De bedste fødevarer at prøve på Seychellerne

Indholdsfortegnelse:

De bedste fødevarer at prøve på Seychellerne
De bedste fødevarer at prøve på Seychellerne

Video: De bedste fødevarer at prøve på Seychellerne

Video: De bedste fødevarer at prøve på Seychellerne
Video: Københavns Bedste Bolle med Ost︱StuntFood #Shorts 2024, April
Anonim
Røget fiskesalat, traditionel ret på Seychellerne
Røget fiskesalat, traditionel ret på Seychellerne

Seychellerne er mest kendt for sine uberørte strande og luksuriøse feriesteder, men der er også masser af nationale retter, der er værd at prøve under et besøg på de maleriske øer. Seychellois gastronomi er tættest beslægtet med kreolsk stil, da den er meget smagfuld og påvirket af franske, indiske og kinesiske køkkener. Øerne byder på en række friske fisk og skaldyr, der kommer direkte fra havet, derefter forstærket med rige, aromatiske urter og krydderier. Brug denne liste til at lære om de mange forskellige Seychelloisiske fødevarer, du kan prøve.

Brødfrugtchips

Brødfrugtchips
Brødfrugtchips

Brødfrugt findes over alt på Seychellerne og er en tropisk frugt, der bruges til at lave brødfrugtchips. Disse lets altede chips, som er en favorit blandt de lokale kreolske, findes ofte rundt om på øerne og er en god snack at have ved hånden, mens du slapper af på stranden eller flytter fra den ene udflugt til den næste.

Shark Chutney

Chutney retter
Chutney retter

Mens chutney er kæmpestort i indisk kultur, besluttede Seychelloiserne at skabe deres eget spin på det s alte måltid ved at lave deres med hajkød, kogt og moset til fine stykker. Hajen blandes derefter med bilimbi (en lokal frugt), lime, gurkemeje og løg. Nogle gange kan du finde chutneyen lavet med tørret fiski stedet for haj. Typisk serveret med ris, det er en populær ret, der findes på de fleste lokale kreolske restauranter. Olivier le Vasseur, der ligger inde i Treasure Cove Hotel på øen Mahé, serverer en særlig lækker version.

Caris Masala

Vegetarisk Masala
Vegetarisk Masala

Den lækre Caris Masala er en kreolsk version af indisk vegetarisk karry, der er rig på aroma og smag. Den er lavet med en kombination af grøntsager og krydderier som safran, spidskommen, nelliker, bukkehorn og koriander. Dette er en ret til dem, der kan klare meget varme, så hvis du ikke kan lide krydret mad, kan du med fordel sidde denne ude. Tag til den indiske restaurant The Copper Pot på Mahé-øen for at få deres bud på karryen.

Santini

En anden appetitlig kreolsk mulighed er Santini-salat, som traditionelt er lavet med fintrevet ingredienser såsom gyldne æbler, rå papaya og en blanding af krydderier, chili og løg. Salaten kan godt være lidt til den krydrede side, så sørg for at ledsage den med en side koldt vand for at skylle den ned. Den ikke-vegetariske version af den klassiske ret kan indeholde enten hakket fisk eller hajkød, hvilket giver en syrlig smag. Selvom den er bedre kendt for sit italienske køkken, serverer den berømte La Scala Restaurant også velsmagende traditionelle kreolske retter, herunder Santini.

Octopus Curry

blæksprutte karry
blæksprutte karry

For dem, der er interesseret i at prøve en unik ret, mens de er på øerne, anbefales blækspruttekarry stærkt. Den består af kokosmælk, masala, ingefær, safran og selvfølgelig blæksprutte. Populær blandt lokalbefolkningen, dettevelsmagende og aromatisk måltid er en af de mest berømte traditionelle retter på Seychellerne. Det luksuriøse Chateau de Feuilles-hotel på Praslin-øen tilbyder en fantastisk blækspruttekarry på deres restaurant på stedet.

Rousetter Curry

Frugt Bat Curry
Frugt Bat Curry

Selv om rouetter (frugtflagermus) karry måske ikke lyder så appetitlig som andre, kan denne lokale Seychellois-ret varmt anbefales. Den har en vildt smag, der ligner vildt, men pas på, mens du spiser den: Den består af mange bittesmå ben, ikke ulig nogle fiskeretter. Du kan prøve denne traditionelle karry på Marie Antoinette restaurant, beliggende på Serrat Road i Saint Louis, Seychellerne.

Ladob

Denne lækre dessert er lavet med enten banan eller sød kartoffel, kogt ned i kokosmælk og derefter blandet med sukker, frisk vanilje, muskatnød og kanel. Ladbob er fugtig, blød og cremet og er den perfekte lækkerbisken til at nyde ved slutningen af et måltid.

Pwason-udsalg (s altet fisk)

S altet fisk
S altet fisk

Pwason Sale (s altet fisk) er en populær seychelloisisk ret, der går tilbage til dengang, hvor maden blev konserveret gennem s alte- og syltningsteknikker. Delikatessen bliver ofte stegt og serveret med enten rougail (en type lokal tomat-løgsauce) eller med karryretter og ris. Overvej at tjekke Fish Trap Restaurant & Bar, som ligger på La Digue-øen, for en række fiske- og skaldyrsmuligheder, herunder s altet fisk.

Bouillon Brede

Bouyon opdrættet
Bouyon opdrættet

For dem, der er interesseret i at prøve en forfriskende suppe, mens de er på Seychellerne, kan du overveje at prøve brede bouillon. Detbouillon er lavet af en kombination af friske grøntsager (såsom spinat, bok choy, moringablade, kinesisk salat og cos-salat), bouillon, ingefær, stegte løg, hvidløg og andre krydderier. Nogle gange tilsættes chili, tomater og enten fisk eller hønsefond for ekstra smag. Det serveres norm alt ved siden af retter som stegt fisk, ris og bønner. Victoria's The Boardwalk Bar & Grill tilbyder en velsmagende version af den kreolske suppe.

Pwason Griye (grillet fisk)

Grillet fisk
Grillet fisk

Pwason griye (grillet fisk) er en af de mest populære retter på Seychellerne. Norm alt tilberedt med enten rød snapper eller kaninfisk, den er krydret med hvidløg, ingefær og chili og ofte ledsaget af søde kartofler, ris og tamarind-tomatchutney. Retten serveres ofte ved festivaler og familiesammenkomster, men du kan også finde den på lokale restauranter. For frisk lokal fisk, tag til Les Rochers på Praslin-øen.

Kat-Kat Banana

Denne traditionelle ret er berømt på Seychellernes øer og byder på fisk og enten grønne bananer eller pisang. Den laves ved først at koge frugten i kokosmælk, derefter banke og blande den med kogte, strimlede stykker af enten amberjack- eller carangue-fileter. Kat-kat er typisk krydret med hvidløg og ingefær og serveres med ris og chilipeber. Les Laurier i Baie Sainte Anne tilbyder det på deres dessertmenu.

Salade de Palmiste

Salade de Palmiste
Salade de Palmiste

Salade de Palmiste er en Seychelloisisk delikatesse, der består af hjerte af palmer, kokosnødder,avocado, rød peberfrugt, grøn mango, koriander og mynte. Det er typisk blandet med sød og sur dressing, derefter toppet med ingefær og lime for en ekstra syrlig smag. Dette fremtrædende måltid er opfundet lok alt som millionærens salat, fordi det kan være ret svært at hente palmehjerterne - det indebærer at fælde hele palmer for at nå dem.

Anbefalede: