Forskellige typer rutsjebaner i træ

Indholdsfortegnelse:

Forskellige typer rutsjebaner i træ
Forskellige typer rutsjebaner i træ

Video: Forskellige typer rutsjebaner i træ

Video: Forskellige typer rutsjebaner i træ
Video: Denne Mand Faldt Ud Af En Rutsjebane! 😱 2024, Kan
Anonim
Racer coaster Kings Island
Racer coaster Kings Island

Fordi rørformet rør er et alsidigt materiale, findes der en bred vifte af stålrutsjebaner, men det samme kan ikke siges om træ. Mens der er færre varianter og færre træbrikker generelt, er der nogle interessante "woodies" at udforske. Lad os gennemgå de forskellige typer træskånere, begyndende med de mest almindelige. Så gå efter dem og kør på skinnerne.

Twister

Thunderhead rutsjebane ved Dollywood
Thunderhead rutsjebane ved Dollywood

En af de mest populære typer trærutschebaner er en twister-coaster, som er opkaldt, fordi dens spor snoer sig og bliver til sig selv. På grund af alle svingene kan der bygges twister coasters på relativt små grunde. Med alle de drejninger og buede spor, leverer de norm alt masser af sideværts G-kræfter, der kan smække passagerer frem og tilbage sidelæns. Når ryttere kører ræs langs en twister-coaster, kan det se ud til, at de måske ikke rydder strukturen, når de kommer ind i den. Dette er kendt i branchen og blandt entusiaster som en "hovedhakker". (Dejlige billeder, ikke?)

Et eksempel på en twister coaster er Thunderhead (billedet) ved Dollywood i Tennessee.

Ud-og-tilbage

Shivering Timbers coaster på Michigan's Adventure
Shivering Timbers coaster på Michigan's Adventure

En anden populær træsortrutsjebane er ud-og-tilbage. Som navnet antyder, fører banen passagerer ud til halvvejs, vender rundt og går tilbage til stationen. På grund af deres konfigurationer kan out-and-backs fylde meget fast ejendom. De inkluderer typisk ikke mange drejninger eller drejninger, men tilbyder i stedet masser af bakker, der kan levere søde pops af ude-af-dit-sædet sendetid. Variationerne omfatter dobbelte ud-og-tilbage- og tredobbelte ud-og-tilbage-coastere.

Et eksempel på en ud-og-tilbage-coaster er Shivering Timbers (billedet) på Michigan's Adventure. Den kører en halv mil ud og en halv mil tilbage.

Cyclone

Coney Island Cyclone coaster
Coney Island Cyclone coaster

En specifik type twister-coaster, cyklon-coasters hylder den originale Cyclone på Coney Island (billedet) i New York City. Bygget i 1927, Cyclone er måske den mest berømte coaster i verden. Betragtet som et nation alt historisk vartegn, fungerer det stadig med stor anerkendelse. Interessant nok har den berømte tur faktisk en stålkonstruktion. Men det betragtes som en træ-coaster på grund af sin traditionelle træ coaster-bane. Alle andre cyklon-coastere gengiver originalens layout

Der plejede at være en række cyklon-coasters. Tre er tilbage i dag, inklusive Viper ved Six Flags Great America nær Chicago.

Figur otte

Swamp Fox rutsjebane i Family Kingdom i South Carolina
Swamp Fox rutsjebane i Family Kingdom i South Carolina

I begyndelsen af 1900'erne, da coastere først blev populære, var nummer otte sporlayouts ret fremtrædende. Faktisk blev mange coastere (fantasiløst) navngivet"Figur 8." I dag er der kun to otte-coastere i træ tilbage: Leap the Dips, som åbnede i 1902 i Lakemont Park i Pennsylvania, og Swamp Fox (billedet), som debuterede i 1966 i Family Kingdom i South Carolina. En række træ-coasters, der er i drift, er bl.a. figur otte elementer i deres layout, men sande figur otte coastere er udelukkende baseret på et figur otte mønster.

Tvilling

hvid rutsjebane i træ
hvid rutsjebane i træ

Tvilling-coasters har to spor og afsender typisk to tog på samme tid, som "ræser" hinanden. De to spor er norm alt spejlbilleder, og de følger generelt den samme bane ved siden af hinanden i det meste af turen. Raceren (billedet) på Kings Island i Ohio er et klassisk eksempel. En nær fætter til tvilling-coasteren er Mobius-coasteren, som har to tog på, hvad der ser ud til at være to spor, men faktisk er en sammenhængende sporsløjfe. Racer ved Kennywood i Pennsylvania er en Mobius coaster.

Shuttle

Switchback coaster i ZDT's forlystelsespark
Switchback coaster i ZDT's forlystelsespark

De fleste rutsjebaner sender tog gennem et fuldstændigt lukket spor. Nogle når dog slutningen af deres bane og fortsætter derefter baglæns for at gå tilbage på ruten. Der er mange skibsfartøjer i stål i drift (hvoraf en række er identiske og kendt som Boomerang-modeller). Der er kun én shuttle-coaster i træ: Switchback (billedet) ved ZDTs forlystelsespark i Texas. Den inkluderer en 64 fod høj spids, som dens tog svæver, stopper og derefter falder baglæns.

Topper Track

Goliath-Six-Flags-Great-America
Goliath-Six-Flags-Great-America

De ovennævnte coastertyper fokuserer alle på banelayout. For denne kategori af træ-coaster vender vi os til selve banen. Næsten alle træskinnebaner indeholder en stabel af træsporstykker med en tynd stålskinne indlejret i det øverste lag, som togenes hjul kører på. I 2013 introducerede den innovative rideproducent Rocky Mountain Construction (RMC) Topper Track. Dens coastere har et tykt bånd af stålskinne, der fuldstændigt dækker hele træstakken. Det mere robuste spor gør det muligt for coasterne at gå højere og hurtigere, mens de forbliver forholdsvis glatte. Det giver dem også mulighed for at inkludere inversioner, der vender passagererne på hovedet, hvilket er nyt for nutidige træ-coasters.

Der er fire Topper Track coastere i drift, inklusive Goliath (billedet) ved Six Flags Great America i Illinois.

Bobsled

folk, der skriger på Flying Turns bobslæde coaster ved Knoebels
folk, der skriger på Flying Turns bobslæde coaster ved Knoebels

Bobslæde-coasters fokuserer også på banen. Specifikt inkluderer de ingen skinner, men bruger i stedet et trug, som togene kører igennem, ligesom en bobslæde. Bobslæde-coastere i træ var populære i første halvdel af 1900-tallet. I dag er der en række af stål, der kører, men den eneste af træ er retro Flying Turns (billedet) ved Knoebels i Pennsylvania.

Lanceret

Dollywood Lynafleder Coaster
Dollywood Lynafleder Coaster

I stedet for at bruge en traditionel liftbakke sender lancerede coastere tog brølende ud af stationen ved hjælp af magnetiske motorer og andremidler. Der er masser af lancerede stålcoastere. Der er dog kun én lanceret træ-coaster: Lightning Rod (billedet) ved Dollywood i Tennessee. Den herlige tur når en tophastighed på 73 mph, hvilket gør den til verdens hurtigste træ-coaster.

Opdatering: Dollywood annoncerede i november 2020, at det ville erstatte noget af Lightning Rods træbane med "IBox"-spor af stål for at hjælpe med at forhindre problemer, der havde forårsaget en masse nedetid for turen. Når den genåbner i 2021, vil den derfor teknisk set ikke længere være en træskåner. Fordi det vil omfatte to forskellige typer spor, vil det være en kombination af en træ-coaster (med Topper-bane, se ovenfor) og en hybrid træ-stål coaster (se nedenfor). Allerede en unik tur, Lightning Rod vil være endnu mere unik efter makeoveren.

Hybrid træ og stål

Twisted Colossus Racing coaster
Twisted Colossus Racing coaster

Denne er en smule, øh, af sporet. Teknisk set betragter mange hybride træ- og stålcoastere for at være "stål" coastere, fordi deres spor er udelukkende af stål. Det er dog tricky. En anden vild innovation fra RMC, disse coastere har en træstruktur og en proprietær "IBox" stålbane. De fleste hybride træ- og stålcoastere starter med træstrukturen af en aldrende, alt for ru coaster, som RMC uvægerligt forvandler til utroligt glatte ture. Du kan læse mere om hybride træ- og stålskånere i vores oversigt. Et stjerneeksempel på en hybrid coaster er Twisted Colossus (billedet) ved Six Flags Magic Mountain.

Anbefalede: