10 bedste ting at gøre i Ketchikan, Alaska
10 bedste ting at gøre i Ketchikan, Alaska

Video: 10 bedste ting at gøre i Ketchikan, Alaska

Video: 10 bedste ting at gøre i Ketchikan, Alaska
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, April
Anonim
Ketchikan
Ketchikan

Ketchikan kaldes ofte "Porten til det sydøstlige Alaska", da det er den sydligste by på Inside Passage. Krydstogtskibe mellemlander ofte i Ketchikan som enten den første eller sidste anløbshavn på Alaska krydstogter.

I 1900 var Ketchikan et fisker- og skovhugstsamfund, og nu bor de 13.000 helårsbeboere i byen langs en 10-mils strækning af havnefronten, der er snævert spredt langs Tongass Narrows. I dag er byen fyldt med turister, der kommer til Ketchikan for at fiske, vandre, sejle i kajak, shoppe, lære om den oprindelige kultur eller udforske Tongass National Forest eller Misty Fjords National Monument.

Take to the Skies

Ketchikan luftfoto fra fly
Ketchikan luftfoto fra fly

Hvis du har kort tid i Ketchikan, er den hurtigste måde at se den mest spektakulære udsigt på fra luften. Flere flightseeing-ture opererer ud af Ketchikan, og fragter passagerer gennem skyerne for at få et overblik over fjordene og gletsjersøerne. Ture kan typisk vare alt fra 30 minutter til halvanden time, og du kan lette lige fra vandet på et flyvefly eller hoppe i en helikopter.

Snorkel i tidevandsbassinerne

Snorklere udforsker tidevandsbassinerne i Ketchikan Alaska
Snorklere udforsker tidevandsbassinerne i Ketchikan Alaska

Dette er din chance for at tjene noget seriøstlivsvarige pralerettigheder, for hvor mange mennesker kender du egentlig, der ville snorkle i Alaska? Snorkel Alaska giver mulighed for at iføre sig en våddragt og få et kig ind i undervandsverdenen i Inside Passage, som er fyldt med havliv. Et varmt brusebad og en kop kakao venter på dig efter denne spændende oplevelse.

Få en lektion i Southeast Alaska Discovery Center

Southeast Alaska Discovery Center Ketchikan
Southeast Alaska Discovery Center Ketchikan

U. S. Forest Service's Southeast Alaska Discovery Center ligger på Mill Street i downtown Ketchikan. Det byder på udstillinger og interaktive udstillinger om områdets land, mennesker og kultur. Museet fokuserer på natur- og kulturhistorien i Tongass National Forest, med udstillinger, der giver dig en fornemmelse af de historiske fiskerlandsbyer og giver indsigt i, hvordan Tongass-kulturen overlever i lokalsamfundene. Om sommeren leder rangers guidede gåture.

Imagine Old Town Ketchikan at Dolly' House Museum

Dolly's House Museum set på Creek Street i Ketchikan Alaska
Dolly's House Museum set på Creek Street i Ketchikan Alaska

En af de ældste bygninger i Ketchikan er Dolly's House Museum. Dolly Arthur var Ketchikans mest berømte "frue", og det indre af huset ser meget ud, som det gjorde i 1920'erne. Selvom emnet for denne historiske "salon" måske ikke er børnevenligt, tilbyder museet et unikt kig på forbudets æra, og besøgende vil få en chance for at kigge ind i Dollys hemmelige spiritusskab og se billeder af den bedste dame selv og de andre kvinderaf Ketchikans red-light district.

Indtil 1953 var den historiske Creek Street beklædt med bordeller, der frekventeredes af skovhuggere og fiskere, der arbejdede i Ketchikan. I dag er mere end 30 trærammehuse bygget på pæle langs åen renoverede restauranter, butikker og kunstgallerier.

Besøg Misty Fjords National Monument

Tracy Arm Fjord
Tracy Arm Fjord

Misty Fjords National Monument ligger omkring 20 miles fra Ketchikan og kan kun nås med vandflyver eller båd. Den 2,3 millioner hektar store park er fantastisk med massive gletsjerklipper og afsondrede bugter. Parken er ofte tåget, med dens toppe dækket af skyer, hvilket giver den en mystisk atmosfære. Små skibe, der sejler fra Ketchikan, inkluderer ofte en dag i parken, men dens smalle fjorde er utilgængelige for de større krydstogtskibe.

Lær om totems og Tlingit-kulturen

Totempæle lå på jorden i Totem Bight State Historical Park i Ketchikan, Alaska
Totempæle lå på jorden i Totem Bight State Historical Park i Ketchikan, Alaska

Ketchikan er berømt for sine mange totems, og besøgende har mange muligheder for at se dem enten færdige eller blive udskåret. Totem Heritage Centre ligger i nærheden af City Park og omkring en mile eller deromkring fra centrum. Det rummer en samling af over 30 originale, urestaurerede totems fra landsbyerne Tlingit og Haida, hvoraf de fleste er fra det 19. århundrede.

Saxman Village ligger omkring 5 miles syd for Ketchikan og har en imponerende samling af totems og et fælleshus i cedertræ. Besøgende kan lære om Tlingit-kulturen gennem sange, danse og historier. Totemskærere er ofte på arbejde i landsbyen, ognative art er til salg i butikkerne. Totem Bight State Park omkring 10 miles nord for Ketchikan ligger i smukke omgivelser og blev finansieret af CCC i 1930'erne. Den har adskillige totems med gode fortolkningstegn, men ingen udskærere på stedet.

Gå rundt i historiske ketchikan

Fugleperspektiv på det historiske boligkvarter i Ketchikan Alaska
Fugleperspektiv på det historiske boligkvarter i Ketchikan Alaska

Selvom krydstogtskibe tilbyder fascinerende udflugter omkring Ketchikan, foretrækker nogle besøgende måske at tage et kort og tage en vandretur rundt i byen. Ketchikan Visitors Bureau leverer kort på dens bekvemme beliggenhed ved havnefronten på den anden side af gaden fra det historiske "Welcome to Ketchikan"-skilt, hvis original først buede over Mission Street i 1920'erne.

Ketchikan har to selvguidede vandreture. Den første er vandreturen i centrum, som tager omkring to timer eller mere, afhængigt af hvor mange gange du stopper for at shoppe eller tage billeder. Denne vandretur dækker parker, museer, kirker og historiske centrumområder som Creek Street. Det starter ved besøgscentret og slutter lige på den anden side af tunnelen ved Casey Moran Harbor.

Den anden tur starter ved Harbour View Park (nær slutningen af downtown-turen) og fortsætter for det meste langs havnefronten. Denne tur er længere og tager mindst to og en halv time, forbi historiske hjem og virksomheder.

Gå på vandretur

Vandrestien til Deer Mount uden for Ketchikan by (Alaska)
Vandrestien til Deer Mount uden for Ketchikan by (Alaska)

Ketchikan har flere fremragende vandrestier, herunder entil toppen af det nærliggende Deer Mountain. Denne 2,5-mile vandretur går 2.500 fod op til toppen og giver en fremragende udsigt over Ketchikan. Rainbird Trail starter over Third Avenue bypass og tilbyder også fantastiske udsigter. Andre stier omfatter to i Ward Lake Recreational Area, 7 miles nord for Ketchikan: Ward Lake Trail, en let gåtur langs en naturskøn strøm; og Perseverance Trail, som fører dig ind i regnskoven.

Beundre kunst i Scanlon Gallery

Scanlon Gallery & Custom Framing
Scanlon Gallery & Custom Framing

Som det ældste galleri i Alaska har Scanlon Gallery en lang historie med at støtte og præsentere lokale talenter. Galleriet blev grundlagt i 1972 og fremviser originale værker inden for en række forskellige discipliner, herunder maleri, fotografi, træværk, skulpturer, keramik, kunstbøger og smykker. Gavebutikken er vært for et bredt udvalg af bøger, der dykker ned i historien om kunstnere født i staten og et udvalg af søde memorabilia, der vil være en fantastisk souvenir.

Hit the Water

To kajakroere nyder seværdighederne i Ketchikans historiske Creek Street ved at padle Ketchikan Creek
To kajakroere nyder seværdighederne i Ketchikans historiske Creek Street ved at padle Ketchikan Creek

Ketchikan er ligesom hele Alaska en drømmedestination for dem, der elsker udendørs aktiviteter. Selvom laksefiskeri er konge i sommermånederne, er helleflynderfiskeri også populært. Flere lokale outfitters kan sætte dig op med en båd og guide. Hvis du foretrækker at lade fisken ligge i vandet, er kajaksejlads en smuk, rolig måde at se det sydøstlige Alaska på, og der er mange steder at booke kajakture rundt i byen.

Som det er almindeligt irejsebranchen, blev forfatteren forsynet med gratis tjenester til anmeldelsesformål. Selvom det ikke har påvirket denne anmeldelse, tror TripSavvy på fuld offentliggørelse af alle potentielle interessekonflikter. For flere oplysninger, se vores etiske politik.

Anbefalede: