Yangmingshan National Park: Den komplette guide

Indholdsfortegnelse:

Yangmingshan National Park: Den komplette guide
Yangmingshan National Park: Den komplette guide

Video: Yangmingshan National Park: Den komplette guide

Video: Yangmingshan National Park: Den komplette guide
Video: Sakura Season in TAIWAN! 🌸🍃 (Yangmingshan National Park) 2024, Marts
Anonim
Yanmingshan National Park
Yanmingshan National Park

I denne artikel

Yangminshan National Park, der anses for at være et af de bedste vandresteder i Taiwan såvel som en af de første stille byparker i verden, er en af landets travleste nationalparker af en grund. Besøgende kan nyde det bjergrige terræn med flere vandrestier, varme kilder og kirsebærblomster. Ud over alt dette har parken 1.400 unikke plantearter og er hjemsted for Mount Qixing, Taiwans højeste sovende vulkan.

Denne guide vil fortælle dig alt, hvad du behøver at vide for at besøge Yangmingshan National Park.

Bedste vandreture og stier

Med et bredt netværk af godt afmærkede korte og lange stier tilbyder Yangminshan noget for enhver smag. Her er nogle af de mest populære stier, men det kan varmt anbefales at hente et kort på turistinformationskontoret og finde den bedste rute for dig.

  • Qixing Main Peak: Qixing, også kendt som Seven Star Mountain, er den højeste top i nationalparken. Som sådan er dette en af de mest populære stier på grund af den storslåede udsigt over parken fra toppen. Dette tager omkring fire timer og er velegnet til personer med gennemsnitlig kondition, og det er et godt valg, hvis du har en dag i parken og ønsker at få mest muligt ud af det.
  • MonterZhugao Trail: Dette er en kort vandretur, der forgrener sig fra den runde Qingtiangang-sti. Den passerer gennem eng og blomster med en stensti til toppen, der tilbyder 360-graders udsigt over parken. Denne begyndervenlige gåtur bør tage omkring en time
  • Erzihping Trail: For alle, der leder efter en blid gåtur for at nyde parkens skønhed og natur, har dette rekreationsområde en træplankesti, der fører dig rundt i området omkring parken dam med picnicområder og faciliteter, der gør det til en perfekt mulighed for familier.
  • Mount Datun Three Peaks: Mount Datun, et vulkansk bassin, kendt som Datun Nature Park, giver en værdig udfordring for folk med gennemsnitlige konditionsniveauer på en tør dag. At vandre de tre toppe (vest, syd og hoved) vil tage omkring seks timer, og du vil blive behandlet med synet af. Qing Tian-templet i slutningen. Dette spor bliver glat, når det er vådt og bør kun prøves af selvsikre vandrere i dette tilfælde.

Hvor skal man campere

Vildcamping er ikke tilladt i Taiwan, så du bliver nødt til at reservere en plads på en udpeget campingplads. Det mest bekvemme sted at campere i Yamingshan National Park er Jingshan Recreation Area, som har hytter samt pladser til at slå telt op og faciliteter. Med nem adgang til stier og Jinshan varme kilder er dette et bekvemt sted at få adgang til parken og nyde den omkringliggende natur.

Sølvgræs blomstrer ved solnedgang med Mount Datun i baggrunden i Yangmingshan, Taiwan
Sølvgræs blomstrer ved solnedgang med Mount Datun i baggrunden i Yangmingshan, Taiwan

Ting at gøre i nærheden

Hovedaktiviteten i Yangmingshan National Parkvandrer langs sine mange stier. Der er dog masser af attraktioner i nærheden, som er et besøg værd før eller efter din tid i Yangmingshan.

  • Besøg Bamboo Lake: Også kendt som Zuzihu Hu, denne sø er let tilgængelig ved at tage den cirkulære 108 bus og stå af ved Hutian Bridge, før du følger skiltene til søen. Fundet i bassinet af tre bjerge (Datun, Qixing og Xianguanyin), blev søen dannet af et vulkanudbrud. Turen er naturskøn med frodig vegetation, og der er masser af restauranter og caféer at slappe af på undervejs.
  • Rundvisning i National Palace Museum: The National Palace Museum indeholder verdens største samling af kinesiske kunstskatte i et vidtstrakt kompleks, og er mellem Taipei og Yangminshan National Park og et must -besøg.

  • Slap af i den varme kilde i Beitou Thermal Valley: Beitou er en fantastisk hjemmebase for at besøge parken og et wellness-område, der skal besøges. Dette geotermiske område, også kendt som Hell Valley, har en lukket svovlkildesø, som bølger damp op i himlen, samt offentlige og private bade på hoteller og kroer i området, hvor du kan slappe af og lade op i.

Sådan kommer du dertil

Yangminshan er let tilgængelig via offentlig transport fra Taipei. Der er en række busser, der vil tage dig dertil, eller du kan tage metrotoget til Jiantan Station. Ved afkørslen kan du tage shuttlebus S15 eller S17 til Yangmingshang National Park. Det vil tage omkring 15 minutter at gå fra busterminalen til besøgscenteret.

Der er også den cirkulære shuttlebus 108, som kører rundt om de vigtigste attraktioner i parken, hvilket gør det nemt at se højdepunkterne uden at gå til hver enkelt.

Hvor skal man bo i nærheden

  • Grand View Resort Beitou: Nyd de varme kilder og restauranter i Beitou lige uden for døren med nem adgang til bjergene med bus. Dette hotel er designet af den berømte arkitekt Li Zuyuan (designer af Taipei 101) og blander moderne design med traditionelt bindingsværksinteriør for at skabe en afslappende atmosfære. Spa-faciliteter er tilgængelige på stedet samt en bar og loungeområde.
  • Silk Valley SPA Resort: Dette er et rustikt gemmested lidt over 5 miles fra Yangminshan National Park, hvilket betyder, at du nemt kan få adgang til stierne ved at tage en taxa eller bus. Alle værelser har egen balkon og adgang til sauna og spa. Gæsterne kan også nyde andre naturbaserede aktiviteter såsom fiskeri og nyde de hjemmelavede måltider, der serveres på stedet.
  • Finders Hotel: Kun ti minutters gang fra bus- og togstationen, dette er ideelt, hvis du gerne vil have base i Taipei og have nem adgang til udflugter af byen, såsom Yangminshan National Park. Med en 24-timers reception er det praktisk at komme sent tilbage fra vandreture og ligger i hjertet af Taipeis shopping og populære restauranter.

Tips til dit besøg

  • Hent et nemt kort fra enhver metro- eller togstation. Du vil være i stand til at fylde dette op og bruge det på busser, metro og tog rundt om i Taiwan og endda betale for varer fra butikker.
  • Det er detvigtigt at holde sig til de afmærkede stier for at undgå stød på giftige slanger fundet i regionen.
  • Adgang til parken er gratis, og butikken tager debet- og kreditkort, men det er værd at have nogle kontanter med for en sikkerheds skyld.
  • Medbring masser af solcreme, væsker og snacks med dig, da der ikke er faciliteter efter hovedmuseet og butikken. Du bør også pakke en vindjakke til brisen på bjergene og myggemiddel.
  • For at undgå menneskemængder, prøv at besøge i løbet af ugen, hvor parken er meget mere stille.
  • Hvis du er faret vild eller har brug for hjælp, så ring 1-1-9 på din mobiltelefon til nødtjenester

Anbefalede: