Kom rundt i Mumbai: Guide til offentlig transport

Indholdsfortegnelse:

Kom rundt i Mumbai: Guide til offentlig transport
Kom rundt i Mumbai: Guide til offentlig transport

Video: Kom rundt i Mumbai: Guide til offentlig transport

Video: Kom rundt i Mumbai: Guide til offentlig transport
Video: How to use Public Transportation in Oslo (a guide) 2024, Kan
Anonim
Tog på Mumbai banegård
Tog på Mumbai banegård

På trods af at Mumbai er landets finansielle hovedstad, h alter offentlig transport her bagefter andre større indiske byer. Metro-togets hurtige transitsystem er stadig under opbygning og betjener lige nu kun en isoleret del af byen. De fleste lokale tog og busser har ikke aircondition - og de bliver meget overfyldte og ubehagelige - så turister, der besøger Mumbai, vælger norm alt andre former for transport. En tur med Mumbai Suburban Railway (bedre kendt blot som "lok altoget") er dog en indbegrebet oplevelse, da det er en del af Indiens ældste jernbanenetværk, som dateres tilbage til 1853. Desuden er lok altoget den bedste måde at undgå Mumbais berygtede trafikpropper. Sådan navigerer du i transport i Mumbai, så du kan få mest muligt ud af din rejse.

Sådan kører man med Mumbai-lok altoget

Mumbai-lok altog kører i nord-syd-retning, hvilket er en fordel for at komme fra den ene ende af byen til den anden. Togsystemet er meget brugt af pendlere, der skal på arbejde i byens centrum. Det transporterer mere end 8 millioner passagerer om dagen, hvilket gør det til et af de travleste pendlertogsystemer i verden og "Mumbais livline."

  • Ruter: Der er tre linjer: Western, Central og Harbour. Western Line, der løber fra Churchgate i det sydlige Mumbai til byens ydre nord, er mest nyttig for turister.
  • Typer af pas: Et Mumbai Local Tourist Pass giver ubegrænset rejse på alle linjer i det lokale tognetværk i en, tre eller fem dage. Hvis du kun skal på få rejser, skal du i stedet vælge enkelt- eller returbilletter.
  • Billetter: Minimumsprisen er 5 rupees på anden klasse, 50 rupees på første klasse og 65 rupees på klasse med aircondition. Turistpas starter fra 75 rupier på anden klasse eller 275 rupier på første klasse.
  • Sådan betaler du: Billetskranker på jernbanestationer accepterer kontanter. For at undgå de lange køer skal du købe et genopladeligt Smart Card, som gør det muligt for dig at få billetter fra de automatiske billetautomater på stationerne.
  • Åbningstider: Fra 4:15 til omkring kl.
  • Vigtige ting at vide: Tog er klassificeret som "hurtige" (med få stop) eller "langsomme" (stopper på de fleste eller alle stationer). Hvert tog har udpeget "damekabiner", som er vogne udelukkende til kvindelige passagerer. Både hanner og hunner er tilladt i de andre "generelle rum."
  • Tip: Download m-Indicator-appen for hurtig adgang til køreplaner og ruter.

Der er noget af en indlæringskurve, så sørg for at læse voresdetaljeret guide til at køre Mumbai lok altog på forhånd! Dette lokale togkort fra Mumbai er også nyttigt.

The Mumbai Metro Train

Mumbais klimatiserede metrotogs hurtige transitsystem er i øjeblikket begrænset til én operationel øst-vest-linje mellem Ghatkopar og Versova i forstæderne. Linjen løber forbi Mumbai lufthavn og forbinder til Mumbais lokale tognetværk (Western og Harbour linjer) ved Andheri. Du kan tage et direkte tog til det sydlige Mumbai derfra, hvilket gør det til en billig måde at nå byens turistdistrikt på.

Bemærk, at metroen ikke stopper lige ved lufthavnen. Den nærmeste station er Airport Road, cirka 15 minutter til fods fra den internationale terminal (taxier og auto-rickshaws er muligheder, hvis du ikke ønsker at gå). Husk også, at du skal købe separate billetter for at rejse med metroen og lok altogene. Metroprisen er 20 rupees én vej, mellem Airport Road og Andheri stationer. Flere oplysninger er tilgængelige på Mumbai Metros hjemmeside.

Dobbeltdækkerbus i Mumbai
Dobbeltdækkerbus i Mumbai

Bussen i Mumbai

Mumbais karakteristiske, trævlende røde B. E. S. T-busser (hvoraf nogle er dobbeltdækker) kører over alt, hvor togene ikke kører i byen. De er dog ikke særlig turistvenlige, så forvent nogle udfordringer.

  • Ruter: Detaljer er tilgængelige på denne hjemmeside eller på m-Indicator-appen. Busnumre og destinationer er dog ikke altid tydeligt vist på engelsk foran på busserne. Du skal muligvis spørge en person ved busstoppestedet om hjælp.
  • Pris: Minimumsprisen er 5 rupees, og billetter kan købes ombord.
  • Vigtige ting at vide: Hvis du gerne vil køre i en dobbeltdækkerbus, betjener de i disse dage kun rute 124 mellem Colaba Bus Station og Worli Depot via Crawford Market og Bhendi Bazaar. Rute 123 er en ideel naturskøn rute for turister, da den løber langs Marine Drive.

Taxaer i Mumbai

Mumbais ikoniske kaali-peeli sorte og gule taxaer er udbredt over hele byen, især i det sydlige Mumbai (hvor bilrickshaws ikke er tilladt). I modsætning til mange andre byer i Indien, hvis du prajer en taxa fra gaden i Mumbai, behøver du ikke skændes med chaufføren for at sætte måleren på - dette betyder ingen høje faste priser, selv for udenlandske turister. Vær dog opmærksom på, at chaufføren kan forsøge at overbelaste dig ved at tage dig den lange vej. I marts 2021 blev minimumsprisen revideret opad fra 22 rupees (30 cents) til 25 rupees for de første 1,5 kilometer. Ud over dette er satsen 16,93 rupees per kilometer. I løbet af natten, efter midnat, er minimumsprisen nu 32 rupees.

Forudbet alte sorte og gule taxaer forbliver også en pålidelig måde at komme fra Mumbai lufthavn til dit hotel på.

Ridesharing Apps

Ridesharing-apps som Uber og Ola (den indiske ækvivalent til Uber) er populære alternativer til at komme rundt i Mumbai, hvis du har internetadgang på din telefon. De er et godt alternativ til taxaer, fordi der ikke er behov for at forklare chaufføren, hvor du vil hen (da anvisninger ofte gives baseret på vartegn snarere endgadenavne i Mumbai, dette kan være vanskeligt). Det er også muligt at booke en Uber på timebasis i Mumbai og til dagsture ud af byen (kaldet "outstation"-ture).

Selvom Uber-priserne er steget, og høje priser gælder, når efterspørgslen er høj, er omkostningerne fortsat overkommelige. Minimumsprisen er 100 rupees (det er under $1,50). Ola plejer at være en smule billigere, men servicestandarden er lavere.

Mumbai Railway Station, Victoria Terminus, CST
Mumbai Railway Station, Victoria Terminus, CST

Auto Rickshaws i Mumbai

Mumbai har autorickshaws, men de er kun tilladt i forstæderne - du finder dem ikke i det sydlige Mumbai. De er dog vejen rundt om hip Bandra. I lighed med taxaer går autorickshaws norm alt i metermål i Mumbai. I marts 2021 blev minimumsprisen revideret opad fra 18 rupees til 21 rupees (25 cents) for de første 1,5 kilometer. Ud over dette er prisen 14,20 rupees per kilometer. I løbet af natten, efter midnat, er minimumsprisen nu 27 rupees.

Færger i Mumbai

Færger sejler i løbet af dagen fra Gateway of India i Colaba til Elephanta Island og Alibaug. Der er også speedbådstjenester til Alibaug. Men både færger og speedbåde er suspenderet i monsunsæsonen fra juni til december.

Hvis du har en bil eller motorcykel, kan den tages ombord på den smarte nye RoRo (Roll on-Roll off) færgeservice fra Colaba til Mandwa-molen i Alibaug.

The Mumbai Monorail

Udvidelse af offentlig transport i Mumbai omfattede tilføjelsen af en monorail-linje i 2014. Det nytter ikke meget atturister, men dens rute går mellem Sant Gadge Maharaj Chowk/Jacobs Circle i det sydlige Mumbai og Chembur i de østlige forstæder.

Tip til at komme rundt i Mumbai

  • Mumbai er berygtet for sin trafikpropper (det er vurderet til at være blandt de værste på verdensplan). Mange dele af byen er gravet op af metro-togbyggeri, hvilket forårsager yderligere forsinkelser. Myldretiden kan fordoble din rejsetid, så planlæg din sightseeing for at undgå at være på farten mellem 8.00 og 10.00 og 17.00. til 21.30
  • Søndage er relativt trafikfrie og er de bedste dage at tage på længere ture på tværs af byen.
  • Bliv tæt på turistattraktioner i det sydlige Mumbai (Colaba er et populært kvarter), så du ikke behøver at rejse for langt.
  • Taxaer, der venter på kunder uden for populære hoteller, vil norm alt kræve en fast pris for turister, hvis du lejer dem. Forhandle.
  • Uber eller Ola er virkelig dit bedste bud på en hurtig og problemfri tur.

Anbefalede: