Overa Street ved El Pueblo de Los Angeles
Overa Street ved El Pueblo de Los Angeles

Video: Overa Street ved El Pueblo de Los Angeles

Video: Overa Street ved El Pueblo de Los Angeles
Video: Olvera Street Los Angeles | Downtown Los Angeles | 4K Ultra HD Walking Tour 2024, Kan
Anonim
Olvera Street-butik, der sælger varer i Los Angeles
Olvera Street-butik, der sælger varer i Los Angeles

Du behøver ikke at rejse til Tijuana for at få en smag af det gamle Mexico; der er et rent, pænt pakket udsnit af mexicansk Californien lige i downtown L. A. ved El Pueblo de Los Angeles Historical Monument, også kendt som Olvera Street. Teknisk set omfatter El Pueblo hele blokken af historiske bygninger, og Olvera Street er den navngivne gyde, der blev forvandlet til en fodgænger, mexicansk markedsplads, der løber ned i midten af blokken, men udtrykkene bruges ofte i flæng. Hele området omtales norm alt som Olvera Street.

Den berømte mexicanske markedsplads med sin farverige gammeldags følelse blev skabt i 1933 som en måde at bevare de omkringliggende historiske bygninger, inklusive den ældste struktur i Los Angeles, Avila Adobe ranchhuset, nu klemt mellem et par senere murstensbygninger halvvejs nede ad Olvera Street.

Hvor er Olvera Street?

Overa Street er bekvemt placeret på den anden side af Alameda Street fra L. A.s historiske Union Station i downtown Los Angeles ved siden af Chinatown, som engang var Little Italy, så der er rester af alle tre kulturer ved El Pueblo de Los Angeles Historical Monument. Mens de fleste besøgende fokuserer på den mexicanske markedsplads, er der 27 historiske bygninger på stedet, hvoraf nogle er åbne foroffentligheden, så det er værd at udforske lidt længere.

Blokken er bundet af Alameda mod øst, Plaza mod syd, Main mod vest og Cesar E Chavez mod nord.

De små parkeringspladser ved Olvera Street er ret dyre. Du kan norm alt finde mindre dyre grunde eller parkeringspladser på gaden nord for Cesar Chavez på North Spring Street eller New High Street i Chinatown kun et par gader væk.

Direkte overfor Union Station i det sydøstlige hjørne ligger Old Plaza, som er et godt sted at starte din udforskning.

La Placita Olvera

Los Angeles Plaza Park i Los Angeles Plaza Historic District
Los Angeles Plaza Park i Los Angeles Plaza Historic District

Plazaen var centrum for samfundslivet for de første bosættere i Los Angeles. Det er et firkantet rum med en cirkel af skyggetræer, der omgiver en tribune eller kiosko, hvor der afholdes arrangementer.

Pobladores Plaque in the Plaza er dedikeret til de første bosættere i Englenes By. Ifølge plaketten var de oprindelige 44 bosættere neger, mulatter (neger og spansk), indianer, mestizo (indianer og spansk) og et par spaniere.

Plazaen (Placita) bruges ofte til festivaler på Olvera Street, herunder Dia de Los Muertos Novenarios, Cinco de Mayo, Christmas Posadas, Dyrenes påskevelsignelse, den kinesiske lanternefestival og mange flere.

Plaza Methodist Church

Plaza Methodist Church i Los Angeles Plaza Historic District
Plaza Methodist Church i Los Angeles Plaza Historic District

På højre side af pladsen er Plaza Methodist Church, som erstattede et adobe-hus ejetaf Agustin Olvera, som var den første dommer i Los Angeles County. Gaden blev opkaldt efter ham i 1877. Kirken er udpeget som et metodistisk historisk sted og et historisk monument i Californien. Dens tårn herrer over indgangen til Olvera Street, som fortsætter til højre. Kirken bruges stadig af en lokal menighed. I 2012 åbnede Los Angeles United Methodist Museum of Social Justice også på webstedet.

Ved siden af kirken ligger Biscailuz-bygningen, som oprindeligt var United Methodist Church Conference Headquarters og Plaza Community Center. Det var for nylig Instituto Cultural Mexicano (Mexicansk Kulturinstitut), og før det var det mexicanske konsulat i L. A. i 30 år.

Blessing of the Animals Mural

Hispanic Heritage Center, Velsignelse af Dyrenes vægmaleri
Hispanic Heritage Center, Velsignelse af Dyrenes vægmaleri

I 1979 malede kunstneren Leo Politi vægmaleriet "Blessing of the Animals" under buegangene i Biscailuz-bygningen ved El Pueblo de Los Angeles Historic Monument. Det repræsenterer begivenheden, der finder sted på Olvera Street hver påske.

mexicansk markedsplads

Folk, der shopper på markedspladsen Olvera Street i Los Angeles
Folk, der shopper på markedspladsen Olvera Street i Los Angeles

Ved siden af metodistkirken er indgangen til den mexicanske markedsplads i gågaden, som er den egentlige Olvera Street. Du vil virkelig finde de samme turistede souvenirs på Olvera Street, som du ville finde på enhver markedsplads i Mexico. Priserne er bare en smule højere, og du behøver ikke at forholde dig til sælgere, der forkæler dig for at købe deres varer.

Den mexicanskeMarkedspladsen er travl om sommeren, især i weekenden, og hygger sig til ferier hele året rundt, men kan være ret rolig, hvis ikke helt død på en vinterhverdag.

Avila Adobe

Avila Adobe på Olvera Street i Los Angeles, Californien
Avila Adobe på Olvera Street i Los Angeles, Californien

Omkring halvvejs nede ad Olvera Street til højre finder du den ældste overlevende struktur i Los Angeles: Avila Adobe. Det blev bygget i 1818 af Francisco Jose Avila, som var borgmester i Los Angeles i 1810. Avila Adobe er nu et museum, der er indrettet i stil med en ranch fra 1940'erne. Det er gratis at gå gennem huset, gården og de ekstra udstillinger i en undervisningsbygning bagerst i gården. Disse omfatter historien om vand i Los Angeles og en hyldest til Christine Sterling, som var medvirkende til at redde Avila Adobe og skabe den mexicanske markedsplads på Olvera Street.

Mad

Mr. Churros restaurant på Olvera Street i Los Angeles
Mr. Churros restaurant på Olvera Street i Los Angeles

Du spiser på Olvera Street mere for stemningen end selve maden, som generelt er anstændigt, hvis ikke inspireret. La Golondrina og La Luz del Dia er begge populære sidderestauranter i historiske bygninger med udendørs siddepladser. Ved de udvendige borde har du fordelen af, at folk ser på såvel som at nyde musikken fra slentrende musikere. La Golondrina, i Pelanconi House, den ældste murstensbygning i L. A., er berømt for sine enorme margaritas.

Churros fra Mr. Churro's er en tradition på Olvera Street, og tacostanden, Cielito Lindo ved Cesar Chavez-enden, er kendt for sintaquitos.

Musicians

Musikere optræder på El Paseo Inn på Olvera Street
Musikere optræder på El Paseo Inn på Olvera Street

Ud over Avila Adobe, cirka halvvejs nede ad gaden, er et samlingssted under et skyggetræ, hvor musikere ofte stopper for at optræde. Der er en murstensbuegang der, der plejede at være indgangen til en vingård. Du finder offentlige toiletter og et galleri gennem buegangen. Musikerne er frivillige, der spiller for tips, og kun planlagte musikere må optræde.

Italian-American Museum i Los Angeles

Udvendig udsigt over El Pueblo de Los Angeles
Udvendig udsigt over El Pueblo de Los Angeles

Efter at have udforsket den mexicanske markedsplads på Olvera Street, tag til venstre ved Cesar Chavez og gå til venstre igen rundt om hjørnet til Main Street. Den første bygning på hjørnet er Italian Hall, engang centrum for det italienske samfundsliv i L. A.s Little Italy. Det er nu hjemsted for det italiensk-amerikanske museum i Los Angeles.

Hvis du vender dig om og kigger op, efter du har passeret bygningen, kan du se den bevingede baldakin, der dækker restaureringen af et vægmaleri på siden af bygningens anden etage. Malet i 1932 af David Alfaro Siqueiros, hedder det América Tropical og "indeholdt en indianer bundet til et dobbeltkors, overvundet af en imperialistisk ørn og omgivet af præcolumbianske symboler og revolutionære skikkelser." Cirka halvvejs nede af gaden lige før Sepulveda-huset ligger América Tropical Interpretive Center, hvor du kan lære mere om Siqueiros og hans arbejde samt restaureringen af vægmaleriet. Hovedindgangen er på OlveraGadeside.

Sepulveda House

Sepulveda House er et 22-værelses victoriansk hus bygget i 1887 i East Lake-stilen
Sepulveda House er et 22-værelses victoriansk hus bygget i 1887 i East Lake-stilen

Sepulveda House (1887) er nu et museum og El Pueblo Besøgscenter med fortolkningscentret for David Alfaro Siqueiros' América Tropical vægmaleri ved siden af. På den anden side ligger Jones-bygningen, som plejede at være maskinforretninger. Det meste af det, du kigger på, er gade-forsiden - som nu er bagsiden af bygningerne, der viser deres forretningsside på Olvera Street. Der er indgang til besøgscentret fra Olvera Street-siden gennem en korridor nær Casa Flores Imports, overfor El Paseo Restaurant.

Nuestra Señora Reina de Los Angeles

La Iglesia de Nuestra Señora la Reina de Los Ángeles, Los Angeles, Californien
La Iglesia de Nuestra Señora la Reina de Los Ángeles, Los Angeles, Californien

Også kendt som La Placita og Old Plaza Church, dette er den ældste kirke i Los Angeles og den eneste bygning ved El Pueblo, der altid har været brugt til sit oprindelige formål. Det første kapel blev bygget i 1784, men det blev beskadiget i et jordskælv. Den nuværende kirke blev indviet i 1822, men den fik også jordskælvsskader og blev genopbygget i 1861. Kirken er en aktiv sogn i det romersk-katolske ærkebispedømme i Los Angeles.

Fortsæt til 11 af 13 nedenfor. >

LA Plaza de Cultura y Artes

Plaza House og Vickrey-Brunswig Building på LA Plaza de Cultura y Artes
Plaza House og Vickrey-Brunswig Building på LA Plaza de Cultura y Artes

LA Plaza de Cultura y Artes, som er et museum om mexicanernes historie og bidrag og mexicansk kultur i LosAngeles, indtager to historiske bygninger på Main Street nær La Placita Old Plaza Church. Det to-etagers Plaza House blev bygget i 1883 som en del af Garnier-blokken af franskmanden Philippe Garnier. Det nederste niveau har været optaget af en række butikker, saloner og restauranter.

Den fem-etagers Vickrey-Brunswig-bygning ved siden af blev bygget i 1888 til at huse Eastside Bank. Det blev købt af F. W. Braun Drug Company i 1897 til dets farmaceutiske engrosvirksomhed og overtaget i 1907 af en af partnerne, Lucien Napoleon Brunswig, som blandt andre betydelige renoveringer tilføjede sit navn til toppen af bygningen. I 1930 blev bygningen købt af amtet Los Angeles og brugt til forskellige kontorer, herunder et retshus og kriminallaboratorium.

Begge bygninger led skade fra jordskælv og brande og stod tomme i årtier, før de blev fuldstændig eftermonteret og renoveret til deres nuværende brug som museum.

Fortsæt til 12 af 13 nedenfor. >

Pico House

Pico House på Olvera Street i den ældste del af Los Angeles centrum, Californien
Pico House på Olvera Street i den ældste del af Los Angeles centrum, Californien

På Plaza-siden af gaden kan du se Pico House, som er et storslået hotel, der åbnede i 1870 af Pio Pico, den sidste guvernør i mexicanske Californien. På hovedgadesiden af Pico House støder det op til Merced Theatre (1870), et af L. A.s ældste teatre; og Frimurersalen (1858), som efter forskellige andre anvendelser gennem årene igen er en aktiv frimurersal og hjemsted for L. A. City Masonic Lodge 841. Den bruges i øjeblikket som en særlig begivenhedmellemrum.

Fortsæt til 13 af 13 nedenfor. >

Las Angelitas del Pueblo

The Old Plaza Firehouse på Olvera Street i Los Angles
The Old Plaza Firehouse på Olvera Street i Los Angles

Rundt om hjørnet vender den modsatte side af det gamle hotel ud mod kontorerne i Las Angelitas del Pueblo (Puebloens små engle) i Hellman-Quon-bygningen mellem brandhuset og Chinese American Museum. Las Angelitas består af en gruppe frivillige docents, som udfører gratis 50-minutters rundvisninger på det historiske sted El Pueblo. Deres kontor omfatter også udstillinger og bruges nogle gange til workshops under El Pueblo-begivenheder.

Anbefalede: