H.R. MacMillan Space Centre: En komplet guide

Indholdsfortegnelse:

H.R. MacMillan Space Centre: En komplet guide
H.R. MacMillan Space Centre: En komplet guide

Video: H.R. MacMillan Space Centre: En komplet guide

Video: H.R. MacMillan Space Centre: En komplet guide
Video: Part 5 - Dracula Audiobook by Bram Stoker (Chs 16-19) 2024, Kan
Anonim
H. R. MacMillan Space Center
H. R. MacMillan Space Center

H. R. Macmillan Space Center bringer optimismen fra rumkapløbet fra 1960'erne til live gennem udstillinger, et planetarium og et observatorium, og er en af Vanier Parks største turistattraktioner. Beliggende i maleriske omgivelser ved havet i Kitsilano, Vancouvers afslappede hippyagtige kvarter, er Centret let tilgængeligt fra Vancouvers centrum.

Historie

Kun 15 minutters gang fra Downtown Vancouver har den usædvanlige bygning i UFO-stil været en del af Kitsilanos havnefront siden 1960'erne. Filantrop og tømmermagnat H. R. MacMillan forærede Planetarium Theatre til byen den 28. oktober 1968 for at fejre rumudforskningens æra. I 1997 åbnede et nyt udstillingsgalleri og et demonstrationsteater for at udvide bygningen til dens nuværende inkarnation som H. R. MacMillan Space Centre.

Hvad kan du forvente

Det er nemt at få øje på det futuristisk udseende Space Center, som selv i dag ligner et rumskib fra en anden dimension. Centret har bevaret retrocharmen fra sine optimistiske rødder fra 1960'erne og er et populært weekendforkælelse for lokale børn og kan have travlt med skolegrupper i løbet af ugen. Selvom det ikke er det mest højteknologiske rummuseum i verden, er der noget smukt nostalgisk over centret.

Indefra vil dufind et fascinerende kig på alt det rumrelaterede, og ved siden af rumcentret vil du opdage Gordon MacMillan Southam Observatory, som er åbent lørdag aften fra kl. 19.30. indtil 23.30 med entré ved donation. Det har et halvmeters Cassegrain-teleskop til at fremvise Vancouvers himmel og forhåbentlig se planeter, måner og stjernehobe. Personale er klar til at hjælpe dig med at fortolke det, du ser, og fortælle dig mere om den fantastiske astronomi, der kan opdages over byen.

Ting at gøre

De fleste udstillinger er ideelle for alle aldre, selvom den anbefalede alder for at forstå de levende videnskabelige shows er 6 år og ældre. Der er masser af udstillinger til at fylde en halv til hel dags sjov på Space Centre. Planetarium Star Theatre viser utrolige skildringer af planeter, meteorregn, tåger, sorte huller, galakser og andre astronomiske vidundere. Udsendelser skifter jævnligt, så du kan vende tilbage igen og igen for at se noget anderledes.

The Cosmic Courtyard Gallery fremviser sjovt rum-tema-indhold, og nogle højdepunkter inkluderer fotooptagelsen i en rumdragt på en anden planet, chancen for at løfte en rigtig meteorit (eller i det mindste forsøge at) og din mulighed for at røre ved en 3,75 milliarder år gammel månesten (en af kun fem berørbare månesten i verden).

Besøg GroundStation Canada Theatre for levende videnskabs- og rumshows, der dækker alt fra geologi til astronomi, meteoritter og overlevelse på Mars. Aldersforslag gælder afhængigt af showet, men de fleste er egnede til alderen 6 og opefter.

Facilities

Ud over pædagogiske gruppebesøg tilbyder rumcentret også overnatningseventyr og er vært for særlige begivenheder. Kosmiske fødselsdagsfester kan også arrangeres til en fejring med rumtema. Bryllupper kan også arrangeres, hvis du planlægger et destinationsbryllup!

Sådan kommer du dertil

False Creek Ferries sejler små både fra Granville Island og Aquatic Center (nær Burrard Bridge), der ankommer til Vanier Parks ponton tæt på Space Centre. Busser kører også langs Cornwall Avenue, og parkering er tilgængelig ved Space Center og Maritime Museum. Bus 2 og 32 stopper inden for fem minutters gang fra centrum.

Gå eller cykl langs strandvolden for at nå Space Center via pedalkraft. Space Center ligger fem minutters gang fra Kitsilano Beach, 10 minutters gang fra Granville Island eller 15 minutters gang fra Downtown.

Planlæg dit besøg

Daglige åbningstider er 10.00 til 17.00, med aftentimer om lørdagen, inklusive Planetarium-shows kl. 19.30. og kl. Observatoriets åbningstider er 19.30. indtil 23.30. Adgang for voksne er $18 (i alderen 19-54), seniorer (over 55) og unge (12-18) er $15, børn 5 til 11 er $13, og under 5 år er gratis adgang.

Dagtimer inkluderer et Planetarium Star Theatre Show plus ubegrænset adgang til GroundStation Canada Theatre og Cosmic Courtyard Gallery. Aftenadgang koster $13 (voksne), $10 (ungdom og seniorer) og $8 for børn over 5 og inkluderer et Planetarium Star Theatre Show og et observatoriebesøg. Kun observatorium adgang er ved donation.

Anbefalede: