Den komplette guide til Wupatki National Monument

Indholdsfortegnelse:

Den komplette guide til Wupatki National Monument
Den komplette guide til Wupatki National Monument

Video: Den komplette guide til Wupatki National Monument

Video: Den komplette guide til Wupatki National Monument
Video: Den komplette guide til spildesigner 2024, April
Anonim
røde stenruiner af Wuptaki National Monument
røde stenruiner af Wuptaki National Monument

I denne artikel

Engang den højeste, største og måske endda rigeste pueblo i regionen husede Wupatki op til 100 mennesker i det nordlige Arizona. Derefter, i cirka 1085 e. Kr., brød den nærliggende Sunset Crater Volcano ud og dækkede regionen med lavapellets, hvilket gjorde den beboelig. Tvunget til at forlade Wupatki, flyttede de gamle puebloanere, der kaldte det hjem, videre. Hundreder af år senere opdagede ranchere, der rejste gennem området Wupatki og andre pueblos i området, og i 1924 etablerede præsident Calvin Coolidge Wupatki National Monument for at beskytte det og andre pueblos i parkens 35.422 acres.

Et besøg i Wupatki kan nemt kombineres med en tur til Sunset Crater Volcano National Monument, da de to parker deler en 34-mils sløjfekørsel fra US-89.

Ting at gøre

Al aktivitet starter ved parkens besøgscenter, hvor du kan lære om de gamle Puebloans og se artefakter. Børn kan også hente Junior Ranger-aktiviteter her. Bag besøgscentret fører Wupatki Pueblo Trail til parkens hovedruiner, den største fritstående pueblo i det nordlige Arizona.

I nærheden er Wukoki Pueblo tre etager høj og har udsigt over ørkenen hele vejen til San Francisco Peaks. Det resterendefire pueblos er flere miles nede ad vejen. Citadel og Nalakihu pueblos ser ud til at være enfamilieboliger, mens Lomaki og Box Canyon pueblos har kalksten og standstenskonstruktioner.

Wupatki Nationalmonument
Wupatki Nationalmonument

Bedste vandreture og stier

Vandreture i denne park falder i to kategorier: lette gåture og backcountry, ranger-ledede eventyr. Da du har brug for reservationer til backcountry vandreture, er de fleste mennesker begrænset til de fire lette stier, alle mindre end en halv mil. Rangers fører tre moderat udfordrende vandreture fra oktober til april på de fleste lørdage. I løbet af den første og sidste måned af denne periode kan du også reservere en plads på den anstrengende, to-dages Crack-in-the-Rock-vandring.

  • Wupatki Pueblo Trail: Den mest populære sti i parken, denne 0,5-mile lange gåtur går rundt om en 104-værelses pueblo med en boldbane og et blæsehul. Det er tilgængeligt for den naturskønne udsigt. Planlæg at bruge op til en time på dette spor.
  • Wukoki Pueblo Trail: Denne 0,2-mile sti går til en pueblo bygget på et sandstensfremspring. Tilgængelig op til bunden af stien, det tager omkring 15 minutter at udforske.
  • Opdagelsesvandringer: Disse ranger-ledede vandreture, der tilbydes nogle lørdage fra oktober til april, forlader besøgscentret ved middagstid og besøger pueblos i udlandet, ellers er forbudt for offentligheden. Reservationer er påkrævet, og gruppestørrelsen er begrænset til 12 personer. Alle tre vandreture - Kaibab House, Antelope House og East Mesa - er moderat anstrengende og tager omkring tre timer at gennemføre.
  • Crack-in-Rock: Tilgængelig i visse weekender i oktober og april, denne guidede, 18- til 20-mile rundtursvandring følger en umarkeret rute og kræver, at vandrere overnatter i baglandet. Reservationer er påkrævet, og der er et gebyr på $75. Forvent ekstreme temperaturer, vind og udfordrende terræn. Du skal også medbringe mindst en gallon vand om dagen plus din rygsæk.
Citadel Pueblo
Citadel Pueblo

Scenic Drives

Selve parken er placeret på Sunset Crater-Wupatki Loop Road, en naturskøn køretur, der begynder 12 miles nord for Flagstaff. Fra US-89, drej til højre ved skiltet til Sunset Crater Volcano National Monument. Et par kilometer inde passerer du Sunset Crater Volcano National Monument besøgscenter. Stop, hvis du har tid (se nedenfor for mere information om Sunset Crater Volcano), og vandre en af stierne her.

Ruten fortsætter forbi Kana-a Lava Flow, før den kommer ind i Wupatki National Monument. I alt snor Sunset Crater-Wupatki Loop Road sig 34 miles gennem fyrreskove, før den vender tilbage til US-89, cirka 15 miles nord for, hvor den begyndte. Uden stop tager ruten omkring en time at køre.

Sunset Crater Volcano National Monument

Før du når Wupatki, kører du forbi Sunset Crater Volcano National Monument. Dannet efter et udbrud i 1085 e. Kr., tvang krateret og det slaggdækkede landskab omkring det de gamle puebloanere, der boede i Wupatki-området, til at flytte.

På et besøg på Sunset Crater Volcano National Monument i dag kan du lære mere omvulkanen, lokal geologi og astronauterne, der trænede til månelandingen i området. Du kan se krateret fra vejen, men vandreture er den bedste måde at opleve det på. Tag den 3,4-mile Lava's Edge Trail over løs aske og ru bas alt langs Bonito Lava Flow, eller vandre den 1-mile Lava Flow omkring bunden af Sunset Crater.

Sunset Crater Volcano
Sunset Crater Volcano

Hvor skal man campere

Camping er tilgængelig i hele Coconino National Forest, som ligger meget tæt på Wupatki National Monument. Nogle af skovservicecampingpladserne lukker dog om vinteren. Bekræft, at den campingplads, du planlægger at bo på, er åben, før du går ud. Hvis den er lukket, er Flagstaff KOA åben året rundt.

  • Bonito Campground: Ved siden af Sunset Crater Volcano National Monument har denne sæsonbestemte skovservicecampingplads picnicborde, grill, bålpladser, skylletoiletter og drikkevand. Der er ingen tilslutninger. Der opkræves et gebyr på $26 per nat for de 44 campingpladser, som er tilgængelige efter først-til-mølle-princippet.
  • Cinder Hills Dispersed Camping: Hvis du ikke har noget imod spredt camping, er dette naturskønne rekreationsområde nær Sunset Crater Volcano en god mulighed, især hvis du har en off-highway køretøj. Pas på, jorden er dækket af vulkansk slagg, som sætter sig fast i dine sko og spores i dit telt/trailer. Der opkræves intet gebyr for at bo her.
  • Flagstaff KOA: Denne familievenlige KOA i den vestlige udkant af Flagstaff har 200 ledige campingpladser plus telte og hytter. Faciliteterne inkluderer gratisWi-Fi, vaskeri, skylletoiletter, brusere, en hundepark, cykeludlejning og vandrestier. Forvent at betale mindst $45 per nat for en teltplads om sommeren.

Hvor skal man bo

Flagstaff er den by, der er tættest på Wupatki og har en række fremragende hoteller, lige fra budget til luksushoteller. Book overnatning i forvejen, hvis du kan. Forældre og skovhuggerfans fylder byen i weekenden for at se Northern Arizona University-kampe, mens fønikerne kommer om sommeren for at undslippe varmen.

  • Little America: Beliggende lige ved I-40 på 500 acres af privat skov, er Little America det eneste AAA Four Diamond-hotel i Flagstaff. Selvom det er et af områdets bedste hoteller, har det en streng politik uden kæledyr.
  • Drury Inn & Suites Flagstaff: Ud over gratis morgenmad tilbyder dette kædehotel nær universitetet gæsterne tre gratis drinks og mad i baren fra 5.30 til 7: 30 kl. Madindstillingerne kan være betydelige; tænk pasta, tacos og bagte kartofler.
  • Hotel Monte Vista: Efter en dag i Wupatki er dette historiske hotel en god base for at udforske centrum af Flagstaff til fods. Værelserne er dog små efter nutidens standarder, og nogle hævder, at de er hjemsøgt.

Sådan kommer du dertil

Fra Flagstaff, tag US-89 nordpå. (Der er en afkørsel til US-89 fra I-40 på den østlige side af byen.) Drej til højre ved skiltet til Sunset Crater Volcano og Wupatki National Monuments. Denne rute vil først passere Sunset Crater Volcano, derefter Wupatki Visitor Center 21 miles fra motorvejen. Ruten vil tage digtilbage til US-89, omkring 15 miles nord for, hvor du oprindeligt kom ind i 34-mile-sløjfen.

Box Canyon bolig
Box Canyon bolig

Tilgængelighed

De fleste stier i parken er i det mindste delvist tilgængelige. Hovedstien, Wupatki Pueblo Trail, er tilgængelig for en udsigt cirka 200 fod fra besøgscentret, hvor den begynder. På samme måde er Citadel- og Nalakihu Pueblos-stien tilgængelig forbi begge pueblos, der ender ved bunden af en slaggbakke, mens Wukoki Pueblo-stien er tilgængelig for puebloen. Kun Lomaki og Box Canyon Pueblos Trail er utilgængelig.

Yderligere er Wupatki Besøgscenter tilgængeligt. Ud over toiletter, ramper og automatiske ind- og udgangsdøre byder besøgscentret på en film med lukkede billedtekster og punktskrift og store tekstversioner af parkbrochuren.

Tips til dit besøg

  • Et gebyr på 25 USD pr. køretøj dækker adgang til både Sunset Crater Volcano og Wupatki nationale monumenter og er gyldigt i syv dage.
  • Kæledyr er kun tilladt i snor på parkeringspladsen. De er ikke tilladt på nogen af stierne, inklusive Wupatki Pueblo-stien bag besøgscentret. Efterlad ikke dit kæledyr uden opsyn i din bil.
  • For at se nærliggende klippeboliger skal du planlægge en dagstur til Walnut Canyon National Monument, kun 12 km øst for centrum af Flagstaff. For at lære mere om de gamle mennesker, der boede i området, kan du besøge Museum of Northern Arizona i Flagstaff.

Anbefalede: