markeringer, der daterer tilbage til bronzealderen, men Clifden-stenene dateres mere sandsynligt kun tilbage til det 18. århundrede.

Vandringen mod ruinen giver et glimt af Connemaras landskab, og der vil sandsynligvis være køer og får, der græsser i nærheden. Selve slottet vender ud mod Clifden Bay, hvilket gørfor en malerisk fotomulighed.

Sådan besøger du

Clifden Castle ligger lige uden for byen Clifden i Connemara-regionen i County Galway. Slottet kan i sidste ende kun nås til fods efter en gåtur ned ad en grusvej. Forlad Clifden, kør lidt over en mile (2 kilometer), indtil du ser den buede port. Parkering er begrænset, men kan findes langs vejen. Gå tilbage til porten og følg den ikke-asf alterede sti, der fører ned ad bakke, indtil du bliver belønnet med udsigt over ruinerne og den funklende Clifden Bay.

Slottet er teknisk set på privat ejendom, men gangbroen er åben for besøg. Der er ingen guidede ture eller åbningstider, så slottet kan besøges efter behag. Vær dog forsigtig, fordi væggene er i en tvivlsom reparationstilstand. Det er muligt at gå gennem ruinerne, men det er ikke tilrådeligt af sikkerhedsmæssige årsager.

Hvad du ellers skal gøre i nærheden

The Station House Museum er et lille museum dedikeret til historien om jernbanen i området. Placeret inde i en lille bygning, der engang var det lokale stationshus, introducerer også besøgende til ponyens rolle og de transatlantiske trådløse beskeder, der først blev sendt i nærheden.

Gå en tur gennem moselandet for at finde Derrigimlagh Discovery Point for at finde stedet, hvor Guglielmo Marconi byggede radiotårnene, som sendte den første trådløse besked over Atlanterhavet i 1907. Det var også stedet for styrtlandingen af flyverne John Alcock og Arthur Brown efter at have gennemført den første transatlantiske flyvning nogensinde i 1919.

Hvis du ankommer til Clifden iaugust, stop ved Connemara Pony Festival - et historisk hesteshow, der blev etableret for næsten 100 år siden for at bevare og beskytte den lokale ponyrace. Andre ponyshows og parader finder også sted i foråret og omkring jul. En komplet liste over begivenheder kan findes gennem opdrætterforeningen.

Omey Island, som ligger nord for Clifden, er en charmerende landlig ø, som kan nås ved lavvande. Der vil du finde en lille middelalderkirke og et helligt sted kendt som Saint Feichins brønd.

Anbefalede: