11 bedste bengalske køkkenrestauranter i Kolkata

Indholdsfortegnelse:

11 bedste bengalske køkkenrestauranter i Kolkata
11 bedste bengalske køkkenrestauranter i Kolkata

Video: 11 bedste bengalske køkkenrestauranter i Kolkata

Video: 11 bedste bengalske køkkenrestauranter i Kolkata
Video: Operation Jackpot || Ep-12 || Liberation war of Bangladesh || বাংলাদেশের মুক্তিযুদ্ধ || PJPAF 2024, April
Anonim
Bengalsk mad
Bengalsk mad

For et par årtier siden var det ikke almindeligt at spise bengalsk mad uden for hjemmet. Det er dog ikke længere en udfordring at finde restauranter med speciale i lækkert, autentisk bengalsk køkken i Kolkata. Der er partiturer at vælge imellem! Et hit i glædens by, mange af disse restauranter har åbnet filialer over hele Indien. Skaldyrelskere vil nyde fiskedomineret bengalsk mad. For at få mest muligt ud af din madoplevelse skal du huske på, hvordan bengalerne spiser for at bevare de subtile smage – først grøntsagsretter, efterfulgt af fisk og derefter kød.

Aaheli på The Peerless Inn

Aaheli på The Peerless Inn
Aaheli på The Peerless Inn

Elegant fine-dine Aaheli var Kolkatas første dedikerede bengalske køkken-restaurant, grundlagt i 1993. Den tilbyder en bred vifte af mad fra hele regionen med fokus på at bringe tilbage det eksklusive forsvundne "Zamindari-køkken" af aristokratiske grundejere. Levende bengalsk musik og tjenere klædt i etnisk påklædning forbedrer stemningen. Alle retter er fremragende. Det skal bemærkes, at restauranten siges at lave den bedste Kosha Mangsho (langsomt tilberedt krydret fårekød karry) i byen. Thalis (tallerkener) anbefales til et overdådigt måltid med flere retter. Bemærk, at alkohol ikke er tilgængelig, selvom det serveres andre steder på hotellet.

6 Ballygunge Place

6 BallygungePlacer thali
6 BallygungePlacer thali

Den originale 6 Ballygunge Place-restaurant ligger i en hvid, århundredgammel karakterfuld ombygget bungalow i det sydlige Kolkatas eksklusive Ballygunge-kvarter. Dens retter blev udviklet fra skurende kogebøger, inklusive dem, der indeholdt traditionelle opskrifter fra Nobelpristageren Rabindranath Tagores familie. Daab Chingri (store rejer kogt med sennep i en mør grøn kokosnød) er signaturretten. Gå efter buffeten for en rigtig fest. Den byder på et udvalg af topretterne, som er ideel til dem, der kan blive overvældet af den omfattende a la carte-menu. Restauranten har også en filial, 6 Ballygunge Place Thali, længere mod syd i Kasba, der specialiserer sig i eklektiske retter parret sammen på fade.

Åh! Calcutta

Åh! Calcutta, Kolkata
Åh! Calcutta, Kolkata

Åh! Calcutta har udviklet sig til en populær kæde af fine-dine bengalske restauranter med filialer i større byer over hele Indien. Restauranten fokuserer på at præsentere klassiske retter, som de er blevet lavet historisk gennem generationer. Men den laver også nogle vidunderligt innovative fortolkninger. Prøv den røgede Hilsa fisk, Bhetki Macher Paturi (fiskefilet i en krydret sennepspasta dampet i et bananblad), Chingri Malai Curry (kokos reje karry) og Kancha Lonka Murgi (udbenet kylling i en koriander/koriander og chilisovs). Hvis du er i Kolkata i monsunsæsonen, så tjek restaurantens Hilsa Festival - en hyldest til byens skattede fisk.

Saptapadi

Saptapadi
Saptapadi

Denne mindeværdige restaurant med bengalsk køkken eropkaldt efter et bengalsk romantisk drama fra 1961 med Suchitra Sen og Uttam Kumar i hovedrollerne. Dens indretning, med stillbilleder fra film og gamle portrætter af stjernerne, afspejler temaet. Blød romantisk musik fra bengalsk biograf spiller også i baggrunden. Restauranten er grundlagt af to kokke (Ranjan Biswas og Swarup Mondal), som har 10 års erfaring med at arbejde på luksushoteller. Deres menu er en fusion af moderne og traditionelle retter. Saptapadir Avinaba Murgi og Saptapadir Avinaba Mangsho (kylling eller fårekød tempereret med sort peber) er specialiteter.

Kasturi

Kasturi
Kasturi

I New Market-området er den prisvindende Kasturi en billig, men lækker mulighed, der serverer autentisk Dhakai Bangladesh-køkken. Restauranten blev etableret i 1994 og var banebrydende for denne type køkken i byen. Ignorer den uinspirerende indretning, den budgetvenlige mad er det, der tæller. Og den overfyldte spisestue vidner om dette. Signaturretten er Kochu Paata Chingri Bhapa (dampede rejer med sennep og taro-blade). Der er også filialer i Ballygunge og Hindustan Road.

The Bhoj Company

The Bhoj Company, Kolkata
The Bhoj Company, Kolkata

The Bhoj Company åbnede også i New Market-området og serverer Dhakai Bangladesh-køkken i 2012. Det er en lille restaurant, der har udviklet en loyal lokal tilhængerskare og siden har tilføjet nye forretninger i BBG Bagh og S alt Lake. Maden er billig, super autentisk og generøst portioneret. Mange mennesker siger, at Kochu Pata Chingri Bhapa her er den bedste i Kolkata. Andre iøjnefaldende retter inkludererAloo Posto (kartoffel i valmuepasta) og (og Chitol Macher Muitha (fiskeboller). Der er også et bredt udvalg af thalis (tallerkener) at vælge imellem.

Bhojohori Manna

Bhojohori Manna
Bhojohori Manna

Har du ikke meget tid til at spise? Tag til Bhojohori Manna for hjemmelavet bengalsk køkken på flugt. Med forretninger over hele Kolkata, er man sikker på at være bekvemt tæt på. Restauranten er opkaldt efter et berømt bengalsk nummer, sunget af Manna Dey, til en film lavet i 70'erne. Nummeret "ami sri sri bhojohri manna …" kredser om en magisk kok, der rejste til mange lande og fik sin egen unikke kulinariske stil. Outlet på 18/1A, Hindustan Road, Gariahat, er det mest eksklusive og anbefalede. Der er også filialer på Ekdalia Road, Hazra, S alt Lake Sectors I & V, Star Theatre (Hatibagan), Ruby (Kasba Industrial Estate) og Esplanade. Kom tidligt for at undgå at vente på et bord!

Kewpie's Kitchen

Thala hos Kewpie's Kitchen
Thala hos Kewpie's Kitchen

Kewpies Kitchen startede som en intim, beskeden, familiedrevet restaurant for over ti år siden og er blevet et berømt spisested i Kolkata. Beliggende i ejerens hjem, den har plads til kun 50 personer. Desværre er standarden faldet en smule i de seneste år, men hvis du vil have rimeligt prissat bengalsk mad i et unikt miljø, er det værd at tage dertil. Den traditionelle bengalske thali (fad) serveret på et bananblad er et populært valg.

Koshe Kosha

Koshe Kosha
Koshe Kosha

En ode til "kosha"-retter (kød tilberedt langsomt med krydderier), Koshe Kosha vargrundlagt i 2007 for at bevare den originale Kosha Mangsho-opskrift. Det begyndte med at tilbyde netop denne ret og Basanti Polao (ris). Flere retter er blevet tilføjet gennem årene med det formål at udforske Bengalens kulinariske arv. Signaturretter inkluderer nu Chingri Malai Biryani og Bhekti Paturi. Mokka Chingri (bananblomst kogt med rejer) er også lækker. Kosha Mangsho er dog stadig den eftertragtede favorit! Restaurantens indretning, krydret med kunsthåndværk fra staten, skaber en rustik, men alligevel levende landsby-stil atmosfære. Der er filialer over hele Kolkata, inklusive Ripon Street, Hatibagan, Gol Park og Chinar Park.

Sonar Tori

Sonar Tori
Sonar Tori

Sonar Tori, i S alt Lake, er en velkommen ny tilføjelse til den fine-dine-kategori af bengalske restauranter. Det er et pragtfuldt rum med overdådige lysekroner og kreativ belysning, designet til at genopleve den britiske storhedstid i Kolkata. De to private spisestuer er indrettet i rige røde og lilla paletter tonet med guld og er perfekte til særlige lejligheder. Menuen består af tabte opskrifter fra aristokratiske bengalske husholdninger, plus landbrugsklassikere, som du stadig finder lavet i ydmyge hjem. Den imponerende bengalske thali har 16 retter, der skifter hver fjerde dag. Pickles er også et højdepunkt. Tre forskellige slags står på bordet, inklusive en usædvanlig kålsylte.

Kopai

Kopai
Kopai

Heritage Bengali-køkken er i fokus på Kopai, på Sarat Bose Road, med vægt på berømte retter tilberedt af Rabindanath Tagoresfamilie. Denne nye aktør på restaurantscenen er opkaldt efter en flod, der flyder forbi Tagores by, Shantiniketan, Chapor Ghonto (blandet grøntsagskarry med linsebrød) og Pathar Bangla (bengalsk fårekød karry) er en lækkerbisken. Ilish Bhapa (dampet Hilsa-fisk med sennepssauce) og Chingri Narkel Sorshe Posto (kokosnød, sennep og valmuefrø-rejekarry) er andre signaturretter.

Anbefalede: