Sådan læser og validerer du italienske tog- og busbilletter

Indholdsfortegnelse:

Sådan læser og validerer du italienske tog- og busbilletter
Sådan læser og validerer du italienske tog- og busbilletter

Video: Sådan læser og validerer du italienske tog- og busbilletter

Video: Sådan læser og validerer du italienske tog- og busbilletter
Video: KÆRESTE VIDEO 2024, April
Anonim
Kvinde holder åben tegnebog med pengesedler og kvitteringer
Kvinde holder åben tegnebog med pengesedler og kvitteringer

Selvom Italien i stigende grad går over til digitale, papirløse togbilletter, kan du stadig føle, at du er overvældet af billetter, kvitteringer og andre små lapper under din italienske ferie.

Når det kommer til italienske togbilletter, busbilletter og restaurant- og barkvitteringer, kræver hver af disse papirer, at du gør noget for at undgå en bøde (eller forlegenhed), når du rejser i Italien.

Hvis du har en papirtogbillet, der ikke har et tildelt sæde (norm alt en andenklasses billet), kan du få en bøde for at komme på toget uden at validere din billet først. Dette er så du ikke kan genbruge billetten til mere end én togtur. Togkonduktøren vil norm alt komme igennem toget på et tidspunkt under rejsen for at tjekke for validerede billetter. (Bemærk, at hvis du har købt en papirløs billet, vil konduktøren scanne QR-koden fra din smartphone. Du kan printe de billetter, du har købt online, men det er ikke nødvendigt, hvis du har dem på en håndholdt enhed.)

Sådan læser og validerer du busbilletter

italiensk busbillet
italiensk busbillet

Ligesom togbilletter skal busbilletter valideres før din rejse. De fleste gange betyder dette, at du går ombord på bussen, finder valideringenmaskine nær indgangen, og skub derefter din billet ind i åbningen, pil-enden først, indtil du hører mekanismen slibe væk.

Det meste af tiden skal du købe din billet, før du stiger på bussen, norm alt ved en tabacchi, aviskiosk eller bar eller ved busstationens billetvindue. I nogle byer kan du også finde automatiske billetautomater nær store busstoppesteder.

Denne busbillet var til en lufthavnsbustur. Læg mærke til valideringskoden under pilen. Du behøver ikke at vise din billet til nogen, medmindre du bliver bedt om det. Men en transportmedarbejder kan til enhver tid gå ombord på bussen og anmode om at se validerede billetter.

Sådan læser og hvor længe skal kvitteringer opbevares

italiensk restaurant kvittering
italiensk restaurant kvittering

Du kan blive overrasket over den kraft, hvormed italienske restauranter, barer og virksomhedsejere stak kvitteringer i hånden. Det er der en grund til. Ejeren kan få en stor bøde, hvis en repræsentant for Guardia di Finanzia (bogstaveligt t alt "finanspolitiet" eller "skattepolitiet") konfronterer dig, mens du kommer ud af en restaurant uden en kvittering. Praksis er på plads for at modvirke under-bordet eller nul-salg, hvor ejere/sælgere ikke betaler skat. Hvert køb, fra en pakke tyggegummi til en kop kaffe til middag, kræver en skriftlig kvittering.

Hvad er en korrekt kvittering?

Billedet viser en ordentlig italiensk restaurantkvittering. Dette er en ricevuta fiscale, der er i overensstemmelse med loven. Den har adressen på virksomheden, datoen og en liste over den mad, der forbruges. Mens noglerestauranter vil give dig tilfældige stykker papir med kun den endelige sum skrevet på, disse er ikke lovlige ricevute fiscale.

Sådan læser du en restaurantkvittering

Denne kvittering fra en restaurant i Torino er virkelig enkel. Diner havde en menu a prezzo fisso. Dette er typisk til frokost, en menu med fast pris, der inkluderer dækningsafgift, service, drikkevarer og norm alt to eller tre retters mad.

Hvis du bestiller fra a la carte-menuen, kan du forvente at se et lille dækningsgebyr (coperto) og tal i venstre kolonne svarende til varerne på listen. Service kan være inkluderet i prisen (som det er i fastpris-optionen), eller det kan være opdelt separat.

Hvad gør du med en barkvittering?

italiensk kasse kvittering
italiensk kasse kvittering

Ligesom restaurantkvitteringen vil du gerne beholde den kvittering, de giver dig, i en italiensk bar i mindst 100 meter, efter du forlader stedet. Det gælder også butikker. Når du er ude af baren eller butikken, kan du smide kvitteringen i den nærmeste skraldespand.

Dette er kvitteringen fra en bar i Torino. Kvitteringen har adresse, telefonnummer, momsnummer og en liste over de forbrugte varer.

I større byer står du i kø for at få en kvittering, før du bestiller din kaffe. Så går du op til baren og viser kvitteringen. Nogle gange vil baristaen rive kvitteringen i stykker for at holde styr på, hvad der allerede er blevet serveret. Du skal stadig tage kvitteringen med dig, når du rejser.

Artikel opdateret af Elizabeth Heath

Anbefalede: