Nu'uanu Pali Lookout i Nu'uanu Pali State Wayside Park, Oahu

Indholdsfortegnelse:

Nu'uanu Pali Lookout i Nu'uanu Pali State Wayside Park, Oahu
Nu'uanu Pali Lookout i Nu'uanu Pali State Wayside Park, Oahu

Video: Nu'uanu Pali Lookout i Nu'uanu Pali State Wayside Park, Oahu

Video: Nu'uanu Pali Lookout i Nu'uanu Pali State Wayside Park, Oahu
Video: Hawaii Pali Lookout | Best Views on Oahu | Drive to Nuuanu Pali Lookout | Pali Hwy 🌴 Hawaii 4K Tour 2024, Kan
Anonim
Nuuanu Pali Lookout
Nuuanu Pali Lookout

(Bemærk: Pali Lookout er i øjeblikket lukket på ubestemt tid på grund af skader på klippeskred på Pali Highway i februar 2019. Hawaii DOT har genåbnet den ene side af Pali Highway under spidsbelastningstider på hverdage, men udkigsstedet vil forbliver stadig lukket. Tjek Division of State Parks hjemmeside for opdateringer..)

Nu'uanu Pali Lookout er et populært stop for de fleste førstegangsbesøgende på Oahu og de fleste ø-rejseselskaber.

Nu'uanu-kvarteret i Oahu ligger direkte mauka (mod bjergene) i centrum af Honolulu og er hjemsted for Nu'uanu Pali State Wayside Park, en af de mest populære statsparker på Hawaii.

Kom derhen

Parken er let tilgængelig fra en tydeligt markeret adgangsvej ud for Pali Highway (Highway 61). Når du kører fra Waikiki, kan du nå Pali Highway ved at køre ind i Honolulu på Ala Moana Boulevard eller på H1. Det er omkring 30 minutters kørsel, afhængigt af trafikken. Hvis du planlægger at besøge Kailua eller Lanikai, er det et godt sted at stoppe undervejs.

Selv om der ikke er entré for Hawaii-beboere, skal besøgende til parken, der ankommer i lejebiler, betale et entrégebyr på 3,00 USD pr. køretøj. Besøgende, der kommer til parken i grupper, skal være sikre på, at entrégebyret er inkluderet i prisen for deres tur.

Hvad er der inavnet

På det hawaiiske sprog består navnet Nu'uanu Pali af tre hawaiianske ord nu'u (højde eller højde), anu (cool) og pali (klipper). Nu'uanu Pali betyder således "seje højdeklipper." Som alle, der har besøgt Nu'uanu Pali Lookout kan bevidne, blæser det ofte ekstremt meget på udkigsstedet, men udsigten gør det hele umagen værd.

Det du vil se

Fra udkigsposten kan du se en stor del af Oahu-kysten fra Windward fra Kaneohe-bugten hele vejen til Kualoa Regional Park og Mokoli'i (Kinamandshat) mod nord. Du har en fantastisk udsigt over Kailua, Ko'olau-bjergene og Mokapu-halvøen, som er hjemsted for Kane'ohe Marine Corps Base.

Nu'uanu Palis historiske betydning

Området Nu'uanu Pali Overlook er et af de vigtigste steder i Hawaiis historie, og endda kilden til nogle lokale spøgelseshistorier og urbane legender. Det var her, at Kamehameha I fra øen Hawaii (den store ø) i 1795 besejrede styrkerne fra Mauis høvding Kalanikupule, som tidligere havde erobret øen Oahu. Begge sider havde modtaget våben fra europæiske købmænd og militær, inklusive musketter og kanoner til at gå sammen med hawaiianske våben, der for det meste bestod af spyd. Imidlertid var Kamehamehas våben, erhvervet fra den britiske kaptajn George Vancouver, overlegne.

Efter adskillige kampe andre steder på Oahu var Kamehameha i stand til at drive Kalanikupules styrker højt op i dalen til området for den nuværende udkigspost, hvor der er et fald på næsten 1000 fod til kystsletten nedenfor. Slaget vedNu'uanu, kaldet Kaleleka'anae (spring af 'anae-fisken) af hawaiierne, henviser til mændene, der blev tvunget ud af klippen under slaget. Med Kamehamehas sejr på Oahu og den fredelige overgivelse af øen Kauai af dens konge, Kaumualii, i 1810, blev Kamehameha den første konge af Hawaii-øerne.

Before the Days of the Pali Highway

Det har selvfølgelig ikke altid været let at komme fra Oahu til vindsiden af øen.

Mens det i dag tager under en time at køre fra Honolulu til Windward Oahu, måtte du i begyndelsen af 1800-tallet enten vandre rundt i den sydøstlige del af øen eller vandre over Ko'olau-bjergene på Pali Trail, som var hurtigere og mere direkte, men meget farligere.

I 1845 blev Pali Trail brolagt med sten og udvidet til seks fod, hvilket forkortede turen på hesteryg til omkring tre timer. I 1897 blev dele af klippen sprængt væk, og en ny 20 fod bred "vognvej", understøttet af stenmure, blev bygget under den gamle sti. Den vej, der var i stand til at håndtere den nyopfundne bil, fortsatte med at blive brugt gennem første halvdel af det 20. århundrede.

Det var først i 1950'erne, at byggeriet af en asf alteret motorvej begyndte. Tunneler blev udgravet gennem bjergene, og Pali Highway blev åbnet i 1957.

I dag bruger øens beboere og besøgende Pali Highway regelmæssigt og tænker sjældent på områdets historie. Folk, der stopper ved Nu'uanu Pali Lookout, kan bruge et par minutter på at værdsætte udsigten og reflektere over fortiden på denne historiske del af øen.

Anbefalede: