De bedste fødevarer at prøve i El Salvador

Indholdsfortegnelse:

De bedste fødevarer at prøve i El Salvador
De bedste fødevarer at prøve i El Salvador

Video: De bedste fødevarer at prøve i El Salvador

Video: De bedste fødevarer at prøve i El Salvador
Video: Salt Bae #at Nusr-Et Steakhouse #Dubai 2024, April
Anonim
Stabler af Pupusas
Stabler af Pupusas

I denne artikel

Traditionelle fødevarer og drikkevarer i El Salvador er særligt karakteristiske blandt de forskellige køkkener i Mellemamerika. De kulinariske traditioner er resultatet af en blanding af spanske og indfødte påvirkninger, hvor majs og svinekød er almindeligt anvendte ingredienser. Fordi landet har en vidtstrakt kystlinje, er fisk og skaldyr også en del af El Salvadors køkken. I mellemtiden er supper (sopas) og gryderetter (caldos) ekstremt populære i landet, især sopa de pata. Fra pupusas til stegt yucca, her er de bedste fødevarer at prøve i El Salvador.

Typisk morgenmad

Morgenmad i El Salvador omfatter typisk et udvalg af salvadoransk mad, såsom æg rørt med grøntsager (huevos picados), ost, stegte pisang (platanos fritos), bønner og tortillas. Friske tropiske frugter som mango, ananas og banan er også almindelige tilbehør. Hvis du foretrækker en international mulighed som toast og pandekager, serverer de også disse morgenmadsprodukter i de fleste restauranter.

Full Frame Shot Of Tamales til salg
Full Frame Shot Of Tamales til salg

Hovedmåltider

Retter, der almindeligvis serveres i El Salvador, omfatter:

  • Pupusas: Tykke majstortillas fyldt med ost, kød, squash,og/eller andet fyld. De serveres med en syrlig slags kålsalat og hjemmelavet tomatsauce på toppen. De er klassificeret som El Salvadors nationalret.
  • Empanadas: Melkager fyldt med kød, kartofler og/eller ost. I El Salvador kan "empanadas" også referere til en dessert: stegte plantains fyldt med sød fløde. De s alte serveres norm alt med hjemmelavet tomatsauce.
  • Tamales: Kogte lommer af majsdej, fyldt med kød eller sukkermajs og serveret i bananblade. Hvert land har sin egen opskrift, så en tamale fra El Salvador kan være anderledes end en tamale i Mexico. Nogle tamales tilberedes, mens de er pakket ind i et majsskal, men i El Salvador koger de tamales i et bananblad.
  • Sopa de Pata: En populær suppe lavet af majs, pisang, kallun og kofødder.
Stegt plantains
Stegt plantains

Snacks og tilbehør

Disse fødevarer ledsager enten nogle af hovedingredienserne i et måltid eller bruges alene som snack:

  • Yuca frita: Stegt yucca, ofte serveret med chicharron (fristegt svineknæk).
  • Pacaya planta: Palmeblomster paneret i majsmel, stegt og serveret med tomatsauce.
  • Platanos fritos: Friturestegte pisang.
  • Curtido: Et krydret, eddikebaseret krydderi lavet af kål, gulerødder og andre grøntsager. Det minder meget om surkål.
Pastelitos på en bakke med drys
Pastelitos på en bakke med drys

Desserter

Gem plads til dessert, når du spiser i El Salvador. Valgmuligheder omfatter:

  • Tres Leches-kage (Pastel de TresLeches): En kage gennemblødt i tre slags mælk: inddampet mælk, sødet kondenseret mælk og fløde.
  • Pastelitos: Bagværk, fyldt med slik som vanillecreme, marmelade eller karameliseret frugt.
  • Semita: wienerbrød fyldt med guava- eller ananasmarmelade.
Horchata
Horchata

Drikkevarer

Den mest populære El Salvador-øl er Pilsener. Karakteristiske ikke-alkoholiske drikkevarer i El Salvador omfatter Kolashampan, en sodavand med sukkerrørsmag; tamarind juice; horchata, en sød urte- og krydderibaseret salvadoransk drik; og ensalada ("salat"), en blanding af finthakket tropisk frugt, der kan drikkes.

Spisning i El Salvador

Når det kommer til autentisk salvadoransk mad, gør El Salvador det nemt. Det bedste sted at få en kvalitets El Salvador pupusa? En pupuseria, selvfølgelig! Hvad med en Pastelito? En pasteleria. Andre gode (og ekstremt billige) steder at prøve mad fra El Salvador er gadevogne og udendørsmarkeder. Hvis du ikke har et budget, er der masser af mellemstore til eksklusive restauranter i storbyer som San Salvador og i El Salvadors turistede kystregioner.

Salvadoransk mad er varieret, lækker og hurtig i sig selv. Men amerikanske borgere, der er sultne efter amerikansk fastfood, kan endda finde det i restaurantfranchiser som Pizza Hut, Burger King, Wendy's og Subway i nogle af El Salvadors største byer. Til gengæld dukker pupuseriaer og andre El Salvador-køkkenrestauranter op i USA

Anbefalede: