Den komplette guide til lufthavne på Maui

Indholdsfortegnelse:

Den komplette guide til lufthavne på Maui
Den komplette guide til lufthavne på Maui

Video: Den komplette guide til lufthavne på Maui

Video: Den komplette guide til lufthavne på Maui
Video: Цигун для начинающих. Для суставов, позвоночника и восстановления энергии. 2024, April
Anonim
Hana lufthavn på Maui
Hana lufthavn på Maui

I denne artikel

Den hawaiianske ø Maui betjenes af tre separate lufthavne, som hver tilbyder forskellige oplevelser. Udover øens største lufthavn, Kahului Lufthavn i det nordlige Maui, er der to mindre pendlerlufthavne placeret på Maui: Kapalua Lufthavn (JHM) på øens vestside og Hana Lufthavn (HNM) på øens østside. Det er omkring 45 minutters kørsel (uden trafik) fra Kahului Lufthavn til nogle af de mere populære turistområder på øen, såsom Kaanapali og Lahaina. Af denne grund vælger mange rejsende at flyve til de mindre Kapalua-lufthavne for at skære ned på pendlertiden.

Mens Kapalua- og Hana-lufthavnene er ekstremt små, kan rejsende, der flyver ind i dem, undgå nogle af de negative dele af større lufthavne, såsom lange køer og store menneskemængder. Personer med mobilitetsproblemer bør dog være opmærksomme på, at fly ankommer på asf alten, og passagerer går fra borde via trapper i både Kapalua Lufthavn og Hana Lufthavn. Når du planlægger din rejse, er det bedst at kende fordele og ulemper ved at flyve til hver. Denne praktiske guide fortæller dig alt, hvad du behøver at vide.

Kahului Lufthavn

  • Location: Kahului i det nordlige Maui
  • Bedst hvis: Du ankommer fra udlandet.
  • Undgå hvis: Du bor i Kaanapali eller Hana og ikke har noget imod at flyve med et mindre fly.
  • Afstand til centrum af Lahaina: 24 miles eller omkring 40 minutter uden trafik. En taxa fra lufthavnen til centrum af Lahaina ville koste op mod $90, men en shuttle vil kun koste omkring $30 pr. person.

Kahului er den næst travleste lufthavn i staten, der tilbyder fly både til udlandet fra fastlandet i USA og mellem øerne. Det er også hovedlufthavnen for Mauis rejsearrangører til flyrejser og helikopterture. Der er flere muligheder for spisning og shopping i lufthavnen samt offentlig parkering, internettjenester, pengeautomater, taxaer og otte forskellige biludlejningsfirmaer på ejendommen. Lufthavnen ligger ud for Hana Highway på Airport Road.

Et af de største spørgsmål, som besøgende har om lufthavnen i Kahului, er, hvorfor lufthavnskoden er "OGG." Det er faktisk opkaldt efter en berømt flyselskabspilot ved navn Jim Hogg, der arbejdede som Chief Pilot for Hawaiian Airlines i 1940'erne. Da lufthavnen åbnede, havde Hogg fløjet så mange testflyvninger til Maui, at staten besluttede at opkalde anlægget efter ham.

Hana Lufthavn

  • Location: Northern Hana på østsiden af Maui
  • Bedst hvis: Du bor i Hana eller ønsker at udforske Haleakala National Park.
  • Undgå hvis: Du ikke har planer om at leje en bil.
  • Afstand til centrum af Lahaina: 70 miles eller 2,5 timers kørsel.

Hana Lufthavn ligger omkring tremiles nordvest for byen Hana ud for Hana Highway på Alalele Place. Ligesom Kapalua betjener den kun pendler, uplanlagt lufttaxi og generelle luftfartsaktiviteter (såsom ture) gennem en enkelt landingsbane. De eneste kommercielle flyselskaber, der flyver til Hana Lufthavn, er Makani Kai Air og Mokulele Airlines.

Hana er et smukt sted, og omdrejningspunktet for den populære turist-roadtrip kendt som Road to Hana, men det er også ret isoleret. På grund af dette, flyv ikke til Hana Lufthavn, medmindre du planlægger at blive i Hana by eller det omkringliggende område. Du vil finde offentlig parkering, toiletter og salgsautomater til rådighed, men der er ingen taxatjenester, offentlig transport eller biludlejningsfirmaer. Forudaft alte shuttles kan bestilles gennem udvalgte selskaber og nogle få rejsearrangører.

Kapalua Lufthavn

  • Location: Northern Lahaina på den vestlige side af Maui
  • Bedst hvis: Du bor i Lahaina eller Kaanapali.
  • Undgå hvis: Du flyver fra udlandet.
  • Afstand til centrum af Lahaina: Seks miles eller omkring 15 minutters kørsel. En taxa ville koste mellem $30 og $40.

Kapalua Lufthavn var en privat facilitet indtil 1993, da den blev erhvervet af staten. En-bane-lufthavnen understøtter udelukkende kommercielle propelluftfartsselskaber og pendler- eller taxafly. Den brede offentlighed kan kun flyve til JHM via små passagerfly gennem lok alt drevne Mokulele Airlines, Ohana (drevet af Hawaiian Airlines) eller Makani Kai Air. Der er ingen spise- eller indkøbsmuligheder, men det er deroffentlige toiletter, pengeautomater, parkering og salgsautomater til rådighed for drinks, snacks og aviser.

Lufthavnen ligger på Akalele Street ud for Honoapiilani Highway. Der er ingen biludlejningsfaciliteter i Kapalua Lufthavn, men de store biludlejningsfirmaer på øen tilbyder tjenester i lufthavnen fra nærliggende faciliteter, så tal med dit udlejningsfirma, før du bestiller en bil for at sikre, at de kan sørge for transport. For landtransport er der flere rejseselskaber, der henter i Kapalua end Hana, samt pendulkørsel og taxaer.

Anbefalede: