Amsterdam Cykelsikkerhedstips til turister
Amsterdam Cykelsikkerhedstips til turister

Video: Amsterdam Cykelsikkerhedstips til turister

Video: Amsterdam Cykelsikkerhedstips til turister
Video: Nothing But Thieves - Amsterdam (Official Video) 2024, Kan
Anonim
Cyklister i Centrum District
Cyklister i Centrum District

Cykling i Amsterdam er en typisk hollandsk oplevelse, og det er langt den mest populære og mest effektive måde at komme rundt på. Men Amsterdams vanvittige strøm af trafik og forvirrende gader kan skræmme besøgende på to hjul. Læs disse tips til at holde dig selv og din cykel sikker, før du hopper på din cruiser.

1) Vide, hvor du skal køre

Amsterdams 400 km (249 miles) af cykelstier og stier (fietspaden) gør bycykling sikker. De løber norm alt langs de rigtige sider af gaderne. Nogle tovejsbaner er kun på den ene side. De har typisk hvide streger og cykelsymboler malet på vejen eller på den rødlige sti.

Amsterdam-trafik bruger den højre side af vejen, og dette inkluderer cykler. Mange gader i det historiske centrum og langs kanaler har slet ikke cykelstier. Bare kør med trafikken her, eller bliv til højre for at lade bilister passere. Store biler og lastbiler følger norm alt efter dig.

2) Vær opmærksom på skiltene

Amsterdam har mange skilte og signaler designet specielt til cyklister. Nogle vigtige omfatter:

  • Cykeltrafiklys : Disse lys lyser rødt, gult og grønt i form af en cykel ved de fleste større vejkryds. Adlyd dem. Sporvogne og anden trafik har deresegne lys, der ikke altid stemmer overens. Brug lyskrydset beregnet til biler, når der ikke findes et cykellys.
  • Designeret cykelsti/rute: Dette er et rundt skilt med en blå baggrund og en hvid cykel. Det angiver en cykelsti eller rute.
  • Bikes/Scooters Undtaget: Et skilt med ordet uitgezonderd ("undtagen") og et cykel-/scootersymbol betyder, at cyklister er undtagelsen fra den ellers opslåede trafikregel. For eksempel betyder et rundt, rødt skilt med en hvid streg ingen adgang. Motorcyklister har adgang, hvis det hvide, rektangulære uitgezonderd-skilt også er til stede.

3) Giv ret til vige

Giv altid forkørselsret til sporvogne fra enhver retning. Lyt efter det karakteristiske klang fra deres klokker.

Som for alle andre køretøjer og cykler, giv forkørselsret til trafik, der nærmer sig fra højre. Trafik, der kommer fra din venstre side, bør give dig ret til forkørsel. Taxaer og busser flytter ofte grænserne for denne regel, så vær forsigtig, når de nærmer sig.

4) Glem ordsproget "When in Rome…"

Lokale Amsterdam-cyklister har en tendens til at ignorere rødt lys. De tager venner bag på deres cykler. De kører på fortovene. De lyner uden varsel forbi andre motorcyklister. De bruger ikke lys om natten, hvilket er lovpligtigt. De chatter på telefoner, mens de væver sig gennem menneskemængder. De skal ikke efterlignes!

5) Brug dine hænder

Brug håndsignaler, når du skifter kurs. Bare peg i den retning, du vil gå. Dette vil lade bilister og andre motorcyklister vide, om de skal give efter eller ikke give dig videreside.

Når du er i tvivl ved vejkryds, så stig af. Der er intet g alt i at stå af cyklen og gå gennem travle områder.

6) Bliv ikke fastlåst i et hjulspor

Styr uden om sporvognsskinner -- de har den helt rigtige størrelse til at sluge cykeldæk. Hvis du skal krydse sporene, og du vil på et tidspunkt, så gør det i en skarp vinkel. Mange foreslåede cykelruter er sporvognsfri.

7) Vær en defensiv motorcyklist

Du kender måske vejreglerne, men det betyder ikke, at alle gør det. De mest udbredte forhindringer, du vil støde på på en cykel, er fodgængere. De går ubevidst på cykelstier og krydser gader uden at kigge. Hold øje med dem, og brug din klokke til at få deres opmærksomhed.

Til min forfærdelse er scootere altid ind og ud af cykelstierne. De suser forbi og skræmmer du-ved-hvad ud af cyklister. Når du hører dem komme med deres gennemtrængende højlydte udstødningssystemer, så bliv til højre og lad dem komme forbi.

8) Lås den, når du forlader den

Lad aldrig en cykel stå ulåst, ikke engang i et minut. Cykeltyveri i Amsterdam er et problem, men det kan undgås.

Lås din cykel til en permanent struktur som et cykelstativ, en stang eller en bro med en tung kæde eller U-lås. Sæt altid låsen gennem rammen og forhjulet. Lås også den geniale lille enhed, der immobiliserer baghjulet. De fleste udlejningsbutikker tilbyder begge dele.

Se efter skilte, der siger Hier geen fietsen plaatsen -- "Placer ikke cykler her." Hvis du ignorerer dem, kan din cykel blive konfiskeret.

9) Keep It Movin' and Clear the Way

Prøv at holde trit med andre motorcyklister. Du må køre to på linje, så længe dit tempo ikke holder trafikken op.

Stop aldrig helt i cykelstien eller på gaden. Når du går med din cykel, skal du gøre det på fortove eller fodgængerområder.

10) Brug et kort

Ikke alle Amsterdams gader er beregnet til cyklister, så "winging it" uden en ruteplan kan være ineffektivt og farligt. Brug et kort.

De fleste udlejningsbutikker har grundlæggende bykort/ruter, men disse er en smule begrænsede. Stærkt anbefalet er Amsterdam op de fiets - kortet "Amsterdam på cyklen". Den er tilgængelig på Amsterdams turistkontorer og viser foreslåede cykelruter, områder lukket for cyklister, cykelværksteder (vigtigt for lejligheder), sporvognslinjer og endda museer og populære attraktioner. Det dækker hele Amsterdam fra nordlige øer til sydlige forstæder.

Anbefalede: