11 bedste restauranter i Kolkata
11 bedste restauranter i Kolkata

Video: 11 bedste restauranter i Kolkata

Video: 11 bedste restauranter i Kolkata
Video: Kolkata, West Bengal Food & Travel EP 1 | Food Heaven 2024, April
Anonim
Tallerken Biryani-ris med fladbrød og en løgslaw
Tallerken Biryani-ris med fladbrød og en løgslaw

Udviklingen af Kolkatas spisescene er at se den spændende tilføjelse af mange moderne spisesteder til basisen af nostalgiske favoritter, der har været i gang siden århundredeskiftet. Park Street-området er fortsat epicentret for mad og underholdning, mens det sydlige Kolkata vinder en plads på kortet, især omkring Ballygunge, Gol Park og Hindustan Park. Hvis du elsker fisk og skaldyr, behøver du ikke lede langt! Det er en fast bestanddel i lokale kostvaner og dominerer menuerne på byens bengalske restauranter. Der er også masser af andre køkkener at udforske, herunder moderne indiske, stammefolk og endda kinesiske (takket være de kinesiske migranter, der begyndte at bosætte sig i byen i slutningen af det 18. århundrede). Læs videre for at opdage vores forskellige udvalg af restauranter i Kolkata.

Bedst til udsøgt bengalsk køkken: Aaheli

Folk i spisestuen på Aaheli, Peerless Inn
Folk i spisestuen på Aaheli, Peerless Inn

Aaheli er Kolkatas første bengalske fine-dine-restaurant, åbnet på Peerless Inn i 1993. Restauranten er kendt for sine autentiske retter, der stammer fra Bengals aristokratis hjem. Restaurantens langsomt kogte fyrige kosha mangsho (fårekarry) anses for at være byens bedste. Eller vælg fra den omfattendethali (tallerken) menu med fem muligheder, fire ikke-vegetariske og en vegetar, til et komplet måltid med flere retter.

Bedst til afslappet bengalsk køkken: 6 Ballygunge Place

Farverig spisestue på 6 Ballygunge Place
Farverig spisestue på 6 Ballygunge Place

Spredning over tre etager i en fornyet aristokrats bungalow, 6 Ballygunge Place serverer en overdådig spredning af traditionel bengalsk mad, der inkluderer både klassiske og mindre kendte delikatesser fra regionale køkkener. Daab chingri (store rejer kogt med sennep i en mør grøn kokosnød) er restaurantens specialitet. Frokostbuffeten tilbyder fremragende værdi og dækker de bedste retter for en nyttig introduktion til det bengalske køkken. Derudover er der en omfattende a la carte-menu for dem, der ønsker at dykke dybere.

Bedst til kebab, karryretter og Biryani: Kareem's

Spisestue på Kareem's Kolkata
Spisestue på Kareem's Kolkata

Mumbai-baserede Kareems bragte sit nordindiske Mughlai-køkken til Kolkata i 2019 og glæder spisende gæster med et åbent køkken. Menuen fusionerer traditionel smag med aktuelle trends, herunder kødretter marineret med in-house krydderiblandinger og grillet i tandoor (lerovn). Den hakkede fårekød galouti kebab, perfektioneret efter restaurantens hemmelige opskrift, er et absolut must at prøve. For noget andet bestille naan fyldt med smør kylling. Restaurantens filial på Mirza Ghalib Street i Park Street-området er bedst placeret for turister.

Bedst til moderne indianere: Bombay Brasserie

Forskellige forretter på blå tallerkener på Bombay Brasserie
Forskellige forretter på blå tallerkener på Bombay Brasserie

Denne nye hippe bar og spisested byder på et frisk, eksperimentelt bud på det indiske køkken. De små og store tallerkener har eklektiske ingredienser hentet fra hele Indien, præsenteret på tankevækkende måder, der vil begejstre gastronomer. Højdepunkter inkluderer Bombay frokost hjemme vegetarisk karry og bananbladsris og Mario's Goan-stil mango reje karry. På drinksmenuen er der populære vestlige cocktails (tænk kosmopolitter og piña coladas) plus en række opfindsomme indisk-inspirerede mocktails. Restaurantens beliggenhed i Quest Mall gør den ideel til en bid mad, mens du shopper i Kolkata

Bedst for Heritage: Mocambo

Mocambo vil transportere dig tilbage til 1950'ernes og 1960'ernes storhedsdage i Kolkata, hvor restauranten var et af byens bedste natsteder med et seksmands band, der spillede. Selvom livemusikken stoppede i 1970'erne, lever hukommelsen videre gennem vintageindretningen og solide gammeldags kontinentale retter. Berømte retter omfatter djævelskrabbe, rejecocktail, hummer-thermidor, kylling Kiev, kylling stroganoff og kokkens særlige kylling Orientale a la Mocambo (en kyllingefilet kogt i vin og flødesauce, serveret med smørsmurte ris, champignon og tomat og toppet med asparges og kogt æg).

Bedst til morgenmad: Flurys

vævede stole i en Kolkata-café
vævede stole i en Kolkata-café

Et højt elsket Kolkata-ikon og vartegn på Park Street, Flurys daterer sig tilbage til 1927, da et schweizisk par åbnede det som en fashionabel tesalon, der serverer udsøgte europæiske kager og konfekture. Nu ejet af The Park Hotels-kæden fik cafeen endramatisk makeover i 2004, men har bestemt ikke mistet sin sentimentale charme. Ud over de originale "arv"-varer byder den udvidede menu på sandwich, pasta og engelsk morgenmad hele dagen (bacon, skinke, pølser og spejlæg) med veganske muligheder.

Bedst til Street Food: Mitra Cafe

Tallerken med fladbrød og strimlet grøntsagspynt
Tallerken med fladbrød og strimlet grøntsagspynt

Mitra Cafe har også en lang historie i Kolkata, der går helt tilbage til 1920, da den åbnede i det nordlige Kolkatas gamle bengalske kvarter Sovabazar. Det har siden udvidet til andre steder såsom nærliggende Shayambazar og Gol Park i det sydlige Kolkata. Der er ikke meget plads i denne cafe, så vær forberedt på at skubbe med andre kunder i travle tider. Efterspørgslen er stor efter dets streetfood såsom rejekoteletter, fiskekoteletter, fiskediamantkobiraji (fisk indkapslet i et maskelag af sprøde æg og krydderier) og endda brain chop (dybstegt, krydret gedehjerne) til uforfærdede foodies.

Bedste sunde og farm-to-table: Fantastisk cafe

vægplantekasser og malinger i Fab Cafe, Kolkata
vægplantekasser og malinger i Fab Cafe, Kolkata

Fabindia, et populært varemærke fremstillet af håndværkere i hele Indien, tilføjede en nærende økologisk cafe i sit ekspansive nye Fabindia Experience Center på Loudon Street i 2019. Smoothies, shakes, koldpressede juicer, salater, supper, og lette indiske retter er alle lavet af superfriske og nærende råvarer. De fleste retter er glutenfri, og der er også veganske og keto-versioner. Den lækre Shakarkandi tarabooj salat er en blanding af stegt krydret sød kartoffel, vandmelon,blandet grønt, ristede græskarkerner smidt sammen med en frisk citrusdressing. Afslut med en økologisk Himalaya-honning- og valnøddetærte til dessert og gurkemejetonic for et terapeutisk boost.

Bedst til indisk stammekøkken og skaldyr: Julemandens Fantasea

Santa's Fantasea kan have et lidt mærkeligt navn og beskeden beliggenhed, men variationen af fisk og skaldyr er uovertruffen. Hvad mere er, er det en af de få restauranter, der fremviser stammemad fra hele Indien. Fisk og skaldyrs bestsellere omfatter chili sennep blæksprutte, smør hvidløg blæksprutte og Shanghai krabbe. Men menuen skinner virkelig med bansa pora (fårekød eller kylling fyldt med bambus) fra Odisha og jadoh (røde ris med fårekød) fra Meghalaya.

Bedst til familier: Peter Cat

Peter Cat, Kolkata, menu
Peter Cat, Kolkata, menu

Peter Cats signaturgenstand er chelokebaben, en kebab serveret med smurte ris og et spejlæg). Ejeren opdagede retten i Iran og bragte den tilbage til Kolkata i 1970'erne og trak så mange ind, at der ofte står folk i kø på fortovet og venter på et bord. Restauranten laver dog også gode sizzlers og tandoori-grill. Der er rimelige cocktails, vine og øl til de voksne, mens børn vil elske menuen formet som et kattehoved og sundae-desserter.

Bedst til kinesisk køkken: Eau Chew

Eau Chew
Eau Chew

Kolkatas kinesiske samfund har bidraget meget til madscenen i byen, og problemfri Eau Chew siges at være den længst fungerende, familiedrevne kinesiske restaurant i byen. Den har været indeforretning siden 1920'erne og er kendt for de lækre retter, mor og søn kokkeduoen tilbereder efter deres nøje bevogtede personlige opskrifter. Menuen, der er iøjnefaldende, omfatter Josephines nudler (en solid kombination af nudler med grøntsager, kød og rejer i en let sauce), skorstenssuppe, sorte bønne chili fisk og tørstegt chili svinekød. At finde restauranten er et eventyr i sig selv. Det er gemt væk på en gammel bilplads på toppen af en forfalden bygning i det centrale Kolkata.

Anbefalede: