Kom rundt i Birmingham: Guide til offentlig transport

Indholdsfortegnelse:

Kom rundt i Birmingham: Guide til offentlig transport
Kom rundt i Birmingham: Guide til offentlig transport

Video: Kom rundt i Birmingham: Guide til offentlig transport

Video: Kom rundt i Birmingham: Guide til offentlig transport
Video: ВИЛЬНЮС, в который хочется приезжать. Литва, Балтия. 4K 2024, Kan
Anonim
Birmingham, Alabama
Birmingham, Alabama

Birmingham, der engang var et knudepunkt for stål-, jern- og jernbaneproduktion, er en blomstrende moderne by og den største i staten Alabama. Byen er et blomstrende kommercielt, uddannelsesmæssigt og kulturelt knudepunkt, der er kendt for sine anerkendte kunst- og historiemuseer, smukke parker, en scene med håndværksøl, prisvindende restauranter og livlige, gåvenlige kvarterer.

Mens Birmingham ikke har et metrosystem, har det et omfattende busnetværk: Metro Area Express (MAX). MAX drives af Birmingham Jefferson County Transit Authority (BJCTA) og har i gennemsnit cirka 3 millioner ryttere årligt. MAX tilbyder busforbindelse til interessepunkter som Birmingham-Shuttlesworth International Airport (BHM) og Birmingham Zoo på nordøstlige og sydvestlige ruter i hele amtet. Systemets Magic City Connector, Bus 90, betjener specifikt turistattraktioner, herunder Birmingham Art Museum, Linn Park og Vulcan Park and Trail på en nord-sydgående rute fra Uptown til Downtown Homewood. Byen har også taxaer, udlejningsbiler, kørselstjenester såsom Lyft og Uber samt udlejning af scootere og e-cykler til besøgende, der ikke rejser med personlige køretøjer.

Sådan kører man MAX Transit

  • Priser: Enkeltbilletbilletpriserne er $1,50 per tur for voksne, $1 for studerende i klasse 1-12 og 75 cents per tur for seniorer på 62 år og ældre med gyldigt ID og personer med handicap, militære ID'er og Medicare-kort. Præcis billetpris er påkrævet ved betaling om bord.
  • Passer: Heldagskort koster 3 USD for voksne og 2 USD for elever i klasse 1-12, seniorer på 62 år og ældre med gyldigt ID, og handicappede, militære ID'er, og Medicare-kort. To-timers kort koster $2 for alle, og to-ugers og månedlige kort er også tilgængelige.
  • Ruter og åbningstider: MAX Transit driver mere end 20 busruter, opdelt i nordøstlige og sydvestlige linjer. Rute 20 betjener lufthavnen, mens rute 43 betjener Birmingham Zoo. Busserne kører fra 04:00 til 23:30. CT på hverdage og 4.00 til 12.00 CT på lørdage og helligdage. Der er ingen søndagsgudstjeneste. Alle busser er udstyret med gratis Wi-Fi og cykelstativer.
  • Sådan betaler man: Ryttere kan betale med nøjagtige vekslepenge om bord på bussen eller købe kort online eller på Central Station, som ligger på 1735 Morris Avenue.
  • Tilgængelighed: Alle shuttles er tilgængelige for kørestolsbrugere og tillader servicedyr.
  • Planlægning af din rejse: Dårligt vejr og trafik kan nogle gange forstyrre ruterne. For de mest opdaterede oplysninger, ring til kundeservice på (205) 521-0101, besøg MAX Transit-webstedet eller download MyStop Mobile-appen.

How to Ride the Magic City Connector

Kendt som Bus 90, Magic City Connector-ruten kører fra nord til syd fra Uptown til Downtown Homewood og stopper ved vigtige punkteraf interesse, herunder BJCC (Birmingham Jefferson Convention Center), MAX Birmingham Intermodal (tog- og busstation for Greyhound, Megabus og Amtrak), City Hall og Linn Park, Birmingham Art Museum og Vulcan Park and Trail.

  • Priser: Envejsbillet er 30 cents pr. tur for voksne og 15 cents pr. tur for seniorer på 62 år og ældre med gyldigt ID og personer med handicap, militær-ID'er og Medicare kort. Præcis billetpris er påkrævet ved betaling om bord.
  • Passer: Heldagskort koster $3 for voksne og $2 for elever i klasse 1-12, seniorer på 62 år og ældre med gyldigt ID, og dem med handicap, militære ID'er og Medicare kort. To-timers kort koster $2 for alle aldre af ryttere, og to-ugers og månedlige pas kan også købes for både langtidsbesøgende og beboere.
  • Ruter og åbningstider: Bussen kører på en nord/syd-akse fra Uptown/BJCC og Sheraton til Downtown Homewood. Der er to sporløkker - mod nord, den går mod det offentlige bibliotek, og mod syd går den mod SoHo. Busser kører hvert 20. minut fra 07.00 til 22.00. på hverdage og hvert 30. minut fra 10.00 til 22.00. i weekender. Alle busser er udstyret med gratis Wi-Fi og cykelstativer.
  • Sådan betaler man: Ryttere kan betale med nøjagtige vekslepenge om bord på bussen eller købe kort online eller på Central Station, som ligger på 1735 Morris Avenue.
  • Tilgængelighed: Alle shuttles er tilgængelige for kørestolsbrugere og tillader servicedyr.
  • Planlægning af din rejse: Dårligt vejr og trafik kan nogle gange forstyrreruter. For de mest opdaterede oplysninger, ring til kundeservice på (205) 521-0101, besøg MAX Transit-webstedet eller download MyStop Mobile-appen.
  • E-cykler og scootere

    Scooterudlejning er tilgængelig for 15 USD i timen for voksne i alderen 18 år og opefter på Crosstown Scooters på 6th Avenue downtown. Yderligere mikromobilitetstjenester, herunder e-scootere og e-cykler, er planlagt til senere i 2021, og dockingstationer vil være tilgængelige i centrum, North Birmingham, Five Points og andre kvarterer i byen.

    Taxa- og rideapps

    Selv om taxaer ikke er så almindelige i Birmingham som i andre større byer, er de tilgængelige døgnet rundt i Birmingham-Shuttlesworth International Airport (BHM). Førerhuse er placeret på terminalens jordniveau direkte uden for bagageudleveringsområdet, og der er en række uafhængigt betjente udbydere, herunder Yellow Cab. Fra lufthavnen er den gennemsnitlige billetpris til centrum $18,50, og turen på 5 km tager cirka 11 minutter. Førerhuse kan også hentes fra andre dele af byen, men vær forberedt på at ringe forud for service.

    Ride-hailing apps såsom Uber og Lyft er også tilgængelige i hele byen og forstæderne og er den bedste måde at komme rundt i dele af byen, der ikke er på Magic City Connector eller til at rejse til nærliggende samfund og forstæder.

    Leje en bil

    Selv om det måske ikke er nødvendigt at leje en bil, hvis du tilbringer det meste af din tur i centrum, anbefales det, hvis du besøger attraktioner som Red Mountain Park, Sloss Furnaces National Historic Landmark og andre aktiviteter, der ikke er ibymidten eller på ruten Magic City Connector. En lejebil kan også være nyttig, hvis du planlægger en dagstur til nærliggende byer som Montgomery (90 minutters kørsel), Atlanta (to timer og 10 minutter) og Nashville (tre timer og 35 minutter).

    Større udlejningsbilselskaber som Alamo, Hertz og National har forposter i Birmingham Lufthavn, hvor udlejning er tilgængelig i sektion 1B på parkeringspladsens jordniveau. Biludlejningsfaciliteter er også tilgængelige i centrum, Five Points South og andre områder af byen.

    Husk på, at parkeringspriser i centrum kan være dyre, men der er adskillige kort- og langtidsparkeringspladser og garager til rådighed for besøgende.

    Tip til at komme rundt i Birmingham

    • Vær opmærksom på myldretidstrafikken. Selvom det ikke er en stor by, får Birmingham stadig lejlighedsvis trafikprop. Der er ofte forsinkelser på større ruter som I-20 og I-65 i myldretiden (7.00 til 9.00 og 16.30 til 18.30 på hverdage) og høj turistsæson (sommer), så planlæg din rejse i overensstemmelse hermed.
    • Planlæg ekstra tid i tilfælde af særlige begivenheder, dårligt vejr eller vejbygning. Fra store årlige begivenheder som Honda Indy Grand Prix i Alabama i foråret til motorvejsbyggeri kan en række omstændigheder resultere i vejlukninger eller forsinkelser. Tjek Alabama Department of Transportation (ALDOT) websted for at få opdaterede oplysninger om trafik og vejforhold.
    • Når du er i tvivl, kan du gå, bruge en turbud eller Magic City Connection. Udforsk byen til fods, med samkørsel og brug af busnetteter de nemmeste og billigste måder at nyde dit ophold på.

    Anbefalede: