Mosque of Muhammad Ali, Cairo: The Complete Guide

Indholdsfortegnelse:

Mosque of Muhammad Ali, Cairo: The Complete Guide
Mosque of Muhammad Ali, Cairo: The Complete Guide

Video: Mosque of Muhammad Ali, Cairo: The Complete Guide

Video: Mosque of Muhammad Ali, Cairo: The Complete Guide
Video: CAIRO CITADEL and MOSQUE of MOHAMMED ALI 🕌 2024, Kan
Anonim
Muhammad Alis moske, Kairo
Muhammad Alis moske, Kairo

Også kendt som Alabaster-moskeen, tårner Muhammad Alis moske sig op over den egyptiske hovedstad fra sit udsigtspunkt på toppen af Saladin-citadellet. Citadellet er et islamisk fæstningsværk bygget i middelalderen som sæde for den egyptiske regering og hjemsted for regionens herskere. Det tjente i denne egenskab i næsten 700 år fra det 13. århundrede og frem og er i dag anerkendt og bevaret som et UNESCOs verdensarvssted. Moskeen Muhammad Ali er en af citadellets mest besøgte attraktioner, og en af de første seværdigheder, der hilser folk, der ankommer til hovedstaden. Derudover gør moskeens høje placering og slående arkitektur den til et af de mest genkendelige og velkendte islamiske vartegn i hele Kairo.

Moskeens historie

Moskeen var det personlige projekt af Muhammad Ali Pasha, den osmanniske guvernør, som blev de facto hersker over Egypten fra 1805 til 1848. Han gjorde til sidst oprør mod den osmanniske sultan og er krediteret som grundlæggeren af det moderne Egypten. Han tog moskeen i brug i 1830 til minde om sin ældste søn, Tusun Pasha, der døde af pesten i 1816. For at gøre plads til den nye bygning beordrede Muhammad Ali, at de faldefærdige rester af citadellets mamlukske paladser skulle ryddes, hvilkettjente det dobbelte formål at hjælpe med at udrydde arven fra det tidligere mamlukske sultanat.

Moskeen tog 18 år at færdiggøre, mest på grund af dens størrelse (det var den største moské bygget i Kairo i første halvdel af det 19. århundrede). Arkitekten var Yusuf Bushnak, som blev bragt til Egypten fra Tyrkiet for at kopiere designet af Istanbuls berømte Blå Moske. Muhammad Alis beslutning om at efterligne arkitekturen i Den Blå Moské er symbolsk for hans trods mod den osmanniske sultan og hans forsøg på at etablere Kairo som en rival til Istanbul. Budskabet blev understreget af, at denne arkitektoniske stil var forbeholdt moskeer bygget på sultanens autoritet, hvilket Muhammad Alis moske ikke var. Ironisk nok, på trods af sin hensigt som en erklæring om egyptisk uafhængighed, er moskeen en unik osmannisk stil.

I 1857 blev Muhammad Alis lig fjernet fra hans familiemausoleum i Kairos nekropolis og begravet i en marmorgrav i moskeen. Strukturelle usikkerheder blev opdaget i den centrale kuppel i 1931, hvilket fik den daværende hersker Kong Fuad til at beordre en fuldstændig restaurering for at gøre det sikkert igen.

Ting at se

Udefra er moskeen en imponerende udsigt med en stor central kuppel, der er over 170 fod høj. Det er omgivet af fire mindre kupler og yderligere fire halvcirkelformede kupler med to yndefulde minareter, der svæver 275 fod op i himlen. Indretningen er opdelt i to hoveddele: moskeen og bedeområdet i øst, og en åben gårdhave i vest. Selvom det primære byggemateriale erkalksten, pladsen og moskeens nederste etage er flisebelagt i hvid alabast op til en højde på 36 fod (deraf dets alternative navn).

Gården er omgivet af arkader med søjler. Midt i den nordvestlige arkade er et klokketårn, som blev foræret til Muhammad Ali af kong Louis Philippe I af Frankrig som tak for Luxor-obelisken, der nu står på Place de la Concorde i Paris. Uret ankom dog beskadiget og er aldrig blevet repareret. I midten af gården står en ottekantet aftørringsfontæne med et kunstfærdigt udskåret trætag toppet af en blyindfattet kuppel.

Når du træder ind i selve moskeen, er det første indtryk af en utrolig plads, der er forstærket af de forskellige kupler sat i loftet. I alt dækker interiøret 440 kvadratmeter. Loftet er et særligt højdepunkt med dets udsmykkede malerier, indlæg og forgyldte accenter, som alle reflekterer lyset fra en enorm cirkulær lysekrone. Se efter de seks medaljoner, der er arrangeret omkring den centrale kuppel, som bærer de arabiske navne på Allah, profeten Muhammed og de første fire kaliffer. Usædvanligt har moskeen to minbarer eller prædikestole. Den første er originalen, lavet af forgyldt træ og rygtes at være en af de største i Egypten. Den anden minbar i marmor blev foræret i 1939 af kong Farouk, en af Muhammad Alis mange efterkommere.

Gå ikke glip af marmor-mihrab eller bønnerichen eller selve Muhammad Alis grav. Sidstnævnte ligger til højre for hovedindgangen og er udført i hvid marmor prydet med blomstermotiver. Efter dit besøg, sørg for atnyd den spektakulære udsigt fra moskeens terrasse. I forgrunden ligger moskeen-Madrassa Sultan Hassan og resten af det islamiske Cairo. I horisonten lokker de moderne skyskrabere i Kairos centrum, mens det på klare dage er muligt at se til de gamle pyramider i Giza.

Sådan besøger du

Det er nemt nok at besøge moskeen selvstændigt; bare bed din Uber-chauffør om at tage dig dertil. Guidede ture som dem, der er anført på Viator, giver dog fordelen af en eksperts indsigt i dens historie og arkitektur. Norm alt kombinerer de et besøg i moskeen med rundvisninger i andre Cairo-attraktioner såsom det egyptiske museum, den hængende kirke og Khan al-Khalili Bazaar. Mange ture inkluderer chancen for at prøve traditionelle egyptiske retter på en lokal restaurant, og du bør have mulighed for at deltage i en lille gruppe eller hyre en guide privat. Moskeen holder åbent fra 8.00 til 17.00. hver dag, men er lukket for besøgende under fredag middagsbøn. På alle andre tidspunkter er ikke-muslimer velkomne til at se sig omkring, men de skal klæde sig beskedent og tage sko af, før de går ind i moskeen.

Andre Citadel-attraktioner

Efter at have besøgt Muhammad Ali-moskeen er det værd at gå en tur rundt i resten af citadellet, som skiller sig ud for sin fantastiske mamlukske og osmanniske arkitektur og sin panoramiske udsigt over byen. Der er flere andre moskeer at besøge i citadellet. Disse omfatter Al-Nasir Muhammad-moskeen (bygget af en mamluk-sultan i det tidlige 14. århundrede) og Sulayman Pasha-moskeen fra det 16. århundrede (den første i Egypten, der blev bygget i det osmanniskestil).

Citadel har også fire museer. Al-Gawhara Palace Museum blev bestilt af Muhammad Ali i 1814 og huser overdådige ejendele, herunder hans trone og en stor lysekrone, også foræret af den franske konge. National Military Museum fortæller historien om den egyptiske hærs konflikter gennem historien og har til huse i det gamle Haram-palads, mens Politimuseet og Vognmuseet fokuserer på henholdsvis politiske attentater og kongelige vogne gennem tiderne.

Anbefalede: