Toronto, hovedstaden i Ontario

Indholdsfortegnelse:

Toronto, hovedstaden i Ontario
Toronto, hovedstaden i Ontario

Video: Toronto, hovedstaden i Ontario

Video: Toronto, hovedstaden i Ontario
Video: Toronto Vacation Travel Guide | Expedia 2024, Kan
Anonim
Nathan Philips Square i Toronto
Nathan Philips Square i Toronto

Som den mest folkerige by i både provinsen Ontario og Canada, kan Torontos status som hovedstad være en forvirrende sag for både nye indbyggere og for dem, der bor uden for Canada. Så er Toronto en hovedstad? Og hvis ja, hvad er det så hovedstaden i?

Byen Toronto er hovedstaden i Ontario, som er en af de ti provinser (plus tre territorier), der udgør Canada. Toronto er dog IKKE (som du måske har antaget) Canadas nationale hovedstad - den ære tilhører den nærliggende by Ottawa. Men mange mennesker antager ofte, at Toronto er Canadas hovedstad. Læs videre for at finde ud af mere om Torontos rolle som hovedstad i provinsen Ontario.

Riverdale Park i Toronto
Riverdale Park i Toronto

Toronto, hovedstaden i Ontario

Sidder ved bredden af Lake Ontario lige over for vandet fra staten New York, Toronto er kendt som den canadiske by med den største befolkning. Ifølge City of Torontos hjemmeside har byen en befolkning på over næsten 2,8 millioner mennesker, med 5,5 millioner i alt i Greater Toronto-området (sammenlign dette med omkring 1,6 millioner i Montreal, 1,1 millioner i Calgary og otte hundrede og firs -tre tusinde i byen Ottawa).

Sydlige Ontario, ogisær hele Greater Toronto Area (GTA) er tættere bebygget end andre områder i provinsen. Ontarios økonomi var engang stærkt baseret på naturressourcer, og meget af jorden i provinsen er stadig dedikeret til landbrug og skovbrug. Men dem, der bor i Toronto og de omkringliggende kommuner, er mere tilbøjelige til at arbejde inden for områder som fremstilling, professionelle tjenester, finans, detailhandel, uddannelse, informationsteknologi, uddannelse eller sundhed og personlige tjenester, for blot at nævne nogle få (se City of Torontos nøgleindustrisektoroversigt). Det er også interessant at bemærke, at Toronto er hjemsted for 66 procent flere kunstnere end nogen anden by i Canada.

Toronto er også hjemsted for over 1.600 navngivne parker bestående af over 8.000 hektar jord, 10 millioner træer (hvoraf ca. 4 millioner er offentligt ejede), 200 byejede offentlige kunstværker og historiske monumenter, mere end 80 filmfestivaler og over 140 sprog og dialekter tales i Toronto, hvilket gør det til en helt unik og fascinerende by med meget at byde på. Den kosmopolitiske by bliver også mere og mere kendt for sin kulinariske scene, delvist takket være Torontos mangfoldige, multikulturelle befolkning, samt en bølge af kreative kokke, der åbner fantastiske restauranter.

Lovgivende bygning, Toronto, Ontario, Canada
Lovgivende bygning, Toronto, Ontario, Canada

The Ontario Legislature in Toronto

Som provinshovedstad er byen Toronto hjemsted for den lovgivende forsamling i Ontario. Dette er Canadas provinsregering, der består af valgte medlemmer afProvinsparlamentet (MPP'er). Mange af de valgte repræsentanter og ansatte i Ontarios regering arbejder fra et centr alt sted i Toronto, fundet i et område syd for Bloor Street, mellem Queen's Park Crescent West og Bay Street. Ontario Legislature-bygningen er selvfølgelig den mest visuelt fremtrædende, men statsansatte arbejder også udenfor kontorbygninger som Whitney Block, Mowat Block og Ferguson Block.

Gyldent efterår i Queen's Park
Gyldent efterår i Queen's Park

"Queen's Park" i Toronto

Ontario Legislature-bygningen er placeret i Queen's Park, som faktisk er et stort grønt område i downtown Toronto. Men udtrykket "Queen's Park" bruges nu til at henvise til selve parken plus parlamentsbygningen og endda regeringen.

Den lovgivende forsamling findes nord for College Street ved University Avenue (University Avenue deler sig nord for College for at blive til Queen's Park Crescent East and West, der går rundt om den lovgivende forsamlings område). Den passende navngivne Queen's Park-station er det nærmeste metrostop, eller College-sporvognen stopper på hjørnet. Legislature Building har en stor forreste græsplæne, som ofte bruges til protester og begivenheder såsom Canada Day fejringer. Nord for Legislature Building ligger resten af den egentlige park.

Anbefalede: