Getting Around Pittsburgh: Guide til offentlig transport

Indholdsfortegnelse:

Getting Around Pittsburgh: Guide til offentlig transport
Getting Around Pittsburgh: Guide til offentlig transport

Video: Getting Around Pittsburgh: Guide til offentlig transport

Video: Getting Around Pittsburgh: Guide til offentlig transport
Video: How to use Public Transportation in Oslo (a guide) 2024, Kan
Anonim
guide til offentlig transport i pittsburgh
guide til offentlig transport i pittsburgh

Havnemyndigheden i Allegheny County driver busser, letbane-/metro-systemet kendt som "T", og to kabeldrevne stigninger i Pittsburgh, der sørger for transport til mere end 64 millioner mennesker årligt. Når du først har fundet ud af, hvordan du læser tidsplanerne, er alle relativt nemme at navigere og økonomiske. Offentlig transport kan spare dig for besværet med at prøve at køre på det mærkelige gadelayout i det "gyldne trekant" forretningsdistrikt og betale byens høje parkeringspriser.

Sådan kører man på havnemyndighedens bussystem

En flåde på 700 busser kører dagligt hele året, hvilket gør næsten 7.000 stop rundt omkring i Allegheny County. Brug deres interaktive onlinekort for at få oplysninger om ruter, stop, parkeringsmuligheder og billetautomater.

  • Billetter: Du betaler 2,50 USD én vej med et ConnectCard eller 2,75 USD med kontanter. Rabatpriser (ca. halv pris) er tilgængelige for personer med handicap, Medicare-modtagere og børn i alderen 6-11. Seniorer på 65 år og ældre kører gratis, ligesom børn på 5 år og derunder er sammen med en voksen. Hyppige ryttere kan købe daglige, ugentlige eller månedlige kort eller ConnecTix-chipkort med begrænset brug - på ConnectCard-maskiner.
  • Ruter og åbningstider: Der er 97 busruter, der kan søges gennem online køreplansfindereller på papirskemaer, der findes rundt omkring i byen. Disse tidsplaner er forvirrende at tyde, især for besøgende. En navigationsapp som Google Maps hjælper dig med at time din rejse, men hvis du vil gøre det selv, anbefaler havnemyndigheden, at du finder din destination og derefter arbejder baglæns fra det ankomsttidspunkt, du ønsker, for at bestemme, hvornår du skal gå ombord. Du skal muligvis overføre til en anden bus for nogle destinationer. Mange ruter kører 7 dage om ugen, inklusive helligdage, fra 04:00 til 01:00. De fleste kører efter en 60-minutters tidsplan efter kl. og på søn- og helligdage.
  • Serviceadvarsler: Som med de fleste byer kan byggeri, dårligt vejr og trafik forsinke eller omgå en bus. Havnemyndigheden lister rytteradvarsler på sin hjemmeside, eller du kan tilmelde dig TrueTime-to-Text-tjenesten for at finde ud af, hvornår en bus skal ankomme til et stop.
  • Overførsler: Hvis du har købt en bus- eller T-billet inden for tre timer med et ConnectCard, kan du overføre til et andet køretøj for $1. Dette gælder ikke for kontantbetalende kunder.
  • Tilgængelighed: Alle busser, letbanekøretøjer og Monongahela Incline er udstyret med kørestolsramper eller elevatorer, som chauffører tester dagligt. Hvis en rampe eller lift ikke fungerer, kan en kørestols- eller scooterbruger blive nødt til at vente på en anden bus. Men hvis den bus ikke ankommer i 30 minutter eller mere, sender havnemyndigheden et ACCESS-køretøj. Alle stationer langs West Busway og Martin Luther King Jr. East Busway og nogle South Busway-stationer er ADA-tilgængelige med ramper, kantstensskæringer, styreskinner og Braille-information. Prioriterede siddepladser er påforan bussen eller toget.

Kører på T-letbanesystemet

Bruges af mange pendlere, det 26,2-mile T letbanesystem kører fra de sydlige forstæder og bliver en undergrundsbane Downtown, derefter tunneler under Allegheny-floden til North Shore, hvor det stopper ved baseball- og fodboldstadionerne og Rivers Casino. Du kan køre rundt i Downtown og North Shore gratis.

  • Ruter: T har 53 stationer langs den røde linje og den blå linje. Overheadskilte ved sporene og på togene angiver destinationer. Efter et stop kan du signalere til chaufføren, at du vil stige af ved den næste. Nogle stationer har trapper og er ikke ADA-tilgængelige.
  • Hours: T'et kører fra omkring kl. 05.00 til midnat. Timerne kan variere mellem de to linjer.
  • Fares: Priserne er de samme som for busser ($2,50 én vej med et ConnectCard, med $1 overførsler eller $2,75 kontant). Gratis eller nedsatte priser er tilgængelige for visse personer, og alle kører gratis i zonen med gratis billetpriser.

How to Ride the Inclines

Monongahela Incline (Mon Incline til lokalbefolkningen) og Duquesne Incline-svævebanerne kører hvert 15. minut mellem Mt. Washington og Station Square. Åbningstid for begge er 5:30 til 12:45 mandage til lørdage; om søndagen løber man fra 8:45 til midnat, og Duquesne fra 7:00 til 12:45

Køb billetter på de øvre eller nedre stationer. Envejsbillet er $2,50 med et ConnectCard, $2,75 kontant; tur-retur er $3,50 med et ConnectCard eller $5,25 kontant. Sørg for at se udvindue under din rejse, vil du have en fantastisk udsigt over byen.

Cykling

Føj lidt ekstra glæde til din tur ved at cykle rundt i Pittsburgh. Det føles godt at ride, og denne by har investeret i cykelinfrastruktur, fra beskyttede baner på byens gader til den 33-mile Three Rivers Heritage Trail, der løber langs begge sider af floderne Allegheny, Monongahela og Ohio. He althy Ride er det offentlige cykeldelingsprogram, der drives af Pittsburgh Bike Share, med over 100 stationer og 550 cykler. I 2019 kørte mere end 99.000 kunder mere end 113.000 ture, hvilket slog rekorder, da cykling vandt popularitet i Pittsburgh.

He althy Rides pay-as-you-go-mulighed er bedst for besøgende eller lejlighedsvise ryttere, og koster $2 for 30 minutter. Tilmeld dig via nextbike-appen, på He althy Rides hjemmeside eller på en stationskiosk.

BikePgh arrangerer begivenheder for cykelentusiaster. Og gå ikke glip af en chance for at vandre rundt i Bicycle Heaven, et museum og en butik på North Side med veterancykler og memorabilia.

Taxa- og kørselsdelingsapps

Du kan stadig hente en taxa ved taxaholdepladser i byen eller finde dem i kø uden for Pittsburgh International Airport. For at bestille en zTrip-taxa, ring på 412-777-7777. Turdelingsapps Uber og Lyft fungerer i hele byen og dens forstæder.

Lej en bil

Hvis du skal have en bil, kan du leje en fra Budget Car Rental, Econo Car & Van Rental, Avis Car Rental, Hertz Car Rental eller Enterprise Rent-A-Car, som har lokationer rundt omkring i byen og dens forstæder. Men en advarsel: parkering er dyrt, og det kan Pittsburghvære en svær by at forhandle for enhver, der ikke er bekendt med dens layout.

Tip til at komme rundt i Pittsburgh

  • T-ruter lukker ned efter midnat, og de fleste busser stopper med at køre kl. 01.00
  • Når det regner eller sner, så forvent langsom, tæt trafik. Og Pittsburghers bremser, før de går ind i tunneler. Det er bare en Burgh-ting.
  • På grund af trafikken og smalle gader kan gåture være den bedste måde at komme fra punkt A til punkt B i centrum, selvom det er gratis at køre på T ved stop i Downtown og North Shore og sandsynligvis den bedre mulighed i dårligt vejr.
  • Med igangværende udviklingsprojekter har store dele af centrum ofte større byggeri, der kræver midlertidige gadelukninger.

Anbefalede: