Bedste steder at besøge på Spaniens østkyst

Indholdsfortegnelse:

Bedste steder at besøge på Spaniens østkyst
Bedste steder at besøge på Spaniens østkyst

Video: Bedste steder at besøge på Spaniens østkyst

Video: Bedste steder at besøge på Spaniens østkyst
Video: 10 лучших мест для посещения в Испании Путеводитель по советам 2024, Kan
Anonim
Stranden Tamarit i Tarragona fra en drone (Catalonien, Spanien)
Stranden Tamarit i Tarragona fra en drone (Catalonien, Spanien)

Mange besøgende til den spanske østkyst ved Middelhavet går ikke længere end til Barcelona. Nogle få finder måske et billigt fly til Valencia. Resten tager direkte til et strandresort. Men der er meget mere ved Spaniens østkyst end disse steder.

Der er Dali-museet i Figueres, mere paella, end du nogensinde kunne spise i Valencia, romerske ruiner i Tarragona, modernistisk arkitektur og vermouth i Reus og den 24-timers festby Benidorm.

Her er nogle af de bedste steder at besøge langs østkysten sammen med nogle spise- og drikkeanbefalinger, der vil gøre dit stop der mindeværdigt og lækkert.

Barcelona

Sagrada Familia i Spanien, Barcelona
Sagrada Familia i Spanien, Barcelona

Barcelona har et velfortjent ry som en spændende destination. Det har Spaniens bedste arkitektur; ikoniske barrierer såsom det gotiske kvarter, El Born og Gracia; nogle af de bedste barer i landet; strande; og fremragende mad. Det er også en fantastisk base for dagsture.

For en tapas-stil frokost, gå til La Cova Fumada. For paella, prøv El Rey de la Gamba. For en sit-down tre-retters frokost, gå til La Pubilla i Gracia. For vermouth i spansk stil, tjek en af de klassiske gamle vermuteriaer i Gracia, som f.eksVermuteria El Tano. Gracia er også hvor du finder den bedste gin-and-tonic bar i Spanien, Bobby Gin. Plus, glem ikke Barcelonas spirende håndværksølscene. Den største bar hedder BierCAB, men Cat Bar er den eneste, der garanterer, at alle dens øl er spanske.

Tarragona

Tarragona romerske bro
Tarragona romerske bro

Tarragona har nogle af de bedste romerske ruiner i hele Spanien, kun næst efter Merida. Det er også meget bekvemt at nå fra Reus.

Kategorisk ikke en paella-restaurant, El Llagut er en risrestaurant, der serverer nogle af de bedste "sticky rice"-retter over alt i landet og er et stop værd. Tjek den krydrede blæksprutte-ret. Få et glas vermouth i Placa de la Font for at smage lok alt godt.

Reus

San Pedro de Reus
San Pedro de Reus

Reus, fødestedet for Antoni Gaudi, er et paradis for arkitekturinteresserede med sit udvalg af flotte modernistiske bygninger i hele byen. Det er også hjemsted for catalansk vermouth. Reus er en god dagstur fra Tarragona eller Barcelona.

Reus har et museum dedikeret til vermouth. Stedet er ikke så venligt over for engelsktalende (menuen er kun på catalansk), men udvalget af tilgængelige vermouths er uovertruffent. Vermuts Rofes, i en tidligere vermouthfabrik, har en fremragende menu for dagen og er et fantastisk sted at tanke op.

Valencia

Bocairent. Landsbyen Valencia fra en drone (Spanien)
Bocairent. Landsbyen Valencia fra en drone (Spanien)

Spaniens tredjestørste by er fødestedet for paella, og det er en top-of-the-listen grund til at besøge. Ciudad deArtes y Ciencias (City of Arts and Sciences) er et populært trækplaster, ligesom strandene.

Restauranter i hele byen serverer fremragende paella. Restauranterne omkring det centrale marked er et godt sted at prøve, ligesom Hotel Hospes Palau de la Mar, som blev nummer to i en nylig international paella-konkurrence. For nogle fantastiske håndværksøl, tjek Olhops.

Figueres

Dali Museum Figueres, Spanien
Dali Museum Figueres, Spanien

Figueres er hjemsted for Salvador Dali Museum, en iøjnefaldende samling af surrealistens bedste værker; selv bygningen er en attraktion i sig selv. Der er meget få overnatningssteder i Figueres, og restauranter er gennemsnitlige. Figueres er en god halvdagstur fra Barcelona eller Girona.

Cuenca

Casas Colgadas, Cuenca (Spanien)
Casas Colgadas, Cuenca (Spanien)

OK, Cuenca ligger to timers kørsel fra havet, så det kan ikke rigtig beskrives som på den spanske østkyst, men det tager mindre end en time at komme fra Valencia til Cuenca med høj hastighed tog, og det tæller som et vigtigt stop på din rejseplan. Cuenca ligger på højhastighedstoglinjen mellem Madrid og Valencia, så det er et bekvemt stop.

Cuencas berømte casas colgadas (hængende huse) dominerer skyline, når du nærmer dig byen. Derudover har byen nogle fremragende moderne kunstmuseer og et sjovt videnskabsmuseum. Det spanske køkken i indlandet er domineret af kød, så gå hele svinet og tag en stege på Asador de Antonio.

Benidorm

Højvinklet udsigt over havet og Benidorm bybillede mod himlen
Højvinklet udsigt over havet og Benidorm bybillede mod himlen

Benidorm gør præcis, hvad den har til hensigt at gøre:Tilbyd billig mad og drikke i næsten året rundt godt vejr sammen med sol, hav og sand. Besøg til enhver tid mellem april og september for stort set garanterede solbadningsforhold.

I modsætning til hvad mange tror, er Benidorm ikke fuldstændig domineret af britiske turister. Skøn siger, at spanske og engelske groft deler byen i to, med omkring 45 procent af besøgende fra hvert land, med de sidste 10 procent en blanding af tyske, hollandske og skandinaviske rejsende. Så for amerikanere er det en uopdaget fornøjelse.

La Cava Aragonesa er en institution i Benidorm på Plaza de Constitucion. Den serverer en bred vifte af tapas, og dens drikke-og-mad-tilbud er nogle af de bedste i byen. Gå op ad Calle Santo Domingo for flere gode tapas-retter. For billigere (lettere) bid skal du tage til Carrer del Rosari, hvor der uddeles gratis tapas sammen med de fleste drinks.

Flere populære steder

Altea, Costa Blanca, Alicante, Spanien
Altea, Costa Blanca, Alicante, Spanien
  • I Girona ,, gå langs bymuren, besøg San Pere de Rodes-klosteret eller udforsk det gamle jødiske kvarter.
  • De hvidkalkede huse i den gamle bydel Altea, oppe på bakken med udsigt over den moderne bymidte, sammen med kirken med blå kuppel og nærliggende strande, giver turister fra Benidorm en flugt fra byens alkoholdrevne hedonisme.
  • Alicante, den tredjestørste by på Spaniens østkyst, har en fantastisk tapasscene og en bekvem lufthavn.
  • Roses er en populær strandby tæt på Figueres, hvilket gør en fantastisk strandferie-med-kultur.

Kom derhen

Barcelona - Plaza del Rei, panorama
Barcelona - Plaza del Rei, panorama
  • Med fly: Der er lufthavne i Barcelona, Girona, Reus (nær Tarragona), Valencia og Alicante. Ryanair og EasyJet har masser af fly til disse lufthavne fra hele Europa.
  • Med tog og bus: Der er højhastighedstog fra Madrid til Barcelona, Valencia, Tarragona og Alicante.
  • Hvor skal du basere dig selv: Barcelona er det oplagte sted at bo, med mere end halvdelen af steder at se på østkysten en dagstur væk.

Anbefalede: