Guide til slottene i Loire-dalen

Indholdsfortegnelse:

Guide til slottene i Loire-dalen
Guide til slottene i Loire-dalen

Video: Guide til slottene i Loire-dalen

Video: Guide til slottene i Loire-dalen
Video: Дневник хранящий жуткие тайны. Переход. Джеральд Даррелл. Мистика. Ужасы 2024, Marts
Anonim
Slottet Royal de Blois: facaden på Louis XII-fløjen. Dette gamle palads ligger i Loire-dalen i centrum af byen Blois, Frankrig
Slottet Royal de Blois: facaden på Louis XII-fløjen. Dette gamle palads ligger i Loire-dalen i centrum af byen Blois, Frankrig

Loire-dalen i Frankrig, der findes mellem byerne Tours og Blois, byder på et fascinerende landskab af vinmarker, skove, haver og statelige slotte (enkelt slotte). Château er en generel betegnelse for enhver herregård, men historisk set blev slotte brugt som alt fra jagthytter til boliger for vigtige mennesker. De blev bygget mellem det 10. og 20. århundrede, selvom mange af slottene i denne guide i Loiredalen blev bygget omkring renæssancen.

At besøge et slot eller to i Loire-dalen og nyde de omkringliggende skov- og vinregioner har været en topturistbestræbelse i årtier. Selvom Loire-dalen er hjemsted for mere end 300 slotte, fokuserer denne guide på det bedste af de lokale slotte, hvoraf de fleste er beliggende i en afdeling kaldet Loir-et-Cher. For folk med en stram ferieplan, er denne guide perfekt til at få mest muligt ud af din tid i Loire-dalen.

Cities of the Loire-dalen

Tours er en god by at bo i for at opdage slottene i Loiredalen, især hvis du ankommer med tog. Det er ikke den mest naturskønne by, da den er ret industriel, men den gamlecentrum blev genopbygget efter krigen, og det er et anstændigt knudepunkt for at besøge dalen. Der er en lufthavn uden for Tours kaldet Tours Val de Loire Lufthavn, der tilbyder fly til og fra London, og højhastigheds-TGV-toget tager dig fra Paris til Tours på omkring en time.

Hvis du ankommer til Tours med tog, har du stadig et stykke vej tilbage for at komme til vinlandet, men halvdags vinlandsture på en minibus med otte passagerer tilbydes af turistkontoret (hovedkontoret ligger kl. 78-82 Rue Bernard Palissy; anneks på 1 Place Plumereau). Dit hotel i Tours burde være i stand til at guide dig mod busture i slottene.

Blois, som er hovedstaden i Loir-et-Cher, er en by, som du kan overveje at blive i og bruge som din base. Det har den ekstra fordel, at det har sit helt eget slot fra renæssancetiden. Der er en togstation i Blois, og du kan leje en bil der for at fortsætte din udforskning af Loire-dalen.

Montrichard er en historisk købstad ved floden Cher mellem Blois og Tours. Hytter i nærheden giver mulighed for at blive i området og opleve livet som lokal.

Da châteaux country er en del af en ferie på landet, der kan omfatte gåture, cykling, vinsmagning og besøg på udendørsmarkeder, er en populær ting at gøre at leje et sommerhus på landet i en uge eller deromkring. Der er mere end 140 feriehuse på landet i departementet Loir-et-Cher i Loiredalen.

Chateaux

  • Château de Chenonceau er blevet beskrevet som det smukkeste af slotte. Renæssanceslottet strækker sig over floden Cherpå moler. Chenonceau er et af de få slotte, som du kan se uden en guide.
  • Château de Chambord blev bestilt som en jagthytte af Francois I i 1519. Det er det største af Loire-slottene med 440 værelser, og hvis det er næst efter Chenonceau i skønhed, det er meget tæt på sekundet.
  • Ch â teau de Chaumont ligger på en klippe over Loire, stående på fundamentet af to tidligere fæstninger fra 10. og 12. århundrede. Tjek det italienske klinkegulv i Salle du Conseil, møbler fra det 16. og 18. århundrede og de imponerende stalde bygget af Prince de Broglie.
  • Château d'Amboise var hjemsted for den franske kong Ludvig XI og hans kone Charlotte af Savoyen. Besøg St Huberts gotiske kapel og find ud af, om resterne af Leonardo da Vinci virkelig er begravet i det nordlige tværarm. Glem ikke at se de overdådige Kings-kvarterer, Great Hall og Tour des Minimes, som er et tårn, der giver adgang til slottet til vogne.
  • Château de Villandry har et af de bedste eksempler på formelle renæssancehaver i Loire-dalen.
  • Château de Beauregard har et interessant køkken fra det 16. århundrede, men de fleste kommer her for at se billedgalleriet, der indeholder 363 portrætter af kongelige familiemedlemmer og aristokrati.
  • Château de Cheverny er et overdådigt slot i renæssancestil fra Louis XIII's periode. De vigtigste trækplastre her er inventaret og det lille jagtmuseum.

Kom derhen

Hvis durejser med tog, kan et togpas spare dig penge, hvis du planlægger rigtigt. En række franske jernbanekort er tilgængelige.

På vej mod Frankrigs vestkyst kan du tage mod Nantes eller fortsætte mod Bordeaux til kystbyen La Rochelle. Du kunne også tage nordpå til Paris. A10 Autoroute går nordpå til Paris og sydvest til Bordeaux.

Anbefalede: