Udforsker Butte Aux Cailles-kvarteret i Paris

Indholdsfortegnelse:

Udforsker Butte Aux Cailles-kvarteret i Paris
Udforsker Butte Aux Cailles-kvarteret i Paris

Video: Udforsker Butte Aux Cailles-kvarteret i Paris

Video: Udforsker Butte Aux Cailles-kvarteret i Paris
Video: ЭТО ТАКИ НАДО ВИДЕТЬ. ТАКОЕ МОЖЕТ БЫТЬ ТОЛЬКО В ОДЕССЕ НА БАЗАРЕ. ЦЕНЫ ПЕРЕД НОВЫМ ГОДОМ 2024 2024, Kan
Anonim
Brostensbelagt gade i Butte aux cailles
Brostensbelagt gade i Butte aux cailles

Et af Paris' mindre kendte kvarterer, der er elsket af lokalbefolkningen, men overset af turister, Butte aux Cailles-distriktet er en landsbylignende oase i Paris' ellers ultramoderne, barske 13. arrondissement.

Med sine smalle brostensbelagte gader, der rummer skæve restauranter, caféer og butikker, men mangler globale kædebutikker, sin art deco-arkitektoniske arv og sin tilbagevendende Paris-stemning, er Butte aux Cailles bestemt et sted at komme, hvis du leder efter for noget relativt ukendt.

Dette historisk arbejderklassedistrikt er, uden nogen overraskelse, blevet et yndet sted for kunstnere og velhavende hipstere i de senere år, tydeligt i områdets rigelige gadekunst, lofter med grønne hustage og gourmetbutikker.

Orientering og transport

Butte aux Cailles-kvarteret er et bakket område i Paris' 13. arrondissement, klemt inde mellem byens største Chinatown-distrikt ved Metro Tolbiac og det vidtstrakte Place d'Italie. Medbring et godt Paris-distriktskort for at hjælpe dig med at orientere dig.

Hovedgader omkring Butte aux Cailles: Rue des Cinq Diamants, Rue de la Butte aux Cailles, Place Paul Verlaine, Rue Daviel.

Kom derhen: Stå af ved metroenCorvisart (linje 6) og gå op ad Rue des Cinq Diamants, indtil du rammer hjertet af kvarteret ved Rue de la Butte aux Cailles krydset. Herfra er det nemt at udforske kvarterets mange kroge.

A Little Neighborhood History

La Butte aux Cailles var oprindeligt en indhegnet landsby uden for Paris, der havde udsigt over den (nu underjordiske) Bièvre-flod. Kalkstensudvinding var en primær aktivitet i området i det 17. århundrede, og området forblev arbejderklassen indtil for nylig.

I 1783 var François Pilâtre de Rozier den første i historien, der gik op i en luftballon - svævende over Butte aux Cailles.

Området blev annekteret til Paris i 1860. Det var centrum for et vigtigt slag i den civile opstand kendt som Pariserkommunen i 1871. Et mindesmærke for kommunen findes på Place de la Commune de Paris.

Interessante steder i nabolaget

Place Paul Verlaine: Denne plads har en dekorativ kilde fra det 19. århundrede, der henter naturligt kildevand. Besøgende kan fylde flasker med det meget drikkelige vand, som bruges til at fylde swimmingpoolen i art nouveau-stil lige bag brønden. Hvis du tænkte forud og har en badedragt ved hånden, er du også velkommen til at tage en svømmetur i poolen: adgangsgebyret er rimeligt.

Alsacian Villa: På rue Daviel, Little Alsace og Little Russia er arbejdervillaer bygget til at ligne traditionelle bygninger i Nordfrankrig og Rusland. Deres intime indre gårdhaver er åbne for offentligheden i løbet af dagen.

Art-nouveau-huse: FraRue Daviel, udforsk den tilstødende Villa Daviel og nærliggende gader for maleriske eksempler på art-nouveau-arkitektur.

Steder at spise, slappe af og shoppe i Butte aux Cailles

Rue de la Butte aux Cailles og Rue des Cinq Diamants er centrum for restauranter, shopping og natteliv i nabolaget. Særligt anbefalede steder inkluderer:

Restauranter

Chez Gladines: En af Paris' bedste lavprisrestauranter, Chez Gladines, serverer en solid baskisk messe til meget rimelige priser. Den hyggelige, muntre atmosfære er også en sand velsignelse.

Le temps des Cerises: Lige på den anden side af gaden fra Chez Gladines serverer denne finurlige restaurant med et vagt spansk tema lækre favoritter til rimelige priser, herunder dampede muslinger. Vin er meget anstændigt og ikke for dyrt.

Te og slik

L'Oisive Thé: En intim lille tesalon på 8 Rue de la Butte aux Cailles, der spiller på det franske ord for dovenskab/sløvhed (l'oisiveté) og te (det). Et ideelt sted til en rolig eftermiddagslæsning eller chat.

Les Abeilles: Honningaficionados vil elske denne butik på 21 rue de la Butte aux Cailles, som sælger omkring 50 varianter af honning og utallige andre honning-snøret godbidder.

After dark

Nattelivet i dette distrikt er lidt til den stille side, men det er også behageligt og autentisk. Nogle få adresser, vi anbefaler, inkluderer:

  • La Folie en Tete: 21 rue de la Butte aux Cailles
  • Le Mêlécasse: 12, rue de la Butte aux Cailles
  • Sputnik: 14-16, rue de la Butte aux Cailles

Anbefalede: