Nyd disse forskellige typer hawaiiansk kaffe

Indholdsfortegnelse:

Nyd disse forskellige typer hawaiiansk kaffe
Nyd disse forskellige typer hawaiiansk kaffe

Video: Nyd disse forskellige typer hawaiiansk kaffe

Video: Nyd disse forskellige typer hawaiiansk kaffe
Video: Дневник хранящий жуткие тайны. Переход. Джеральд Даррелл. Мистика. Ужасы 2024, Kan
Anonim
Luftfoto af kystklipper og en kaffeplantage på øen Kauai, Hawaii
Luftfoto af kystklipper og en kaffeplantage på øen Kauai, Hawaii

Hawaiiansk kaffe er et af Hawaiis bedste landbrugsprodukter. Med en årlig produktion på over 8 millioner pund er Hawaii den eneste amerikanske stat, hvor der dyrkes kaffe.

Kaffeplanter blev først bragt til Hawaii i begyndelsen af 1800-tallet, men det var først i begyndelsen af det 20. århundrede, at kaffeproduktionen endelig tog fart, primært på små gårde.

Mens Big Islands Kona Coffee har opnået den største berømmelse, dyrkes kaffe i øjeblikket på hver af de store øer på over 950 gårde og på mere end 7.900 hektar høstet. Kombinationen af varmt, solrigt vejr, rig vulkansk jord, bølgende bjergskråninger, rolige passatvinde og rigelig regn er med til at gøre forskellige kaffestile på Hawaii til nogle af de bedste i verden. Fra 2017 var kaffe en industri på 62 millioner dollars på Hawaii.

Som det er tilfældet med macadamianødder, er ristede kaffebønner og formalet kaffe billigere at købe, mens du er på Hawaii. Det er ikke overraskende at finde mange ø-gæster, der fylder op med kaffe for at bringe den hjem igen. For at hjælpe med at bekæmpe høje forsendelsesomkostninger, turister kan stå over for, har mange hawaiianske kaffefarme deres egne hjemmesider og vil sende produkter til en betydelig besparelse.

Lad os tage ense nærmere på nogle af de forskellige kaffestile på Hawaii.

Kona kaffekirsebær på et træ
Kona kaffekirsebær på et træ

Hawaii, The Big Island

Kona Coffee

Kona Coffee er dyrket på over 600 uafhængige gårde og udelukkende inden for grænserne af det nordlige og sydlige Kona på Big Island of Hawaii, og har en delikat, aromatisk smag. Det tegner sig for næsten halvdelen af den samlede kaffe, der dyrkes på Hawaii og bruges ofte som en blanding med hårdere, udenlandske kaffer. Kaffeelskere anser imidlertid 100 procent Kona-kaffe for at være den eneste vej at gå, men vær opmærksom på, da nogle mennesker synes, den er ret stærk.

Kona Coffee Farmers Association opretholder en informativ hjemmeside med detaljer om de gårde, der tilbyder rundvisninger og smagsprøver på deres faciliteter.

Hvis du planlægger et besøg til Big Island senere på året, skal du sørge for at planlægge dit ophold omkring den årlige Kona Coffee Cultural Festival, der afholdes hver november.

Ka'u Coffee

Ka'u Kaffe dyrkes på skråningerne af Mauna Loa over Pahala i Ka'u (det sydligste) distrikt på Big Island of Hawaii.

Ka'u Coffee blev først opdrættet af tidligere sukkerrørsarbejdere i 1996 og er blevet en stor succes med høj placering i nationale og regionale smagskonkurrencer. Ka'u kaffe er kendt for at have en karakteristisk aroma med en blomsterbuket og meget blød smag.

Hvis du er på Big Island, kan du købe Ka'u Coffee på landmændsmarkeder, lokale butikker og Hilo Coffee Mill.

Puna Coffee

Puna Coffee dyrkes på skråningerne af Mauna Loa nær Hawaiian Acres i Puna,beliggende mellem Hilo og Hawaii Volcanoes National Park. Denne kaffe er kendt for at være fyldig og tung, med nøddeagtige overtoner. Det minder om nogle finere mokkaer, når de er stegt til et medium niveau.

Hvis du er på Big Island, kan du købe Puna Coffee på landmændsmarkeder, lokale butikker og Hilo Coffee Mill.

Hamakua Coffee

Hamakua-kaffe dyrkes på skråningerne af Mauna Kea, nord for Hilo i Hamakua-distriktet på Big Island.

Tretten bønder bragte kaffeavl tilbage til dette område i 2000, en industri, der ikke var set i Hamakua i næsten 100 år. På jord, der tidligere var ejet af Hamakua Sugar Company, bestående af 5 til 7 tønder land, høstes omkring 100-200 acres årligt af lokale bønder.

Hvis du leder efter kaffe med en utrolig rig smag og en chokoladeglat finish, kan du hente Hamakua Coffee på landmændsmarkeder, lokale butikker og Hilo Coffee Mill, når du er på Big Island.

Kaffetræer på en plantage i Kauai, Hawaii
Kaffetræer på en plantage i Kauai, Hawaii

Kauai

Kauai-kaffe

På Kauai blev 22.000 acres tidligere sukkerrørsjord omdannet til kaffe i 1987 af Kauai Coffee Company. Skader fra orkanen Iniki i 1992 ødelagde meget af afgrøden, men i 1996 var den årlige høst lig med Kona Coffee Belt. Kauai Coffee Company dyrker nu 100 procent Kauai Coffee ved hjælp af fem varianter af Arabica-kaffebønner på den største kaffefarm i USA.

Kauai Coffee Company byder gæster velkommen til deres besøgscenter lige ved Highway 50 i Kalaheo,Kauai's sydvestlige side. Besøgende kan prøve deres ejendomskaffe, gennemse deres gavebutik og tage på en vandretur eller en videotur, der viser hele kaffeprocessen fra den første blomstring, høst og forarbejdning og endelig ristning.

Kauai-kaffe bliver en stadig mere populær kaffestil på Hawaii. Nogle foretrækker faktisk Kauai frem for Kona, idet dens milde syrlighed gør den til en meget mere smagfuld kop kaffe.

Kaffekirsebær på et træ, Maui, Hawaii
Kaffekirsebær på et træ, Maui, Hawaii

Maui

Maui Coffee

Ifølge Maui Coffee Association dyrker 32 gårde i forskellige størrelser adskillige kaffevarianter på øen Maui. Gårde er placeret på skråningerne af Haleakala og West Maui Mountains. Der er også en økologisk gård, ONO Organic Farms, i Hana.

Den største gård på 375 acres er MauiGrownTM Coffee, der ligger højt over Ka'anapali i West Maui-bjergene.

Industrien på Maui er vokset betydeligt i de seneste år, i mange tilfælde på jord, der tidligere var beplantet med sukker.

Moloka'i kaffeplantage set oppefra
Moloka'i kaffeplantage set oppefra

Moloka'i

Moloka'i Coffee

I det centrale Moloka'i, i landsbyen Kualapu‘u, drives en 500 hektar stor kaffeplantage og mølle af Coffees of Hawaii.

Moloka'i-kaffe er en fyldig, mellemristet kaffe med mild syre. Den fremragende krop suppleres af et lækkert strejf af chokolade i afslutningen. Den er lavet af vaskede og fuldstændig soltørrede Arabica bønner dyrket i Moloka'is røde vulkanske jord.

Når du er i Moloka'i,Sørg for at kigge forbi deres Espresso Bar og Café og Plantation Gift Shop. Du kan også bestille deres kaffe online og tage et lille stykke Moloka'i med hjem.

Oahu kaffebønner i starten af ristningsprocessen
Oahu kaffebønner i starten af ristningsprocessen

Oahu

Wailua-kaffe

Ved 600-700 fod over havets overflade, mellem byerne Wahiawa og Waialua, dyrker Waialua Estate Arabica Typica-kaffe på 160 acres tidligere sukkerrørsland. Interessant nok har Waialua Estate også en 20 hektar stor kakaoplantage og er en afdeling af Dole Food Company Hawaii.

Kaffen beskrives som at have "en blød blød, velafbalanceret kop med en medium fylde, ren finish, strejf af chokolade og en behagelig, dvælende eftersmag."

Wailua Estate Coffee er tilgængelig adskillige steder på Hawaii og online.

Anbefalede: